Vogels: boodschappers tussen hemel en aarde

Vogels: boodschappers tussen hemel en aarde Vogels: boodschappers tussen hemel en aarde Vogels: boodschappers tussen hemel en aarde

Ze lijken soms wel magie te verspreiden als je ze zo door de lucht ziet manoeuvreren: vogels. 

Misschien belandt er weleens een prachtig gekleurde veer bij je op schoot terwijl je in de tuin zit. Mogelijk zie je, terwijl je staat af te wassen een vogeltje in het raamkozijn zitten. Of komen vogels in je dromen voorbij. Wellicht schuilt hier, zonder dat je het in de gaten hebt, wel een boodschap achter. Volgens het Sjamanisme schuilt er in iedere veer een prachtig verhaal.

De betovering van een veer

Wie wordt er niet blij bij het vinden van een bijzondere veer? Die van een specht, zwart-wit gestipt, een reepje helderblauw op een veer van een Vlaamse gaai, het bruin-witte streeppatroon van de buizerd.

Vogels zijn bij uitstek boodschappers tussen hemel en aarde. Als je medicijnmannen uit de Amazone ziet, zie je de kleurige veren die ze dragen van de inheemse vogels. En in de tooi van een Noord-Amerikaans ‘indianenopperhoofd’ zul je veren van de adelaar vinden.

Elke vogel heeft z’n eigen specialiteit. Hun veren symboliseren het element lucht: communicatie (met de spirits), verbinding tussen hier en daar, ruimte, overzicht en bewegingsvrijheid. Wil je een boodschap vanuit je hart verspreiden, dan kun je met je adem – je eigen lucht – je intentie in een veertje blazen en het laten wegdwarrelen in de wind.

Voel je verbonden met de aarde

Wil je meer over de uitgangspunten van het Sjamanisme lezen? Dit artikel is een onderdeel van het Happi.kids nummer ‘Altijd blijven spelen’ waar we een uitgebreid artikel hebben genaamd ‘De kleine sjamaan’. Je kunt het nummer bestellen in onze webshop.

Meer lezen over krachtdieren?

Kom in contact met je krachtdier door middel van dromen, visualisatie en meditatie.

Volgend artikel
22 lessen die je kunt leren van vogels
22 lessen die je kunt leren van vogels