Horoscoop Stier: je liefdesleven kan een boost krijgen

Horoscoop Stier: je liefdesleven kan een boost krijgen Horoscoop Stier: je liefdesleven kan een boost krijgen Horoscoop Stier: je liefdesleven kan een boost krijgen

In mei en juni zijn de planeten Venus (liefde) en Mercurius (communicatie) onze gidsen. Mercurius helpt je om de innerlijke dialoog te verbeteren. Dat vertaalt zich vooral in de boodschap van meer eigenwaarde.

De punten waarop je twijfelt aan jezelf en aan wat je waard bent, kunnen aandacht krijgen in de gesprekken met jezelf en met anderen. Die gesprekken kunnen jou helpen om in te zien hoe waardevol je bent als vriendin, familielid of buurvrouw. Het hoeven niet eens gesprekken te zijn, het kan ook gaan om een welgemeend compliment dat iemand terloops geeft en dat bij jou diep vanbinnen aankomt.

Denkgewoontes

Het gaat niet om afrekenen met diepe trauma’s, maar meer om de oppervlakkige alledaagse onzekerheden waarmee je jezelf kunt plagen. Negatieve gedachtes die nergens op gebaseerd zijn maar die er telkens weer insluipen, omdat ze een doelloze gewoonte zijn geworden. Denk bijvoorbeeld aan de opvatting dat het beter is om bescheiden te zijn: hoeveel mensen weren daardoor niet onbewust een complimentje af? Of aan gekke gedachtes als ‘maar dat kan ik helemaal niet’. Met de ondersteuning van Mercurius doorzie je dat het niet klopt om steeds zulke dingen tegen jezelf te zeggen. Dan kan het je lukken om een einde te maken aan dit soort ‘denkgewoontes’, wat je helpt om te bouwen aan een positievere manier om in het leven te staan.

Liefdesboost

Omdat Venus in mei ook in Tweelingen staat, geeft zo’n positieve houding ook een boost aan je liefdesleven. In juni, als Venus in Kreeft staat, kun je nog even doorgaan met genieten, als de communicatie tussen jou en je partner wordt voorzien van een roze, warme gloed. Alles lijkt in het teken te staan van de romantiek. Ben je single, dan krijg je misschien een ouderwetse liefdesbrief.

Je zou in juni ook kunnen merken dat je meer gevoel hebt voor poëzie, songteksten en theater. Misschien wil je daar zelf iets mee doen, thuis een avond organiseren bijvoorbeeld. Maar een voorstelling bezoeken (als het kan) is natuurlijk ook een prima manier om jezelf te voeden met de schoonheid van woorden, want dat is het plan dat Venus in Kreeft voor jou heeft uitgestippeld.

Culinaire zaken

Als we het toch over voeden hebben: je kunt je meer nog dan normaal interesseren voor culinaire zaken: restaurants, koken met sterren, genieten van haute cuisine. Houd daar rekening mee bij het uitzoeken van een vakantiebestemming: je bent het meest in je element op plaatsen waar de eetcultuur op een hoog plan staat.

Beeld: illustrator: Cecile Vrinten


Meer Happinez?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Tweelingen? Jij profiteert maximaal van de energie van Mercurius
Tweelingen? Jij profiteert maximaal van de energie van Mercurius