Terug naar overzicht

Dit is de ideale sport voor jouw sterrenbeeld

Categorie
Tekst
Sanne Eva Dijkstra
Dit is de ideale sport voor jouw sterrenbeeld

De één knalt er met gemak wekelijks drie (thuis)work-outs uit, de ander vindt een sportoutfit aantrekken al een uitdaging. Val jij in die laatste categorie, of wil je gewoon iets nieuws proberen? Laat je eens leiden door je sterrenbeeld bij het kiezen van een nieuwe sport:

Ram – Personal trainer

Een typische ram staat – bewust of onbewust – graag in het middelpunt van de belangstelling en is niet vies van een beetje competitie. Je kunt de strijd ook met jezelf aangaan, in plaats van het tegen iemand anders op te nemen. Een personal trainer helpt je om het uiterste, op gepaste afstand, uit jezelf te halen.

Stier – Dans

Dit sterrenbeeld doet het liefst een work-out die niet zozeer als sporten voelt. Een al te intensieve en explosieve sport maakt je al snel vermoeid in plaats van dat het je nieuwe energie oplevert. Dans is goed voor je lijf maar voelt ook aan als ontspanning: perfect voor de Stier.

Tweelingen – HIIT

Tweelingen zijn dol op variatie en raken snel verveeld. HIIT (high intensity interval training) is telkens weer anders. De intensieve, steeds verschillende oefeningen die je doet voorkomen dat je work-out saai wordt en maken elke (online) les weer net even anders dan de vorige.

Kreeft – Yoga

Yoga kun je prima in je eigen veilige omgeving doen, en dat vinden Kreeften fijn. Je matje uitrollen in de woonkamer en strekken maar. Handig: gebruik een app of zoek op YouTube naar yogavideo’s om je te begeleiden.

Leeuw – Spelen

Je hoeft niet per sé een typische sport te doen om in shape te komen of fit te blijven; er zijn ook speelsere manieren om voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Vraag een vriend(in) of gezinslid om buiten een balspel te doen of ga lekker rennen met de hond in het park. Op gepaste afstand uiteraard.

Maagd – Pilates

De Maagd is praktisch ingesteld. Sport jij vooral omdat het nu eenmaal gezond is, maar werk je je liever niet al teveel in het zweet? Je hang naar discipline kun je kwijt in langzame, gecontroleerde bewegingen tijdens een uurtje pilates. Zorg wel dat je niet alleen maar bezig bent met het effect ervan, maar probeer ook een beetje te genieten van de work-out zelf.

Weegschaal – Tennis

Een sport die zorgt voor voldoende lichaamsbeweging maar tegelijkertijd ook een sociale kant heeft, is ideaal voor een Weegschaal. Tennis kun je één-op-één met een vriend(in) doen; zo kun je tijdens het sporten meteen bijkletsen.

Schorpioen – Boxen

Vol zelfvertrouwen, krachtig, intens, beheerst, kalm van buiten maar vol emotionele energie van binnen: herken jij jezelf in die eigenschappen? Voor een echte Schorpioen biedt boxen precies de juiste uitdaging. Heerlijk om te doen in de buitenlucht.

Boogschutter – Hiken

Boogschutters lopen over van energie, zijn sociaal en avontuurlijk ingesteld. Hiken brengt je op steeds nieuwe plekken en kun je ook prima samen doen. Maak het jezelf niet te makkelijk: probeer bijvoorbeeld een route met hoogteverschil. Alle energie die je in je hebt kun je wel gebruiken tijdens een flinke klim.

Steenbok – Hardlopen

De Steenbok is gedisciplineerd, betrouwbaar en strategisch. Een sport die doorzettingsvermogen en geduld vraagt en je op de lange termijn het gevoel geeft dat je iets bereikt hebt, past daarbij. Hardlopen, bijvoorbeeld. Start met trainen voor de vijf of tien kilometer, of daag jezelf steeds verder uit.

Waterman – Bootcamp

Watermannen zijn onafhankelijk, maar maken ook graag deel uit van een groep. Bij bootcamp ben je onderdeel van een groter gezelschap, maar behoud je een bepaalde mate van vrijheid en kun je je eigen grenzen verleggen. Breng je nogal veel tijd ‘in je hoofd’ door? Deze intensieve sport helpt je om je aandacht voor even helemaal op je lichaam te richten. Let wel; zodra het sporten in groepsverband weer mag, en altijd op gepaste afstand.

Vissen – Zwemmen

Zwemmen gaat een Vissen van nature goed af, omdat je je letterlijk als een vis in het water voelt. Maar ook andere sporten in en op het water – zoals surfen of zeilen – zijn een goede optie. Probeer uit waar jij energie van krijgt en vertrouw op je intuïtie: je weet zelf het beste welke vorm van bewegen het beste bij je past.


Meer lezen?

  • Sporten niks voor jou? Echt wel: lees hier waarom!
  • Lees hier jouw astrologische gids voor een goed seksleven
  • Er komen nog 3 supermanen aan in 2019; wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Door anderen gelezen