Deze maand leert Schorpioen alle angst los te laten

Deze maand leert Schorpioen alle angst los te laten Deze maand leert Schorpioen alle angst los te laten Deze maand leert Schorpioen alle angst los te laten

Pluto in de zone van zelfexpressie, kan het je moeilijk maken om tevreden te zijn over je creativiteit.

Je bent dwangmatig bezig met het maken van kunst, handwerkjes of andere zaken en het is nooit goed genoeg. Of je raakt volkomen verlamd en doet niets meer. Misschien raak je in een soort writer’s block (maar dan op het gebied waarop jij het liefst creatief bent). Misschien vergelijk je jezelf teveel met de groten van deze aarde, misschien klinkt in die ontevredenheid de kritische stem door van een leraar of meester die jou vroeger heeft dwarsgezeten.

Vergeet jouw innerlijke criticus

Probeer om die stem te vergeten en probeer de schoonheid te zien in alles om je heen. Het kan helpen om meer tijd door te brengen met (je) kinderen en goed te kijken naar de fantasie waarmee zij dingen creëren. Zonder rem, zonder angst dat het niet mooi genoeg is. Dat kan je helpen om jouw angst en remmingen achter je te laten en puur te gaan voor het plezier en tevreden te zijn met jouw creaties. Dan komen er weer moeiteloos leuke en mooie dingen uit je handen en geniet je weer van je hobby, of dat nu mandala’s schilderen is, gedichtjes schrijven of macrameeën.

Meer lezen, Schorpioen?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Lieve Boogschutter: accepteer deze maand wat er is
Lieve Boogschutter: accepteer deze maand wat er is