Terug naar overzicht

Ben jij er klaar voor? Deze nieuwe maan zorgt voor verandering

Categorie
Tekst
Marijn Baar
Ben jij er klaar voor? Deze nieuwe maan zorgt voor verandering

Zet je maar vast schrap: de nieuwe maan staat deze keer in het teken van de Stier, en dat betekent grote kosmische veranderingen op je pad.

De nieuwe maan is het meest mysterieuze moment in de cyclus van de maan, waarin de energie naar binnen wordt getrokken. Het moment om je terug te trekken, om te reflecteren op wat er de afgelopen maan is gebeurd en om na te denken over wat je de komende periode wil scheppen.

Een maan die nóg krachtiger is

Maar deze keer is de nieuwe maan nog krachtiger dan anders, en nog beter in staat om voor een grote verandering te zorgen. Dat komt omdat de planeet Uranus naar het sterrenbeeld Stier verschuift, op dezelfde dag dat de maan zich verbergt. En omdat de maan ook in het teken van de Stier staat, geeft dat nog oneindig veel mogelijkheid om jezelf en je leven te tranformeren.

Stop maar met zoeken: het zit al in jezelf

De energie van de Stier draait helemaal om het vinden van veiligheid en stabiliteit, zeker als het gaat over gezondheid, familie en geld. De Stier kan je laten zien dat hoewel het zoeken naar vastigheid in externe dingen noodzakelijk is, echte stabiliteit van binnenin komt. En dat gevoel is heel krachtig: omdat je die kracht altijd op kunt roepen.

Alles heeft een cyclus

Het enige dat vaststaat in ons leven is dat alles altijd zal veranderen. Phanta rhei, geen rivier is twee keer hetzelfde als je erin stapt. Alles heeft een cyclus, een cirkel, en de nieuwe maan is hier het perfecte voorbeeld van. Uit het zwarte niks van de lucht wordt een kleine sikkel geboren, die uitgroeit tot een volwaardige cirkel, en die daarna weer langzaam afneemt om weer in het zwarte niks van de hemel op te lossen.

Meebuigen met de wind

Deze nieuwe maan laat je zien dat verandering niet eng hoeft te zijn, als je er geen weerstand tegen biedt. Een tak breekt niet omdat hij meebuigt met de wind, zachtjes meedeinend op de vlagen die hem telkens weer een andere kant op sturen. Als er iets is dat je van deze sterrenstand kunt leren, is dat je je stabiel gaat voelen in een altijd weer veranderende omgeving. Hoe je mee kunt blijven buigen met de wind, ook als die wat harder blaast dan anders.

Maar dat is niet het enige. Je hebt dan wel niet altijd invloed op wat er om je heen gebeurt, je hebt wel invloed op hoe je op je omgeving reageert. Je kunt je gedachten, je gevoelens en je acties zelf bepalen – en met deze realisatie gaat er een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor je open.

Ruimte voor nieuwe dingen

En wanneer er verandering door je leven stroomt, komt dat vaak samen met een vlaag van creativiteit. Je ziet de wereld anders, en dat zorgt voor nieuwe gedachten en nieuwe ideeën. Alle nieuwe informatie die je verwerkt, kan je omzetten in het creëren van iets nieuws.

De belangrijkste les: focus je op het nieuwe, dat wat de verandering je brengt – in plaats van je koppig vast te houden aan dat wat geweest is. Zo kun je een nieuwe realiteit voor jezelf maken. Of, zoals Lao Tzu het zo mooi verwoordde:

‘Life is a series of natural and spontaneous changes. Don’t resist them: that only creates sorrow. Let reality be reality. Let things flow naturally forward in whatever way they like.’ – Lao Tzu

Door anderen gelezen