Dit is je jaarhoroscoop voor 2018

Dit is je jaarhoroscoop voor 2018 Dit is je jaarhoroscoop voor 2018 Dit is je jaarhoroscoop voor 2018

In het komende jaar staan de bepalende planeten vooral in aarde- en watertekens. Onze huisastroloog Johanna Blok zocht uit wat dat voor ons betekent op het gebied van heart, body & soul. Dit is alvast een tipje van de sluier.

Uranus verhuist in de zomer van 2018 van het dynamische teken Ram naar het kalme teken Stier. Daarmee komt een einde aan de jaren waarin Uranus in Ram voor een soort collectieve draaikolk zorgde. Uranus in Stier kan een revolutie teweeg brengen in de manier waarop we denken over geld en alle andere zaken die waardevol zijn. We richten ons meer dan voorheen op de natuur, zoeken het zen-gevoel en hebben behoefte aan introspectie.   

Ram: 21 maart t/m 20 april

Minder onverwachte situaties, meer vaste grond onder je voeten en een pot met goud aan het einde van de regenboog

Je haalt opgelucht adem als in juli de onrustige planeet Uranus verhuist van het teken Ram naar het teken Stier. Uranus heeft je een aantal jaren in zijn machtige greep gehad. Dat gaf op de achtergrond voortdurend een gevoel van onzekerheid, als een soort ruis op de radio. Niet dat je twijfelde over jezelf of je capaciteiten. Je moest vooral zien te dealen met het gevoel dat alles in je leven elk moment kon veranderen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Maar nu mag je de stress achter je laten en een beetje indalen. Minder onverwachte situaties, meer vaste grond onder je voeten en een pot met goud aan het einde van de regenboog waar je op je gemak naartoe kunt lopen. Daarom is 2018 een goed jaar om je carrière en financiële situatie te evalueren, want die zijn een beetje het kind van de rekening geweest.

Deze aandacht voor aardse zaken gaat overigens niet ten koste van je esoterische ontwikkeling. Met Neptunus en Chiron in Vissen voel je een diep verlangen om ‘boven’ en ‘beneden’ met elkaar in harmonie te brengen.

 

Stier: 21 april t/m 20 mei

Aardse zaken als muziek luisteren, kunst kijken en lekker eten brengen de storm in je hoofd tot zwijgen

In de zaken van het hart word je gesteund door de positieve en enthousiaste energie van Jupiter. Je partner ontwikkelt zich als je persoonlijke goeroe, of hij dat nu bewust doet met een bepaalde visie, of simpelweg door zijn manier van doen. Voor jou betekent deze nieuwe fase in je relatie een enorme verrijking. Je laaft je enthousiast aan alle wijze lessen die je geliefde voor je in petto heeft.

Wellicht ten overvloede, maar voor de single Stier wordt 2018 ook een uitbundig en hartverwarmend jaar. Soms kan het voelen alsof je hart zo groot is, dat de hele wereld erin past. Of op zijn minst, meer dan één partner. Een soort ongebreideld liefdesoptimisme.

Tweelingen: 21 mei t/m 21 juni

Vertrouw erop dat Saturnus lief is voor mensen die moedig zijn

Je ondervindt in 2018 de kracht van het afscheid. Voelde je in 2017 ook al dat het tijd werd om bepaalde plaatsen, mensen of gewoontes achter je te laten, dan zul je in 2018 de navelstreng écht willen doorknippen.

Dat is de strenge maar rechtvaardige vader van het planetenstelsel die jou nu vertelt dat het tijd is om verder te gaan. Dat je opdracht voltooid is, en dat je misschien zelfs wat goed karma hebt ‘verdiend’. Natuurlijk ben je bang om weg te gaan. De angst voor het onbekende hoort bij deze fase.

Je zult ontdekken dat er een nieuwe fase komt, waarin je andere stukken van jezelf zult leren kennen en waarin je oude trauma’s definitief achter je kunt laten. En waarin veel van het goede dat je nu met beide armen vasthoudt, vanzelf bij je terugkomt in een andere gedaante, precies op het juiste moment.

 

Kreeft: 22 juni t/m 23 juli

Het verschil tussen het oprecht uiten van je emoties en er een drama van maken, blijft een kleine uitdaging

Kreeft is het teken van de maag en de borsten. Je maag laat (soms letterlijk) van zich horen als er dingen gebeuren die in jouw ogen ‘onverteerbaar’ zijn of die je ‘opbreken’. Maar daar zal je in 2018 waarschijnlijk niet veel van merken, want je leven en daarmee je gezondheid bevindt zich in een rustige fase.

De belangrijkste boodschap is dat ontspannen het beste gaat door fysiek in beweging te komen. Misschien ben je niet zo dol op ‘gymnastiek’ en hoor je dit liever niet, maar ervaren is ontdekken hoe krachtig dit werkt.

Er is een punt van aandacht zodra Jupiter in beeld komt. Deze enthousiaste planeet maakt bourgondisch, waardoor je ongenoegens kunt gaan afreageren door veel te eten en te drinken, in een houding van ‘na ons de zondvloed’. Vooral in de wintermaanden kan dat opspelen en voor extra kilo’s zorgen.

Wil je weten wat er voor je in de sterren staat op het gebied van heart en soul? In Happinez ‘Stil in mij’ vind je je volledige horoscoop.

Leeuw: 24 juli t/m 23 augustus

Het is nodig om keuzes te maken, zonder druk van buitenaf gewoon doen wat voor jou goed voelt

Hoe kalmeer je het ego dat schreeuwt om aandacht, dat huilt van zelfmedelijden of woedend uithaalt naar de ander? Hoe vergroot je de compassie in je relatie? Neptunus, de planeet van de zelfoverstijgende liefde, nodigt je uit om in 2018 die tocht te maken, hand in hand met je partner. De tijd is rijp voor het uitdiepen van de spirituele aspecten van je liefdesrelatie.

Je zult merken dat dan ook de erotiek een nieuwe kwaliteit krijgt. Je raakt minder gericht op bevrediging, meer op tederheid en echt samenzijn. Je kunt de flow van Neptunus versterken door jezelf te ontwikkelen op het gebied van tantra. Dan kunnen de poorten van de hemel zich echt voor je openen. En dat geldt ook voor Leeuwen die single zijn.

Wil je weten wat er voor je in de sterren staat op het gebied van body en soul? In Happinez ‘Stil in mij‘ vind je je volledige horoscoop.

Maagd: 24 augustus t/m 22 september

Als Maagd blijf je steeds aanlopen tegen het verlangen alles goed te willen doen. Maar dat kan natuurlijk niet

Jouw persoonlijke ontwikkeling is in 2018 dus sterk op de buitenwereld gericht, meer extravert dan introvert. En dat is een bijzonder aangename ervaring, waardoor je veel nieuwe vrienden maakt. In 2018 verhuist de onrustige maar inspirerende planeet Uranus naar jouw negende huis dat gaat over studie en verre reizen. Dat maakt jou hongerig naar nieuwe kennis en verrassende denkbeelden, originele filosofieën en exotische plekken. Je wereldbeeld kan er een beetje van gaan kantelen.

Maar de mooiste lessen van 2018 spelen zich af op het gebied van taal en woorden, door de invloed van Jupiter in het derde communicatiehuis. Dat zorgt voor een niet te stuiten drang om jezelf uit te drukken in woord en gebaar. Misschien borrelt in je hoofd zelfs het idee voor een boek.

Wil je weten wat er voor je in de sterren staat op het gebied van heart en body? In Happinez ‘Stil in mij’ vind je je volledige horoscoop.

Weegschaal: 23 september t/m 22 oktober

Het is tijd voor een innerlijke renovatie, voor afscheid nemen van dat wat niet meer bij je past

Je lichaam heeft je in 2018 erg veel te vertellen. Dat doet het met een fluisterstemmetje, waardoor je niet altijd meteen hoort wat het je wil zeggen. Door een onbeduidende infectie of een allergie bijvoorbeeld. Het is je opdracht om in 2018 te doorgronden welke boodschap er achter die soms onbegrijpelijke signalen of klachten schuilt. Om echt te begrijpen welke taal je lichaam spreekt moet je gewoon eens even stilstaan en nietsdoen.

De sensitieve planeet Neptunus in het zesde huis van de gezondheid, maakt dat stress, lawaai en negatieve vibes extra veel vat op je hebben. Om fit te blijven en ervoor te zorgen dat je immuunsysteem en spijsvertering hun werk onbelemmerd kunnen doen is het nodig om je zo af en toe terug te trekken

Wil je weten wat er voor je in de sterren staat op het gebied van heart en soul? In Happinez ‘Stil in mij‘ vind je je volledige horoscoop.

Schorpioen: 23 oktober t/m 22 november

Zorg dat je een goed verhaal kunt vertellen, want er wordt naar je geluisterd

Met de esoterische planeten Neptunus en Chiron in het vijfde huis van creativiteit, hartenergie en verliefdheid kan het zijn dat je moet leren dat de fysieke passie en verliefdheid helemaal niet nodig zijn om volledig van de ander te houden.

Misschien is dit verwarrend voor je, want als Schorpioen kun je erg gehecht zijn aan ‘slaapkamerrituelen’. Die flanellen pyjama-romantiek kan je enorm aan het twijfelen brengen. Is dit wel liefde? Misschien kun je de vraag omkeren… Was al die hoog opgelaaide harstocht wel liefde?

En daarmee is het nog niet klaar. Het jaar 2018 heeft nog meer voor je in petto. Vanaf de zomer brengt ‘kameraad’ Uranus een bezoek een het huis van liefde en relaties. Ben je – als single – bereid je vrijheid te accepteren? Of een relatie aan te gaan die supervriendschappelijk is maar die niet helemaal compleet voelt?

Wil je weten wat er voor je in de sterren staat op het gebied van body en soul? In Happinez ‘Stil in mij‘ vind je je volledige horoscoop.

Boogschutter: 23 november t/m 22 december

Achter de schermen is jouw favoriete planeet Jupiter je comeback aan het voorbereiden

De fundamentele vraag is voor Boogschutter in 2018: wie ben ik? Misschien was je nog nooit eerder in je leven het gevoel kwijt van ‘vaste grond onder je voeten’, misschien speelt dit al langere tijd. Hoe dan ook is het goed om je niet te veel vast te klampen aan denkbeelden vanuit je roots en familie over wie je zou ‘moeten’ zijn want planeet Neptunus laat alle zekerheden vervloeien.

Figuurlijk kun je dit jaar flink twijfelen aan je talenten. Wat heb jij de wereld te bieden? Welke gave heb je tot nu toe onvoldoende benut? Het zijn confronterende vragen en je zult willen rondspitten in je ziel om het antwoord te vinden. Maak het soul searchen niet tot een obsessie, maar vertrouw erop dat de antwoorden komen op het juiste moment.

Wil je weten wat er voor je in de sterren staat op het gebied van heart en body? In Happinez ‘Stil in mij‘ vind je je volledige horoscoop.

Steenbok: 23 december t/m 20 januari

Durf je in het komende jaar zomaar de blije losbol uit te hangen, je vlinders achterna te gaan?

Het lichaam van Steenbok is van nature meestal zo sterk als een rots. Steenbokken zijn niet stuk te krijgen. Maar dat wil niet zeggen dat ze nooit ziek kunt worden. Juist de beproevingen die een ziekte met zich meebrengen doorsta je als Steenbok als geen ander.

Maar die kracht heeft een keerzijde. Als je jarenlang jezelf in een richting hebt gedwongen, door keihard werken in een voorovergebogen houding bijvoorbeeld, dan kan de wervelkolom verstijven en als dit lang doorgaat, kunnen je gewrichten zelfs een beetje gaan ‘vastroesten’.

In 2018 kun je bewuster worden van je lichaamshouding. Dat is de bemoeienis van Saturnus in het Eerste huis van het fysieke lichaam. Dan kun je bijvoorbeeld rug- of nekklachten krijgen en die hebben vrijwel zeker met doorzetten en hard werken te maken. Forceer jezelf niet langer, maar laat je helpen.

Wil je weten wat er voor je in de sterren staat op het gebied van heart en soul? In Happinez ‘Stil in mij‘ vind je je volledige horoscoop.

Waterman: 21 januari t/m 18 februari

Je bent op weg naar je zielsbestemming, maar eerst heb je nog wat rafelrandjes af te werken

Het kan zijn dat je in 2018 soms het gevoel hebt dat je niet vooruitkomt op je levenspad. Alsof je spirit – ondanks een mooie carrière, een fijn gezin of genoeg geld – tot nu toe nog niet veel is opgeschoten. Alsof je eindeloos in cirkels beweegt. Maak je geen zorgen. Dat gevoel hangt samen met de aanwezigheid van de Zuidelijke Maansknoop in Waterman, jouw teken

Dat onbestemde gevoel is simpelweg een teken dat je op het punt staat een doorbraak te maken, op weg naar je zielsbestemming, maar eerst heb je nog wat rafelrandjes af te werken. Dus vertrouw erop dat dit gevoel niet anders is dan de stilte voor de storm. Gaande het jaar zal je merken dat de betekenis van ‘hogerop’ voor jou steeds meer een spirituele betekenis krijgt en steeds minder een aardse.

Wil je weten wat er voor je in de sterren staat op het gebied van heart en body? In Happinez ‘Stil in mij‘ vind je je volledige horoscoop.

Vissen: 19 februari t/m 20 maart

De kunst is te blijven als het spannend wordt en niet stiekem weg te zwemmen

De afgelopen jaren zijn Neptunus en Chiron een verbond aangegaan om alle pijn in jouw hart te helen. Daar gaan ze in 2018 gestaag mee door. Elk aspect van je verwonde hart kan voorbijkomen. Vertrouwen bijvoorbeeld, of leren delen, open durven zijn, voelen dat je liefde waard bent.

Het zijn eigenschappen die bij Vissen niet vanzelfsprekend zijn, juist omdat je als kwetsbaar teken zo vaak hebt gemerkt dat het niet goed afloopt. Maar naarmate de tijd verstrijkt, durf je jezelf meer en meer open te stellen voor de liefde van je partner. Of beter gezegd je zielsverwant, want met de mooie planeet Chiron is het nooit ‘zomaar iemand’.

Wil je weten wat er voor je in de sterren staat op het gebied van body en soul? Lees ook eens de Astrologie Gids van Happinez.

Volgend artikel
Een ritueel voor de allereerste Nieuwe Maan van 2019
Een ritueel voor de allereerste Nieuwe Maan van 2019