Het is nieuwe maan in Leeuw

Het is nieuwe maan in Leeuw Het is nieuwe maan in Leeuw Het is nieuwe maan in Leeuw

Op donderdag 1 augustus 2019 is het nieuwe maan in het sterrenbeeld Leeuw. Stipt om 05:12 uur betreedt de eeuwig reisende maan het vurige en trotse teken. Een maanfase die het begin van een gloednieuwe maancyclus markeert. Lees snel verder wat je van deze maanstand kunt voelen.

De nieuwe maan is een moment waarop de zon en de maan samen opkomen en ondergaan. De maan is om die reden bijna onzichtbaar -je ziet hooguit een kransje van licht- maar niet minder voelbaar…

Planeet Mercurius 

Ook zweeft planeet Mercurius niet langer in retrograde. En nu Mercurius weer direct loopt, kan dat betekenen dat nieuwe contacten weer mogelijk zijn. Already tried and tested en wil dat nog niet zo vlotten? Geef de planeet een paar dagen de ruimte om weer volledig op gang te komen. En nu Mercurius niet langer retrograde loopt, kunnen er weer stappen worden gezet in het waarmaken van je dromen en wensen. De inzichten die je hebt gekregen de afgelopen tijd zullen van waarde blijken en je hierbij helpen. 

Nieuwe maan in Leeuw

En dát sluit perfect aan bij de nieuwe maan in Leeuw. Deze maanfase kan letterlijk aanvoelen als een nieuw begin. Je staat (beter) in contact met je creativiteit. En voor wie denkt geen spatje creativiteit in zich te hebben: iedereen is creatief. De één op culinair gebied, als hij of zij staat te kokkerellen in de keuken bijvoorbeeld. De ander in schilderen, tekenen of schrijven… En weer een ander in het maken van kunstwerkjes in Excel. Laat deze kans niet voorbij gaan, en omarm de artiest in jezelf voor het opzetten en bewerkstelligen van je zielsverlangens. 

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Ook geeft de nieuwe maan je een duwtje in de rug om dichter bij jezelf te komen. Dat houdt in: liefde voor jezelf voelen, extra werken aan zelfvertrouwen en stilstaan bij al je kwaliteiten. Dichter bij jezelf komen opent je hart en doet wonderen voor je welzijn. De nieuwe maan in Leeuw vraagt daarnaast je aandacht om te gaan vieren: het leven én de leukerd die jij bent. En dat verklaart wellicht waarom dit een uitstekende periode is om op vakantie te gaan. 

Tot slot, als kers op de taart, héél fijn nieuws: enkele dagen na de nieuwe maan, zo tegen het weekend, is de kans groot dat er een flirterige sfeer in de lucht hangt. Staat er een romantisch diner op de planning? Good for you! Zo niet, blok dan wat tijd in je agenda voor je twee dates genaamd Avontuur en Romantiek, zodat het in ieder geval de kans krijgt zich te presenteren. Of je nu single bent of in een relatie zit: geniet van deze vibe.

Ontdek de kracht van de maan, en wat ze voor jou kan doen

De omloop van de maan is een natuurlijke cyclus van opbouw, groei, volle bloei, afbouwen en loslaten. Wanneer je meebeweegt op dit ritme, ervaar je veel meer creativiteit, flow & verbinding.

Wil jij dit zelf ervaren? Schrijf je dan in voor Leef met de maan. In deze training nemen we jou een maand lang mee in de cyclus en maak je kennis met de unieke energieën van de maanfasen. Al 3000 maanfans gingen je voor.

Meer lezen?

Volgend artikel
Dit is je horoscoop voor augustus
Dit is je horoscoop voor augustus