Terug naar overzicht

Dit is je horoscoop: het jaar waarin Vissen meer wijsheid ontwikkelt

Categorie
Fotografie
Tekst Johanna Blok
Dit is je horoscoop: het jaar waarin Vissen meer wijsheid ontwikkelt

De kunst is te blijven als het spannend wordt en niet stiekem weg te zwemmen. Op die manier komt Vissen er in 2018 achter wie er wel of geen echte vriend is.

 

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Soul

Vriendschap

De belangrijkste contouren van 2018 tekenen zich af tegen het Elfde huis, het huis van vriendschap en gelijkgestemden. In vriendschap kan de ziel van Vissen de meeste groei doormaken. Zowel de strenge leermeester Saturnus als de transformerende superheld Pluto zien daarop toe. Als deze twee planeten zich ermee bemoeien, kom je er niet langs de weg van de minste weerstand. Er zullen stiltes, confrontaties en ongemakkelijke momenten zijn. Maar de kracht die daarin schuilt om jou bewuster te maken van wie je bent, is enorm. De kunst is dat je niet stiekem wegzwemt, maar dat je blijft als het spannend wordt. Een van je struikelblokken is de neiging om bij twijfel niets te zeggen, om irritaties in te slikken. Ook daar kom je in 2018 niet mee weg.

Reis

Maar als er iets is dat de sterren nu al beloven, is dat je aan het eind van het jaar precies weet wie je echte vrienden zijn. Met welke mensen je oud wilt worden, omdat ze door dik en dun achter je staan. Het kan ook zijn dat er iemand afvalt. Natuurlijk doet dat pijn, maar een afscheid geeft je ook ruimte voor mensen die veel meer op jouw golflengte zitten.

Jupiter in het Negende huis van verre reizen en studie deelt cadeautjes uit, waardoor je de kans krijgt je wijsheid verder te ontwikkelen. Misschien wil je daarvoor een reis maken, maar ook als je op je vaste stek blijft, ontdek je boeken of andere bronnen die jou helpen om tot hogere kennis en bewustzijn te komen.

Meer weten? In Happinez Magazine lees je wat de planeten voor Vissen betekenen op het gebied van heart & body

Geen Vissen? Geen nood: 12 dagen lang vind je elke dag een ander sterrenbeeld – dus ook die van jou. 

Door anderen gelezen