Ram: ‘evenwicht’ is voor jou het sleutelwoord in januari

Ram: ‘evenwicht’ is voor jou het sleutelwoord in januari Ram: ‘evenwicht’ is voor jou het sleutelwoord in januari Ram: ‘evenwicht’ is voor jou het sleutelwoord in januari

Tot 18 januari is er een vierkant tussen Uranus (vrijheid, de massa) en Saturnus (regels, controle, autoriteit) actief. Het geeft je misschien het gevoel dat de rem erop zit. Toch daagt het je ook uit, want ‘in de beperking toont zich de meester’. Ontdek op welk gebied jij meesterschap toont door je innerlijke rebel te beteugelen.

Uranus manifesteert zich in de zone van geld en waarde, Saturnus bevindt zich in de friends zone, de astrologische plek waar je samenkomt met gelijkgestemden om samen aan een ideaal te werken. Het kan zijn dat jouw zelfbeheersing en organisatievermogen anderen helpt om hun idealen beter neer te zetten. Jij toont leiderschapskwaliteiten en overzicht. Je helpt anderen om een strategie te formuleren zodat een gemeenschappelijk doel echt dichterbij komt. Maar dat gaat niet zonder discussie of onenigheid.

Jouw rol als leider en als voorvechter

Je krijgt ook te maken met eigenwijze en rebelse types die proberen jouw geduld en planmatige aanpak te ondermijnen. Je kracht schuilt in het feit dat het je zou kunnen lukken om ook die wilde types bij de les (of bij de groep) te houden. Dat doe je door te blijven focussen op het gemeenschappelijke belang van iedereen. Belangrijk is dat je het evenwicht bewaart tussen wat je voor ‘de groep’ doet en wat je zelf nodig hebt. Het kan zijn dat je een beetje teveel wordt meegesleept door alles wat er speelt, waardoor je die belangrijke controle juist kwijtraakt. De kunst is dat je een delicaat evenwicht bereikt tussen je rol als leider en je rol als voorvechter.


Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Astrologie en de liefde: wat voorspelt jouw horosocoop?

Volgend artikel
Stier? In januari laat je innerlijke rebel van zich horen
Stier? In januari laat je innerlijke rebel van zich horen