Stier? In januari laat je innerlijke rebel van zich horen

Stier? In januari laat je innerlijke rebel van zich horen Stier? In januari laat je innerlijke rebel van zich horen Stier? In januari laat je innerlijke rebel van zich horen

Tot 18 januari is er een vierkant tussen Uranus (vrijheid, de massa) en Saturnus (regels, controle, autoriteit) actief. Het geeft je misschien het gevoel dat de rem erop zit. Toch daagt het je ook uit, want ‘in de beperking toont zich de meester’. Ontdek op welk gebied jij meesterschap toont door je innerlijke rebel te beteugelen.

Van alle sterrenbeelden van de dierenriem kun jij in januari het meest moeite hebben met de botsing tussen Saturnus en Uranus. Met Uranus in Stier laat je innerlijke rebel luid van zich horen. Wat nou, meesterschap en beperkingen? Daar heb je helemaal geen zin meer in. Dat komt vooral naar voren in de werksfeer, waar het tot spanningen kan leiden dat jij je opstandig opstelt.

Zo ervaar je meer vrijheid

Het gaat mensen om je heen niet lukken om jou te temmen. Dat zal je echt zelf moeten doen, door te beseffen dat deze houding je autoriteit ondermijnt. Anderen willen je graag kunnen vertrouwen, verantwoordelijkheid bij je neerleggen, maar jij zou die weleens radicaal kunnen afwijzen. Zelfs als je beseft dat je daar niet veel mee opschiet. Je begrijpt dat het de kunst is dat je meester wordt over jezelf en over je gevoel van onvrijheid, dat misschien wel iets te snel opkomt. Probeer te focussen op de talloze dingen waarin je wel degelijk vrijheid ervaart. Dat zijn er veel meer dan je denkt. De beperkingen die je nu buiten jezelf ervaart, zitten misschien wel meer in je hoofd dan je beseft. Door meester te worden over die gedachtes, ervaar je meer vrijheid en kom je weer in balans.


Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Dit zegt de zonnestand van je sterrenbeeld over jou.

Volgend artikel
Tweelingen: jij kunt je in januari opstellen als een gids voor anderen
Tweelingen: jij kunt je in januari opstellen als een gids voor anderen