Weegschaal? De sterren hebben een boodschap voor je

Weegschaal? De sterren hebben een boodschap voor je Weegschaal? De sterren hebben een boodschap voor je Weegschaal? De sterren hebben een boodschap voor je

Lieve Weegschaal, dit heeft januari voor jou in petto.

De sterren hebben voor januari een interessante boodschap. Als je actief bent op een creatief terrein, van schilderen tot muziek of teksten maken, dan ligt daar jouw grote uitdaging en je kans om meester te worden in dat vak. Natuurlijk worden geduld, discipline en doorzettingsvermogen daarbij op de proef gesteld.

Kleine saboteurs

Maar het lastigste aspect is dat er diep in je onderbewuste kleine saboteurs opstaan. Stemmetjes in je hoofd die jou plagen met de boodschap ‘dat het toch niks wordt’, ‘dat je niet origineel, grappig of vernieuwend genoeg bent’. Deze onzekerheid hoort bij het creatieve proces. Het kan je aanscherpen om het beste uit jezelf te halen en niet tevreden te zijn bij de eerste de beste poging van jezelf. Maar die onzekerheid kan ook verlammend werken. Je begrijpt dat het in januari de kunst is om niet in de verlamming terecht te komen, maar om die stem in je hoofd uit te dagen, weg te jagen, te ontmaskeren. En uiteindelijk om die stem te laten zien dat hij er compleet naast zit. Met de nodige toewijding ligt of staat er aan het einde van januari iets dat jij hebt gemaakt en waar je ontzettend trots op kunt zijn.


Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Deze vorm van selfcare heb jij nodig volgens je sterrenbeeld.

Volgend artikel
Schorpioen: Saturnus heeft voor jou een belangrijke les
Schorpioen: Saturnus heeft voor jou een belangrijke les