Steenbok, in mei mag je naar je lichaam luisteren

Steenbok, in mei mag je naar je lichaam luisteren Steenbok, in mei mag je naar je lichaam luisteren Steenbok, in mei mag je naar je lichaam luisteren

Steenbok, in mei laat je lichaam van zich horen. Tijd om je gewoonten, wat betreft eten en sport, eens grondig onder de loep te nemen en jezelf wat extra liefde te gunnen.

Luister naar je lichaam

Niets is zo confronterend als de ervaring dat (een deel van) je lichaam niet doet wat jij wilt. In mei is dat het gevecht dat je zou kunnen voeren. Of het je knieën zijn of je rug, je lichaam wil je iets duidelijk maken en als je niet luistert, gaat het pontificaal dwarsliggen. Wilskracht of doorzettingsvermogen helpen dan niet meer. In tegendeel, door je lichaam te forceren, zou je de pijn of stijfheid zelfs erger kunnen maken.

Geoliede machine

Het is tijd om te onderzoeken wat deze ‘weigering’ betekent en wat die zegt over de manier waarop jij je lichaam behandelt. Zie je het als een sterk werkpaard dat je net zo lang kunt opzwepen tot het erbij neervalt? Of als een racepaard dat steeds harder moet lopen en hogere hindernissen moet nemen? Dan is het een mooie aanleiding om je lichaam in mei meer liefde te geven, Steenbok. Geef je het de brandstof die het nodig heeft om aan jouw eisen te voldoen? Of gooi je er maar zo’n beetje van alles in? Welke patronen zorgen ervoor dat jij je lijf verwaarloost? In mei kun jij een belangrijk keerpunt bereiken waardoor je lichaam weer de geoliede machine wordt die hij was. Maar alleen als jij de bereidheid hebt radicaal eerlijk te zijn naar jezelf.

Meer lezen?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Waterman, in mei geef jij je over
Waterman, in mei geef jij je over