Tweelingen: je kunt deze maand geconfronteerd worden met je donkere kant

Tweelingen: je kunt deze maand geconfronteerd worden met je donkere kant Tweelingen: je kunt deze maand geconfronteerd worden met je donkere kant Tweelingen: je kunt deze maand geconfronteerd worden met je donkere kant

De zon staat in november in het teken Schorpioen en krijgt versterking van zowel Mars als Mercurius, omdat deze planeten ook bijna de hele maand in dit teken staan. Mercurius is jouw persoonlijke gidsplaneet.

In het teken Schorpioen, waar hij deze maand verblijft, kun je geconfronteerd worden met je donkere kant. Vaak interpreteren mensen donker als negatief, maar het is simpelweg de kant die nog niet het licht heeft gezien. Het is de kant die anderen niet kennen en die je misschien zelf ook niet van jezelf kent. Daar kunnen ‘slechte’ trekjes bijzitten, omdat we die meestal liever verborgen houden. Het kan echter ook om je kwetsbare kant gaan, die je niet vaak laat zien uit angst dat iemand je pijn zal doen. Ook kan het je creatieve kant zijn, die je uit bescheidenheid of onzekerheid niet aan de wereld durft te tonen.

De mooie kant van deze planeetstand

Wanneer we het hebben over de duistere kant van Mercurius, dan kun je denken aan het verspreiden van roddels, leugentjes of onjuiste informatie. Merk je dat je je aan het vastbijten bent in een verhaal of probeer je het anderen op te dringen? Probeer dan afstand te nemen. Wat zou je eigenlijk willen bereiken? Is er ook een andere positieve manier om dat te doen? Probeer je energie om te buigen in iets positiefs. Heb je meer dan normaal een sterke speurzin, wil je je vastbijten in een creatief schrijfproject, of lukt het je om woorden te vinden voor de emoties die je diep van binnen voelt? Op de momenten dat je daarmee bezig bent, ervaar je de mooie kant van deze planeetstand.


Meer lezen over je sterrenbeeld?

Dit zegt je sterrenbeeld over schaamte.

Volgend artikel
Kreeft? De planeten hebben deze maand een positieve invloed op jou
Kreeft? De planeten hebben deze maand een positieve invloed op jou