Terug naar overzicht

Schorpioen durft in juni zijn diepste emoties te delen

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Schorpioen durft in juni zijn diepste emoties te delen

Schorpioen is een waterteken, dat affiniteit heeft met wat er leeft in de diepte. Onzichtbaar en onhoorbaar.

De plekken onder de oppervlakte van meren en zeeën waar het daglicht nooit komt en waar het dus altijd donker is. Daar zit een prachtige symboliek in, die verwijst naar onze diepste emoties, die Schorpioen zo goed kan doorgronden bij de ander, maar die hij bij zichzelf zo moeilijk kan zien. Je kunt je voorstellen dat de maand waarin het zonlicht op zijn sterkst is, bij jou dingen bloot zal leggen.

Het heilzame van jezelf bloot geven

De stralen van de zon dringen dieper door tot ver onder het wateroppervlak, waar ze dingen aan het licht brengen, die je misschien liever verborgen houdt. Maar je zult ook merken dat dit proces van blootleggen ook veel verlichting brengt. Je hoeft een zwaar geheim bijvoorbeeld niet langer alleen te dragen.

Als je moeilijke emoties deelt, blijkt ineens dat iedereen ze heeft en dat haalt de schaamte weg of het vermindert de angst om ‘raar’ of ‘anders’ te zijn. Er mag over gepraat worden! Dat is de kwaliteit die jij leert waarderen. Normaal heb je misschien moeite met al die openheid, maar in juni ga je zien hoe heilzaam het is om dingen bespreekbaar te maken.

Ben je geen Schorpioen, maar ben je wél benieuwd wat er voor jou in de sterren staat voor juni?
Lees hier de horoscoop voor Stier, RamKreeft, LeeuwMaagdTweelingen en Weegschaal.

Door anderen gelezen