Terug naar overzicht

Horoscoop voor de laatste supermaan van 2020

Categorie
Horoscoop voor de laatste supermaan van 2020

Op donderdag 7 mei schittert de allerlaatste volle supermaan van 2020 aan de hemel. Deze krachtige full moon staat in het emotionele en mysterieuze teken Schorpioen en wordt ook wel de ‘Maan van het ontwaken’ genoemd… Benieuwd wat ze voor jou in petto heeft? Dat lees je in je maanhoroscoop.

Een volle supermaan vindt plaats op het moment dat de maan het dichtst bij de aarde staat. Bij een supermaan is de volle maan heel groot te zien, laag aan de horizon en worden de eigenschappen van de volle maan versterkt.

Supermaan in Schorpioen

Tijdens een supermaan beleven we alles intenser. Al die extra gevoelens en energie kunnen er voor zorgen dat je je onrustig voelt en ’s nachts ligt te woelen in je bed. Zeker onder invloed van het teken Schorpioen. Dit sterrenbeeld is een mystiek en emotioneel teken. Door de invloed van Schorpioen ervaar je intense gevoelens, zowel positieve als negatieve. Dit kan je helpen om een diepe laag van jezelf te bereiken.

Maan in Schorpioen nodigt je uit om deze schaduwkanten om te zetten in groei en transformatie. Deze volle supermaan wordt namelijk ook wel de ‘Maan van het ontwaken’ genoemd. Het thema wedergeboorte zal sterk opspelen tijdens deze maanfase. Dit zie je ook terug in moeder natuur die in de maand mei alles wat groeit en bloeit aan ons tentoonspreidt.

Dit is jouw maanhoroscoop

Maan in Schorpioen gaat gepaard met een intensivering van je gevoelens. Dat geldt niet alleen voor pijn maar ook voor genot. Vooral als je ergens veel pijn of frustratie over voelt, kun je op zoek gaan naar een roes om dat nare gevoel te ontwijken. Drugs of alcohol kunnen op het moment zelf heel fijn voelen, maar ze leveren vrijwel altijd een soort kater op. Probeer erbij te blijven als je moeilijke gevoelens voelt opkomen. Door ze uit te nodigen bereik je veel meer, dan door ervoor te vluchten.

Maan in Schorpioen versterkt ook de behoefte om de ander heel dichtbij je te houden. Misschien zou je de dingen die je in je partner bewondert en waardeert onder woorden kunnen brengen. Je zou hem of haar ook een brief of bericht kunnen schrijven waarin je je dankbaarheid uitspreekt. Probeer zo gedetailleerd mogelijk te omschrijven hoe de ander jou raakt en speciaal voor jou is. Je zult zien dat dit iets is waar jullie nog tijden op vooruit kunnen.

De energie van maan in Schorpioen heeft een sterk erotische lading. Dat kan helpen om in je relatie meer intimiteit en verbondenheid te vinden op het lichamelijke vlak. Belangrijk is wel dat je die energie kanaliseert en richt op de juiste persoon, iemand waarmee intimiteit ook echt wenselijk is.

Ontdek de kracht van de maan, en wat ze voor jou kan doen

De omloop van de maan is een natuurlijke cyclus van opbouw, groei, volle bloei, afbouwen en loslaten. Wanneer je meebeweegt op dit ritme, ervaar je veel meer creativiteit, flow & verbinding.

Wil jij dit zelf ervaren? Schrijf je dan in voor Leef met de maan. In deze training nemen we jou een maand lang mee in de cyclus en maak je kennis met de unieke energieën van de maanfasen. Al 3000 maanfans gingen je voor.

Door anderen gelezen