Hij is hier: je decemberhoroscoop

Fotografie Beeld Tiko Giorgadze
Hij is hier: je decemberhoroscoop Hij is hier: je decemberhoroscoop Hij is hier: je decemberhoroscoop

De sterren helpen je vertellen wat je moet doen als je verliefd wordt, en hoe je kunt groeien in de liefde.

Over vergeving en groeien in de liefde

In december staat Venus in het teken Boogschutter. Een prachtige stand die ons helpt om de donkere maand te verlichten met vergeving en andere liefdevolle gebaren.

Venus wordt meestal gezien als de planeet die vormgeeft aan onze liefdesrelaties. Maar de werking van Venus is veel breder. Zij bepaalt de manier waarop we ons tot elkaar verhouden, de vriendschap tussen vrouwen. En zelfs onze relatie met de materie valt onder Venus.

Boogschutter is het teken dat ons zowel gul als gulzig maakt. Dat speelt op het materiële vlak (er is geen teken dat zo snel geld kan verdienen of uitgeven als Boogschutter, omdat hij vol vertrouwen is in de overvloed van het leven). Hij geeft graag. Niet voor niets is de maand van Boogschutter de maand waarin we elkaar overladen met cadeautjes. Ook op het geestelijke vlak strooit Boogschutter royaal met hoop, geloof en idealen en zo inspireert dit teken anderen tot een gelukkiger leven.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Met Venus is Boogschutter van 2 december tot 25 december) krijgen we allemaal iets mee van deze energie. Ons hart staat in deze periode wijd open. We geven en ontvangen royaal van de overvloedige liefde die altijd om ons heen aanwezig is. We hoeven de liefde alleen maar uit hoeven te nodigen in ons leven. Of het nu de liefde is voor onze partner of die voor onze beste vriendin of die voor onze kinderen. Daarom pakken we extra uit met de feestdagen. We kunnen ook investeringen doen die ons veel opleveren. Het kan gaan om de aanschaf van een huis of kunstwerk, maar veel belangrijker zijn natuurlijk de emotionele investeringen. De ander onze liefde geven, ook als we niet zeker zijn van de uitkomst of reactie. Erop vertrouwen dat er genoeg is en dat je eigenlijk niet kunt verliezen.

Zo groei jij het meest met Venus in Boogschutter

Als iemand het afgelopen jaar dingen heeft gedaan waar je nog steeds boos over bent, dan is er geen betere periode om de ander te vergeven dan in december. Neem contact op, ook als trots in de weg zit. Laat de ander weten dat het goed is, ook als je niet verder wilt met diegene. Vergeef jezelf voor je wrok en boosheid. Misschien kun je samen met een schone lei beginnen. Vind je het moeilijk om oog in oog een gesprek aan te gaan? Schrijf op wat je voelt. Er is geen groter cadeau dan het cadeau van vergeving.

Heb je zelf fouten gemaakt? Ook dan word je nu door de kosmos geholpen om vergeving te krijgen. Schrijf een brief waarin je oprecht je spijt betuigt, waarin je de pijn en het verdriet van de ander volledig erkent, zonder ‘maar’ of excuses voor je gedrag. Eis niet dat de ander je vergeeft, maar hoop er oprecht het beste van.

Venus in Boogschutter is een goede planeetstand voor je financiële positie, maar het is belangrijk dat je niet overmoedig wordt, want hij kan soms ook wat ‘hebberig’ maken. Volg je hart bij het doen van investeringen, maar controleer wel eerst je bankrekening. Na Boogschutter komt Steenbok en dat beteken dat de rekening uiteindelijk toch betaald moet worden, hoe groot je vertrouwen ook is.

Ben je verliefd? Waag de gok, er is geen mooier moment om je liefde te verklaren dan in de romantische decembermaand en Venus helpt je erbij! Niemand garandeert dat de liefde wederzijds is, maar als je het ziet als een vrijblijvend geschenk aan de ander, dan begrijp je dat het geen afwijzing of nederlaag is als de ander jou niet wil, maar een eerlijk antwoord. Ook eerlijkheid en openheid zijn de giften van Venus in Boogschutter. Is de liefde wel wederzijds, dan zal je merken dat elke terughoudendheid verdwenen is. Er is vertrouwen en optimisme, je kunt er samen in geloven.

Koop een mooi geschenk voor je hartsvriendin, geef haar prachtige bloemen, neem haar mee voor een dagje uit of vertel haar simpelweg hoe belangrijk ze voor je is. December is er vooral ook om de vriendschap te vieren.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Dit is je jaarhoroscoop voor 2018
Dit is je jaarhoroscoop voor 2018