Terug naar overzicht

Dit is je maandhoroscoop voor januari

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Dit is je maandhoroscoop voor januari

In januari sluiten we een belangrijke periode van 7, 15, 22 of 30 jaar af en maken we een nieuw begin.

Mensen die iets meer van astrologie weten, spreken vaak met enige angst en ontzag over de planeet Saturnus. De komst van de ‘oude duivel’ zoals hij ook weleens wordt genoemd, is een strenge les. Er verschijnt iemand die ons op onze fouten wijst. Er komt een opdracht die te zwaar lijkt om te vervullen. Ook is hij de baas over de tijd en over karma. Hoe zwaarmoedig dit ook klinkt, juist Saturnus kan zich ontpoppen als je grootste vriend en trouwste beschermer, mits je de les voltooit of een karmische plicht op je neemt. Dan kan hij je ondersteunen en uiteindelijk zelfs belonen. Geduld hebben en ‘je tijd uitzitten’ horen er vrijwel altijd bij.

Steenbok is het Saturnale teken, het teken waar Saturnus zich thuis voelt. Het teken dat meent dat je hard moet werken om iets te verdienen, of het nu geld, aanzien of liefde is.

Van 21 december 2017 tot 23 maart 2020 staat Saturnus in Steenbok, en ervaren we dat er iets verandert. Een zware periode wordt afgesloten, eindelijk durven we een beslissing te nemen, we gaan een nieuwe verplichting aan, niet zozeer omdat het ons iets oplevert, maar omdat we sterk voelen dat we het moeten doen.

Saturnus heeft een omlooptijd van bijna 30 jaar. Na 7,5 jaar staat Saturnus vierkant op de plek waar hij 7,5 jaar ervoor stond. Dat is een moment van erop of eronder. Vandaar dat veel relaties stranden na de 7 years itch. Na 15 jaar staat Saturnus recht tegenover de positie die hij bij aanvang van een contract, proces of situatie had. Daarom is ook 15 zo’n moment van erop of eronder. En dat herhaalt zich na 22,5 jaar en na dertig jaar.

Omdat Saturnus in Steenbok staat, ervaren veel mensen dat ze een periode van 15 of 30 jaar kunnen afsluiten waarin ze het gevoel hadden dat ze vastzaten aan een karmisch contract.

Zo haal je het beste uit Saturnus in Steenbok (wat voor sterrenbeeld je ook bent)

Het is tijd om los te breken. Uit je oude omgeving, uit je relatie of uit je baan. Doe dat niet impulsief, maar analyseer grondig waarom deze situatie of persoon in je leven nodig was, wat je ervan hebt geleerd en hoe je nu verder wilt. Je zult zien dat het verbreken van de band veel makkelijker is, als je dit voor jezelf op een rij hebt gezet. Laat je niet leiden door angst of de behoefte aan zekerheid, het is nu of nooit.

Je hoeft niet te wachten om aan je bucket list te beginnen. Dat kan op elk moment. Maak voor jezelf een tijdlijn, waarop je de belangrijke gebeurtenissen in je leven plaats. Valt er een patroon te ontdekken, een ritme? Waar sta je in de tijd? Hoeveel tijd denk je nog te hebben? Wat vind je zo belangrijk dat je het per se wilt doen? Schrijf die dingen op en besluit om er in 2018 mee te beginnen.

Saturnus houdt van geld en materie. Verzekeringen afsluiten en sparen voor een verzorgde oude dag, is echt iets voor Steenbokken en voor Saturnus. Daarom is dit een goed moment om vooruit te kijken en je financiële situatie te analyseren. Hoe sta je er nu voor? En over 15 of 30 jaar? Heb je dan ook nog genoeg om van te leven?

Door anderen gelezen