Kreeft, in november leer jij de kracht van acceptatie

Kreeft, in november leer jij de kracht van acceptatie Kreeft, in november leer jij de kracht van acceptatie Kreeft, in november leer jij de kracht van acceptatie

Lieve Kreeft, je kunt in november boos worden op je lichaam, omdat het jou op een of andere manier in de steek lijkt te laten. Je bent niet zo sterk als je altijd gewend bent, je kunt niet zo hard lopen of trainen als je wilt.

En je eerste reactie is om jezelf nog harder te pushen, nog meer van jezelf te eisen. Het moet lukken, je moet dit kunnen. Met als gevolg dat je lichaam nog harder steigert. Je zou zelfs een serieuze blessure kunnen oplopen. En dan zit er niks anders op dan stilzitten en ervaar je de onmacht.

Het recept van Pluto

Dat is nu eenmaal het recept van Pluto: je wilt macht over iets, en uiteindelijk kom je tot de conclusie dat je de macht volkomen uit handen moet geven. Het mooie daarvan is dat je – op het moment dat je dat doet – dicht bent bij het inzicht en de oplossing.

En die gaat altijd over loslaten. Minder van je lichaam eisen bijvoorbeeld. Accepteren dat je moe bent, of ouder dan tien jaar geleden. Gewoon simpelweg een beetje lief zijn voor jezelf. Als je dat meeneemt in de richting van volgend jaar, en je waardeert wat je allemaal wél kunt, dan ga je de goede kant op.

Meer lezen, Kreeft?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Maandhoroscoop: dit is hoe jij jezelf tegenkomt in november
Maandhoroscoop: dit is hoe jij jezelf tegenkomt in november