Terug naar overzicht

Lieve Schorpioen: het is tijd om anders naar jezelf te kijken

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Lieve Schorpioen: het is tijd om anders naar jezelf te kijken

Het kan nodig zijn om stil te staan bij wat je bereikt hebt in het leven.

Misschien geeft je dat een ongemakkelijk gevoel. Vooral als je de focus legt op rijkdom, ambities en succes. Dan ben je net rupsje-nooit-genoeg. Je kunt altijd mensen vinden die meer hebben gepresteerd dan jij, kortom, het is tijd om anders te denken en anders naar jezelf te kijken. En vooral het hele idee van ‘presteren’ anders te definiëren.

Besef wat je allemaal al hebt bereikt

Besef wat een goede vriendin, lieve partner en zorgzame moeder je bent, kijk eens hoe hard je hebt gewerkt om een beter mens te worden, om jezelf spiritueel te ontwikkelen. Sta eens stil bij alle unieke kwaliteiten die je hebt en die jou gewoon leuk en ‘helemaal jou’ maken.

Zoom in op de dingen die echt belangrijk zijn, ook al dragen ze niet bij aan je wereldse status. Geniet van de kleine, lieve dingen die je doet om anderen een beetje gelukkiger te maken. Tel je zegeningen en glimlach de tevreden glimlach van iemand die echt begrepen heeft waar het leven om gaat. Als je kijkt met die zachte blik, kan het niet anders of je concludeert dat je gigantisch veel hebt bereikt in je leven.

Meer lezen?

Door anderen gelezen