Maak je op voor Mercurius retrograde in Schorpioen

Maak je op voor Mercurius retrograde in Schorpioen Maak je op voor Mercurius retrograde in Schorpioen Maak je op voor Mercurius retrograde in Schorpioen

Mercurius symboliseert communicatie en wanneer deze planeet in retrograde loopt, gaan de astrologische alarmbellen rinkelen. Zeker nu zij onder invloed staat van het intense teken Schorpioen.

Wanneer een planeet in retrograde gaat, daait hij ten opzichte van de aarde achteruit. De normale invloed van de planeet op ons aardse bestaan slaat dan ook om, met alle gevolgen van dien.

Mercurius gaat zo’n drie à vier keer per jaar in retrograde, zo ook van 31 oktober tot 21 november. Maar wat gaan we daarvan merken?

Dit is de uitwerking van Mercurius

  • Energie: nieuwsgierigheid
  • Planeet van: taal en communicatie
  • Kracht: mensen adviseren en helpen, mensen met elkaar in contact brengen

Mercurius is de planeet van taal en communicatie. Door Mercurius wordt alles in twijfel getrokken. Hij kan altijd beschikken over de juiste woorden. In de mythologie was Mercurius de boodschapper van de goden. Die Mercuriale kwaliteit wordt in de moderne astrologie weleens vergeten. Communiceren dat doe je namelijk niet alleen met mensen, dat doe je ook met het hogere, het goddelijke.

De Mercurius-energie stroomt op zijn mooist als hij mensen met elkaar in contact kan brengen, kan verbinden. Op een kruispunt kort de levens van anderen aanraken, ze aan elkaar voorstellen en dan zelf onzichtbaar verdwijnen.

Mercurius in retrograde: dit ga je ervan merken

Wanneer Mercurius zich van de aarde af beweegt, slaan deze positieve eigenschappen om in een tumultueuze energie. Het is een periode waarin gesprekken niet lopen zoals we willen en we meer naar binnen gekeerd zijn.

Het is natuurlijk nooit de schuld van Mercurius wanneer je botst met een collega of met je geliefde. Maar doordat zijn communicatie-invloed op ons is omgedraaid, zijn we meer naar binnen gericht. We letten minder goed op, luisteren maar matig, geven ons grenzen niet aan en krijgen daardoor snel onenigheid.

Mercurius beïnvloedt ook informatie en beweging, waardoor onze smartphones en computers (die letterlijk informatie op ons overdragen) het mogelijk begeven. En kijk ook niet gek op als die trein niet rijdt, reizen kan lastig worden!

Schorpioen doet er een schepje bovenop

Nu Mercurius tijdens zijn retrograde in Schorpioen staat, schiet dit gepassioneerde sterrenbeeld te hulp. Waterteken Schorpioen hunkert namelijk naar verbinding en passie. En zeker nu onze communicatie tijdens Mercury Retrograde snel tekortschiet, kan jouw lichaamstaal een uitweg zijn. De energie van Schorpioen is ook erotisch sterk geladen. Laat de confrontaties dus even links liggen en laat je aanraking spreken.

Maar let op: Schorpioen kan ook zorgen dat emoties als jaloezie en bezitsdrang heftig oplaaien, zeker tijdens Mercurius in retrograde.

Zo overleef je deze planetenstorm

Nu je weet wat Mercurius retrograde inhoudt, wil je vast weten hoe je je erop voorbereidt. Een helm is misschien wat overdreven, maar een laptophoes is zo gek nog niet. Noteer al je afspraken nauwkeurig en bel vooraf aan een afspraak of het nog doorgaat, zodat je zeker weet dat alles nog draait. Het ondertekenen van een belangrijk contract? Dat doe je beter ná de retrograde periode.

Daarnaast: blijf flexibel. Plan wat extra tijd in om naar je werk te reizen en maak een back-up van belangrijke gegevens. Gaat er toch iets verloren? Vraag je dan af wat je ervan kunt leren. Was het misschien een cadeautje van Mercurius dat je nu opnieuw mag beginnen met dit project? Of dat die oude telefoon het nu (eindelijk) heeft begeven?

Mercurius draait achteruit en vraagt jou dat ook te doen. Mogelijk komt een gebeurtenis of situatie uit je verleden weer terug in je leven, zodat je hier nu écht een punt achter mag zetten. Kijk goed, vang de boodschap en laat dan los. Een retrograde lijkt vervelend, maar het brengt ons ook veel op. Het geeft ons de kans om alles af te sluiten waar we nog niet klaar mee waren. En, goed om te weten, op 20 november gaat Mercurius weer direct!

Volgend artikel
Volle maan in Stier
Volle maan in Stier