Maandhoroscoop: waar sta jij in februari?

Maandhoroscoop: waar sta jij in februari? Maandhoroscoop: waar sta jij in februari? Maandhoroscoop: waar sta jij in februari?

Februari is de schrikkelmaand, een maand die anders is dan alle andere. Dat komt omdat-ie 28 dagen lang is en eens in de vier jaar 29 dagen lang. Februari is ook de maand van het teken Waterman (en een beetje van Vissen), twee tekens die originaliteit en excentriciteit gemeen hebben. Welke unieke kwaliteiten maken jou anders dan anderen? Waarin onderscheid jij je van de massa? Februari is de maand om op onderzoek uit te gaan.  

Ram

Met Uranus in jouw zone van geld en materie, is februari de maand om te ontdekken dat je een originele kijk hebt op financiële zaken. Misschien ben je iemand die geld en spullen écht niet belangrijk vindt en op een koude winterdag zijn jas doneert aan een zwerver op straat. Misschien vind je geld een leuk spelletje en vergaar je ondertussen een enorm kapitaal door te speculeren met huizen of in casino’s. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit op welke manier je met geld omgaat, als het maar jouw manier is. Geen regeltjes, kasboeken of saaie administraties, maar met pure levenskunst.

Je kunt wat je bankrekening betreft arm worden of rijk, maar in jouw grote hart is nooit gebrek aan warmte en liefde. En dus behoor je emotioneel tot de rijkste tien procent op deze aarde. Verder zal jouw schatkist altijd gevuld zijn met goede ideeën en originele plannen. Mensen kloppen vaak bij je aan omdat ze in een soort creatieve crisis zitten. Met je sprankelende geest kun je ze verder helpen en op nieuwe ideeën brengen. Wees niet bang dat anderen er rijk van worden. Zie het weggeven van een goed idee als een gulle gift aan het geheel en de stroom raakt nooit uitgeput.

Stier

Misschien zie je jezelf niet als een sportief of fysiek type, want als je een echte Stier bent is je favoriete activiteit misschien wel bankhangen. Maar februari brengt jou op vreemde en originele ideeën. Heilgymnastiek, pilates, yoga, tangodansen of suppen, ineens kun je tot de conclusie komen dat dit de manier is om je te onderscheiden van de massa, jezelf uniek te voelen en vooral: weer enorm veel plezier te beleven aan beweging. Vooral beweging waarbij een zekere sierlijkheid en een vorm van balanceren belangrijk is, zoals dans.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Belangrijk is dat je gelijkgestemden opzoekt. Met zijn allen proberen je fysieke talent te ontwikkelen is nog leuker en stimuleert je om tot het uiterste te gaan. Denk maar aan ballet. Het zijn de bijzonder getalenteerde dansers die het ver schoppen in het Zwanenmeer, maar ze doen het niet in hun eentje. De rijen moeten gesloten worden en een balletvoorstelling is op zijn mooist als de ballerina’s hun bewegingen eindeloos repeteren tot ze die synchroon kunnen uitvoeren. Laat je niet weerhouden door gedachtes als ik ben te oud, of ik ben niet fit genoeg. Er is altijd een vorm te vinden waarin jij je sierlijke lichaamsvormen kunt trainen en kunt genieten van het gevoel van vrijheid dat dit oplevert.

Tweelingen

Anderen dichten jou misschien niet zo snel spirituele kwaliteiten toe. Ze schatten je misschien eerder in als rationeel, omdat je soms een erg nuchtere blik op de zaken hebt. Maar in februari kun je ontdekken dat je juist in spiritualiteit als een enorme ziener en vernieuwer kunt optreden. Je ontdekt een nieuwe stroming of filosofie en je raakt zo enthousiast dat je dat vlammetje met je natuurlijke communicatietalenten kunt overbrengen op anderen. En dat doe je natuurlijk op een manier die origineel en verrassend is. Je zou er zelfs de aandacht mee kunnen trekken in een wat grotere kring, waardoor je – tijdelijk – een soort spirituele ‘rockstar’ wordt. The Spirit Of Holland.

Je bent er zelf bij en je kunt hier zover in gaan als je prettig vindt. Maar als jij alle registers opentrekt, brengt februari jou bijzondere mogelijkheden om jezelf op spiritueel gebied te profileren en tegelijkertijd anderen te inspireren tot prachtige inzichten. Raakt dit geen enkele snaar, dan is er ook nog de mogelijkheid om een verre reis te maken, waarbij je jezelf en je omgeving verrast. Een vulkaan beklimmen, walvissen spotten? Terwijl je niet op jacht bent naar een spirituele ervaring, kan die je zomaar ineens overvallen.

Kreeft

Je vrienden en vriendinnen hebben bijzonder veel waardering voor je moederlijke kwaliteiten. Jij bent degene bij wie ze graag komen uithuilen bij een kopje thee. Of ze komen genieten van je kookkunsten, samen rond een mooi gedekte tafel. Het woord gezellig is uitgevonden door Kreeft. Wat minder duidelijk naar voren komt is dat je in vriendschappen een enorme vrijdenker kunt zijn. Ondanks het feit dat je zelf een overzichtelijk en veilig leven op prijs stelt, kun jij je aangetrokken voelen tot mensen die een beetje gek zijn, of die anders durven zijn. Daardoor kun je op een veilige manier toch een beetje het avontuur in je leven toelaten. Zonder dat je zelf op de barricades hoeft te klimmen.

Vooral in februari kan jouw huis een veilige haven zijn voor een bonte stoet paradijsvogels. Mensen die niet de gebaande paden volgen maar die hun eigen weg gaan. Ze helpen jou om vrijer te denken en meer open te staan en misschien zelfs om een sociale missie te ontdekken. Je vult hen ook aan. En zo kunnen beide partijen groeien in de manier waarop ze de wereld zien. Dat betekent meteen ook dat februari een boeiende maand wordt zonder saaie momenten.

Leeuw

Astrologische Leeuwen staan graag in the spotlights. En zelfs de zeldzame Leeuwin die daarvoor te verlegen is, droomt er heimelijk van dat zij het podium beklimt en dat anderen bewonderend naar haar kijken. Februari brengt je de mogelijkheid om die positie op te eisen in relatie tot je werk. Door op een originele manier op te treden of door een ander standpunt in te nemen dan anderen, vestig je de aandacht op jezelf en dan volgt een of andere vorm van erkenning.

Misschien brengt het je niet meteen meer geld of zekerheid, maar de ervaring geeft je waarschijnlijk veel voldoening. Je kunt trots zijn op jezelf en dat is een goed gevoel. Verder kun je ook iets bereiken door gebruik te maken van je grote netwerk. Je zou een sneeuwbal aan het rollen kunnen brengen, eentje die zelfs een grote of kleine verandering in de wereld tot stand kan brengen. Het zou iets politieks kunnen zijn, maar er zijn ook andere manieren waarop jij de wereld tot een betere plek kunt maken. Als er één maand is waarin je iets kunt betekenen voor het grotere geheel dan is het wel februari.

Maagd

Het zou mooi zijn als jij in februari de kans grijpt om een cursus te volgen of een studie op te pakken. Er ligt namelijk ergens een kosmisch verrassingsstudiepakket voor je klaar. Misschien is het een stapel boeken, misschien attendeert een goede vriend je op een unieke mogelijkheid voor een workshop. Als jij de moeite neemt om het pakket te openen gaat er een wereld voor je open. Je kunt denkbeelden ontwikkelen die voor jou een ware revolutie betekenen, die jouw visie op het leven compleet kantelen.

Er kan een spirituele component meespelen, het kan ook zijn dat je te maken krijgt met andere culturen en de wijsheid die zij bij zich dragen. Het bijzondere schuilt hem in de manier waarop jij je openstelt voor deze visie of wijsheid. En vervolgens kan het zijn dat je ook de drang voelt om het verhaal door te geven aan anderen. Ook daar zou je dan weer een unieke manier voor kunnen bedenken waarin jij je kwaliteit kwijt kunt: je geeft op zijn minst een originele presentatie of lezing. Anderen zullen er diep van onder de indruk zijn omdat je een universele waarheid benoemt waardoor ze echt worden geraakt.

Weegschaal

Met Uranus in de zone van verdieping en life changing events geeft februari je de mogelijkheid om anderen te helpen met je unieke en verrassende psychologische inzichten. Je helpt iemand om beter te begrijpen waarom hij of zij tegen bepaalde problemen aanloopt en dat betekent meteen dat de band tussen jullie zich gaat verdiepen. De kunst is om niet te veranderen in de privépsycholoog van diegene. De kunst is ook om je inzichten vrijblijvend te geven, dus zonder er verwachtingen aan te koppelen. Als je wilt dat die ander verandert in de richting die jou het beste lijkt, dan kan diegene of te afhankelijk worden, of in opstand komen en geen van beide zal de relatie goed doen.

Dus deel je bijzondere inzichten, maar blijf verder gewoon jezelf. Dan komt er een moment dat diegene je een enorme bos bloemen stuurt of op een andere manier laat merken hoe dankbaar hij of zij is, omdat jij een en al aandacht was op een bepalend moment in zijn of haar leven. Verder kun je ook openstaan voor experimentele ervaringen op seksueel gebied. Je bent vrij van elk oordeel en nieuwsgierig. Wel is het belangrijk is dat je goed naar je gevoel blijft luisteren.

Schorpioen

Uranus wil graag dat je eens kijkt naar de vorm die je relatie heeft. Je kunt, ondanks je intense emoties, op het gebied van relaties ook een enorme vrijdenker zijn. In februari is het tijd op daar iets mee te doen. Door het gesprek aan te gaan met je partner kun je verrassende ontdekkingen doen. Misschien is er bij beiden behoefte aan meer ruimte, misschien zijn de gevoelens aan het veranderen, misschien ben je momenteel meer friends dan lovers.Heel misschien ontstaat zelfs de mogelijkheid om gevoelens voor anderen te koesteren zonder dat dit het einde van de relatie betekent.

Uranus is een vreemde snuiter als het op relaties aankomt, en daardoor kan hij je versteld doen staan van je partner en van jezelf. Misschien is er zelfs geen sprake van jaloezie, wat voor Schorpioen nu misschien nog onvoorstelbaar is. Besef dat relaties – net als alles in het leven – continu in beweging zijn. Zo’n nieuwe fase hoeft helemaal geen bedreiging te zijn, als je maar met elkaar blijft praten en bereid bent om mee te bewegen met je partner. Openheid voor alles. Ben je single, dan kom je tot inspirerende ontmoetingen die een grote belofte lijken in te houden, maar het resultaat is eerder een bijzondere vriendschap dan een nieuwe relatie.

Boogschutter

Je mag dan een enorme levensgenieter zijn, dol op traditionele heerlijkheden als chocolade en kaas, in februari kun je gefascineerd raken door bijzondere diëten. Ayurvedisch, vegan, macrobiotisch, met Uranus in de zone van gezondheid, wil je graag een bepaalde ideologie verbinden aan je manier van eten. Misschien dat je in eerste instantie fanatiek aan de slag gaat, maar misschien is het goed om flexibel te blijven en jezelf zo af en toe wat ondeugden toe te staan. Vergeet niet dat het bourgondische in de astrologische klei zit waarvan je bent gebakken.

Een andere mogelijkheid is dat je voor een klacht of aandoening waar je al een tijdje mee zit, een revolutionaire therapie ontdekt. Misschien ontwikkel je die therapie zelfs wel zelf. Uranus maakt van mensen namelijk ook een beetje uitvinders. Niet dat het meteen gaat om een grote medische ontdekking, maar een unieke aanpak die ‘toevallig’ voor jou heel goed werkt. Als echte Boogschutter krijg je dan meteen de neiging om iedereen aan te raden dezelfde aanpak te volgen, maar wees daar wat terughoudend mee. Ieder lichaam is uniek en reageert anders. Als je zelf voor dokter gaat spelen, kan het resultaat tegenvallen.

Steenbok

Steenbok staat bekend als autoritair en dat verbinden we misschien niet aan iemand die bij het opvoeden van kinderen een enorme vrijdenker kan zijn. En toch is dat zo. Vooral nu Uranus zich bemoeit met de manier waarop jij je kinderen grootbrengt. Dat kan weleens wat scheve blikken opleveren van andere ouders, maar je kinderen zijn je dankbaar. Jij weet hoe je naast een wijze en betrouwbare ouder ook nog eens hun beste vriendin en speelkameraad kunt zijn. En dat betekent een onvergetelijke jeugd.

Misschien heb je helemaal geen kinderen. Toch belooft deze stand ook voor jou mooie dingen. Naast letterlijke kinderen, bestaan er ook figuurlijke kinderen. Dat zijn de dingen die voortkomen uit je creativiteit. Gedichtjes, schilderijen, mooie foto’s, zelfgemaakte kleding. Met de hulp van Uranus borrelt het allereerst enorm. Daarnaast zijn je ideeën momenteel erg origineel, waardoor je dingen kunt scheppen die opvallen, die de aandacht trekken. Ze kunnen je zelfs zover brengen dat je gaat exposeren of voordragen of een show gaat houden. Dat levert je enorm veel plezier en bevrediging. Het kind in jezelf maakt het ene rondedansje na het andere. Is dat geen fantastisch vooruitzicht?

Waterman

Uranus, je eigen planeet nota bene, laat zijn licht schijnen in de zone van huis en haard. Dat geeft je inspiratie om een spraakmakende verbouwing of interieurverandering door te voeren. Je gaat er met volle kracht in en je borrelt van de ideeën. Felle kleuren, bizarre vormen, kunst in huis, geen interieurstunt gaat je te ver. Besef wel dat ‘spraakmakend’ ook kan betekenen dat anderen er níet blij mee zijn. Gaat het concreet om een verbouwing die het woongenot van je buren raakt, vraag dan eerst om hun toestemming, voordat je de sloophamer pakt.

Verder kun jij je in de familie opstellen als de verbinder, diegene die anderen tot elkaar brengt. Dat doe je op je eigen vrolijke en originele manier. En dat werkt, vooral als er onderhuids ongenoegen speelt. Je fungeert als diegene die deze gevoelens bespreekbaar maakt. Je helpt je gezins- of familieleden om meer begrip op te brengen voor elkaar. Daardoor ontstaat een sterker ‘wij’-gevoel. Iets dat jouzelf ook een goed gevoel bezorgt. Maar misschien moeten er wel eerst wat heilige huisjes omver. En ook dat gaat je goed af; jij komt ermee weg omdat je intenties zo positief zijn.

Vissen

Uranus prikkelt je om je kwaliteiten te laten schitteren op een gebied waar je normaal juist wat moeite mee hebt: de communicatie. Vooral als het om woorden gaat, kun je aardig verstrikt raken in wat anderen bedoelen en in je eigen woorden als je anderen iets duidelijk probeert te maken. In non-verbale communicatie ben je echter een ster! Dus misschien is dat een thema waar je in februari iets mee kunt doen. Misschien kun je anderen helpen om ze te laten zien wat ze met hun lichaam zeggen en uitstralen. Als geen ander signaleer jij de ware emoties achter het verhaal en kun jij dubbele bedoelingen doorprikken.

Misschien kun je hier ook iets mee doen op social media, waar waarheid en onwaarheid door elkaar lopen, waar gesprekken al snel uit de hand lopen. Je kunt een rol spelen als peacemaker door anderen te wijzen op de betrekkelijkheid of kortzichtigheid van hun meningen. Ook kun je anderen helpen om hun mening beter te funderen: op feiten in plaats van de waan van internet. Kortom, februari heeft een prachtige taak voor je. En als die je goed afgaat, betekent het dat je definitief meer zelfvertrouwen hebt als het aankomt op communicatie.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Leeuw, deze maand sta jij in de spotlights
Leeuw, deze maand sta jij in de spotlights