Je maandhoroscoop is hier: dit is wat september je brengt

Je maandhoroscoop is hier: dit is wat september je brengt Je maandhoroscoop is hier: dit is wat september je brengt Je maandhoroscoop is hier: dit is wat september je brengt

Vanaf 10 tot 30 september staat Mercurius in het teken Maagd. Dat is zijn thuisbasis, een krachtige stand, wat ons helpt bij de grote (innerlijke) schoonmaak.

Planeet Mercurius is de planeet van communicatie en studie. Het is de planeet van de ratio en de denkprocessen. Hij staat ook bekend als de boodschapper van de goden en diegene die nieuwe wegen opent, als we op een kruispunt staan en een keus moeten maken.

Maagd is een aardeteken dat expressie vindt in praktische zaken zoals opruimen, hygiëne, lichamelijke gezondheid, lijstjes maken en de administratie doen. Maagd zorgt voor de stoffelijke wereld, terwijl het tegenovergelegen teken Vissen zich bezighoudt met de geestelijke wereld. De stoffelijke wereld van Maagd lijkt misschien niet zo verheven als het geestelijke domein van Vissen, maar het een kan niet bestaan zonder het ander. Zowel Vissen als Maagd zoeken naar zuiverheid, ze nemen alleen een andere route.

Tackle je to-do lijstjes

Mercurius voelt zich senang in Maagd. Als meester van de rede, kan hij goed uit de voeten met praktische zaken zoals to-do-lijstjes. In september kunnen we daarom de schouders eronder zetten en flink wat taken afvinken. Maar de kunst is dat we daarbij blijven streven naar zuiverheid, onderscheid maken tussen wat echt belangrijk is en wat niet. Anders verplaatsen we als een kip zonder kop bergen stof, zonder dat we echt iets zijn opgeschoten. Onderscheid maken is de opdracht van Mercurius in Maagd. Hoe zorg je ervoor dat je inspanningen echt zinvol zijn?

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Ga aan de slag met de lijst van klusjes die al maanden of nog langer zijn blijven liggen. Bereid je goed voor, door prioriteiten aan te brengen en een volgorde. First things first en een stap tegelijk. Dat vraagt dat je keuzes maakt. Nu is keuzes maken met je ratio (Mercurius) lastiger. Dan wordt het vaak moeten. En dan kun je wel ijverig aan een taak beginnen, maar al snel verzint het hart een smoesje om ermee op te houden en zitten we ineens te Facebooken of thee te drinken. Dan komt die lijst natuurlijk nooit af.

Pas op: een valkuil voor het volgen van je hart

Betrek dus de energie van je hart bij de keuzes die je maakt. Selecteer uit de lijst met dingen die je moet doen, eerst de dingen waar je zin in hebt. En sluit je af voor alle bronnen van afleiding zoals mobiele telefoons. Mercurius-energie is als kwikzilver, zonder duidelijke afbakening vliegt hij alle kanten op.

Nu zit er een valkuil aan het volgen van je hart bij het afwerken van de klussenlijst. En dat is dat de vervelende klussen helemaal niet worden gedaan. Van uitstel komt afstel. Schakel de hulp in van vrienden en bekenden: ‘Jij hebt een hekel aan strijken? Dan help ik jou. Maar dan zou ik graag willen dat je mij helpt om de administratie te doen.’ Mercurius in Maagd helpt ons ook om dienstbaar te zijn, dus door elkaar te helpen, kunnen we dat ‘ei’ tenminste kwijt.

Het meest materiële, aardse aspect van ons Zelf is het lichaam. Maagd wil dat we ons lichaam als tempel zien, een gezonde geest in een gezond lichaam. Verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid nemen is de sleutel. Veel van wat er in je lichaam gebeurt is het gevolg van de manier waarop jij je voedt en of jij je lichaam voldoende beweging en ontspanning geeft.

Ga met Mercurius als gids op zoek naar nieuwe informatie die je helpt bij het helen en voeden van je lichaam. Zorg daarbij wel dat je het kaf van het koren scheidt en dat je niet als ‘een kip zonder kop’ alles doet wat dokter Google je voorschrijft. Ook ‘clean’ eten of het volgen van een dieet pakt positief uit als Mercurius in Maagd staat.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Dit staat er voor je in de sterren (en met deze 4 tips maak je er optimaal gebruik van)
Dit staat er voor je in de sterren (en met deze 4 tips maak je er optimaal gebruik van)