Terug naar overzicht

Dit staat er voor je in de sterren (en met deze 4 tips maak je er optimaal gebruik van)

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Dit staat er voor je in de sterren (en met deze 4 tips maak je er optimaal gebruik van)

Ben je emotioneel? Dat kan komen omdat Jupiter (de planeet van geloof, hoop en liefde) in Schorpioen staat deze maand – een enorm krachtige sterrenstand vol groeipotentieel. Dit zijn vier manieren om daar optimaal gebruik van te maken.

Een maand vol groeipotentieel

Jupiter is de planeet die het grote geluk vertegenwoordigt en die een enorm groeipotentieel laat zien. Hij bewaakt het hoekje waarin alles wat je aanraakt kan veranderen in goud. Dat kan letterlijk over geld gaan, maar meestal gaat het om geestelijke rijkdom: dat wat we voor geen goud op de wereld zouden willen missen, zo gelukkig maakt het ons. Voor dat gevoel hebben we alles over en het helpt ons om de zwaarste stormen te doorstaan.

Van diep en heftig naar zuiver

Schorpioen is een waterteken, dat verbonden is met onze diepste en heftigste emoties. Ook de emoties die we het liefst voor anderen verborgen houden, waarvoor we ons schamen zoals jaloezie of bezitsdrang, extreme behoefte aan macht, woede en kinderachtige wraakzucht. Dat klinkt nogal negatief, maar als geen ander teken, heeft Schorpioen de gave van het ‘zuiveren’ van deze emoties. Door ze te doorleven tot in het diepst van de spelonken van de ziel, om er dan voorgoed en altijd vanaf te zijn.

Je kunt je voorstellen dat het er heftig aan toe zal gaan, als deze twee energieën bij elkaar komen. En het is niet even een kwestie van een paar weken want deze planeetstand blijft ongeveer een jaar lang actief.

Emoties krijgen turbopower

Wat zullen we daarvan merken? Onze emoties krijgen turbopower. We kunnen erg fanatiek worden in eigenlijk alles, maar misschien wel het meest in zaken die te maken hebben met ons geloofssysteem, die ons hart raken. Discussies kunnen compleet uit de hand lopen omdat we intens geloven in ons gelijk. Maar we kunnen ook de dingen vergeven die ons zijn aangedaan toen we nog een kind waren. Dus er is veel potentieel om ‘heler’ te worden. Was er iets stuk dan? Mocht je daar niet bewust van zijn, dan helpt Jupiter ook om je trauma’s aan het licht te brengen.

Zo maak je het beste gebruik van Jupiter in Schorpioen (4 tips)

1. Heb vertrouwen

Begrafenissen en geboortes krijgen een extra lading in deze periode. We vallen van een lach in een traan. Bepaal tevoren voor jezelf de rol die bij je past als de familie bij elkaar komt om te vieren of te gedenken. Probeer te vertrouwen op de hogere krachten dat ‘alles weer goedkomt’, ook als het ‘volkomen uit de hand’ loopt. En spreek dat uit, zodat je anderen helpt om terug te komen bij een evenwichtig gevoel. En onthoud dat we op weg zijn om een beter mens te worden ‘no matter what’.

2. Duik met je partner de diepte in

Momenten van intimiteit in je relatie zorgen voor een totale vervulling. Maak dus zoveel en zo vaak je kunt tijd vrij om je samen met je partner af te zonderen van de onrustige buitenwereld. Doe dat heel bewust. Het geluk en de groei zit erin dat je samen het diepe, onbespreekbare opzoekt. Ook als dat lastige momenten oplevert. Niet weglopen, maar blijven, elkaar vasthouden.

3. Ga leren en studeren

Jupiter helpt je ook om te leren en te studeren. Daarom is deze planeetstand bijzonder goed besteed aan een cursus of opleiding over psychologie, regressietherapie of seksualiteit (ook een Schorpioenthema). Dan veranderen we allemaal een klein beetje in wijze meesters die anderen helpen om hun trauma’s te overwinnen.

4. Laat wrok en haat los, en heel jezelf

Bij het helen van trauma’s hoort vaak over het vergeven van de mensen die jou iets hebben aangedaan. Terwijl Schorpioen het teken is van de wrok is Jupiter de planeet van vergeving, dus geen betere periode om voorgoed je wrok en haat achter je te laten, dan juist nu. Lees een boek over vergeving, of volg een training.

Door anderen gelezen