Nieuwe maan in Maagd: een frisse start

Nieuwe maan in Maagd: een frisse start Nieuwe maan in Maagd: een frisse start Nieuwe maan in Maagd: een frisse start

Op 7 september 2021 om 02.51 uur staat de nieuwe maan in Maagd. Zowel de stand van de maan als het aardeteken Maagd geven je de mogelijkheid te aarden, naar binnen te keren en rust te vinden in jezelf. Wel zo fijn na de zomer die in het teken stond van het vuurelement Leeuw. Lees gauw verder hoe jij deze maanfase optimaal benut en je opgeladen dit nieuwe seizoen ingaat.

Nieuwe maan, nieuw begin

Wat is er mooier dan een nieuw seizoen te beginnen met een nieuwe maan? Een nieuwe start, die je helpt om de herfst, fris en opgeruimd te beginnen. Doordat de nieuwe maan in het teken Maagd staat, zul je de roep voelen om naar binnen te keren, de ruimte te voelen en te ontdekken wat je wilt manifesteren. Zelfinzicht, je zelfbewustzijn en het (her)ontdekken van je creativiteit zijn daarbij je meest ambitieuze doelen.

De eigenschappen van Maagd

Maagd is een prachtig teken wat zich thuisvoelt in een staat van perfectie en iets tot in de puntjes te organiseren. Nu is het moment om schoon schip te maken, op te ruimen op zowel mentaal als fysiek vlak. Niet alleen vanwege de nieuwe maan, maar vooral vanwege de eigenschappen van het perfectionistische en georganiseerde teken Maagd. Lijstjes afvinken en trots zijn op kleine behaalde doelen passen helemaal bij dit teken. En juist omdat deze periode vlak na de zomervakantie valt, is het een mooi moment om weer routines voor jezelf aan te brengen. Het aardeteken Maagd helpt je aarden en een moment te pakken om even stil te staan bij alles wat er toedoet.

Op zoek naar het avontuur

Gaan we nu een saaie herfst tegemoet? Wees niet bang, want dit is ook het moment waarop je op zoek zal zijn naar nieuw avontuur en het uitproberen van nieuwe dingen. Door deze tweedeling en het getouwtrek tussen beide tegenstellingen kun je je soms wat overprikkeld voelen. Blijf daarom dicht bij jezelf en vertrouw op je intuïtie en verlangens.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Dit is ook de periode waarbij we een blik werpen op het verleden. Het lijkt wel alsof we worden toegefluisterd door ons innerlijk kind. Je mag er naar luisteren. Misschien is dit wel het moment om terug te keren naar je jeugd, herinneringen op te halen en je te ontdoen van de herinneringen of ervaringen die jou niet meer verder brengen.


Ruim eens lekker op

Waar ga jij mee aan de slag? Waarvoor steek jij je armen uit de mouwen? Het hoeft niet eens om een fysieke opruimbeurt te gaan. Wellicht is het schoonvegen van je mentale ruimte wel precies wat je nodig hebt. Rust in je hoofd past bij deze maan en bij het teken Maagd. En als een Maagd ergens aan begint, dan weet je dat het goed komt. Een Maagd is niet snel tevreden en stelt hoge eisen aan zichzelf en aan de omgeving. Dit kan zorgen voor grote veranderingen, en dat is mooi maar het is ook belangrijk dat je je bewust bent van de doelen die je al hebt bereikt en dat je daar ook van durft te genieten.

De Maagd, de eeuwige regelaar geeft jou precies de structuur en planning die je nodig hebt tijdens deze nieuwe maan én om weer wat ritme en regelmaat aan te brengen in je dag.

Meer lezen over de maan?

Susan Smit vertelt je over de mysterieuze kracht van de maan.

Volgend artikel
Stier: in september kun je weer verliefd worden
Stier: in september kun je weer verliefd worden