Terug naar overzicht

Nieuwe maan in Ram: dit is je maanhoroscoop

Categorie
Nieuwe maan in Ram: dit is je maanhoroscoop

Op dinsdag 24 maart om 09:29 uur is het nieuw maan. En dankzij de invloed van Ram worden al jouw projecten, kansen en nieuwe levensstappen geladen met een gunstige energie. 

Eens per maand is het ‘nieuwe maan’. Dat houdt in dat de maan (van ons uit gezien) in dezelfde richting staat als de zon, waardoor alleen de áchterkant van de maan verlicht is, en je vanuit de aarde alleen een donkere vlek ziet.

Een prachtig nulpunt om mee te beginnen. Want de nieuwe maan is het begin van een cyclus en wordt vaak gezien als een moment om nieuwe plannen te maken, op te ruimen, over je wensen na te denken.

Horoscoop voor nieuwe maan in Ram

New moon in Ram symboliseert een nieuw begin, want Ram is het eerste teken van de dierenriem. Het is daarom een periode die draait om actie, moed en energie. Een uitgelezen moment om te besluiten de hele maancyclus van vier weken een keer bewust mee te maken.

Wat wil jij in de wereld brengen?

Ram in maan nodigt je uit om meer gehoor te geven aan je instinct: de oergevoelens waar geen woorden voor zijn, maar die jou helpen om te overleven. En ook het verlangen om het leven door te geven, het verlangen naar kinderen. Of het verlangen om in de wereld iets neer te zetten dat écht jouw kind is, jouw idee. Je zou kunnen zeggen dat elk nieuw project dat nu wordt opgestart, geladen is met de gunstige energie van de nieuwe maan en van Ram tegelijk.

Wees moedig

Als je angstig bent en moed nodig hebt om verder te gaan met wat je te wachten staat, zet dit dan op je wensenlijst. Ram staat in verhouding met de planeet van moed, Mars, en de energie rondom nieuwe maan weerspiegelt dat. Beslis dat je meer moed zult opbrengen en werk daar dan aan. Ram is niet zozeer een dapper teken maar wel bereid om zich zonder angst op nieuwe projecten te storten. Als jij op dit moment wel wat meer van dit soort onstuimigheid kunt gebruiken, zal de Ram-energie je veel goeds doen.

Focus op jezelf

Dit is ook een periode om de aandacht op jezelf te richten, op wat je nodig hebt en op waar je naartoe gaat. Ram is van nature een ‘start’-teken, niet in de laatste plaats om dit sterrenbeeld het symbolische kind van de dierenriem. Zijn eigenschappen zijn dan ook energie en groeikracht. Ram is niet te bang dat hij te snel gaat. Hij gaat gewoon.

Maak de maancyclus bewust mee met onze Insta-training

De training Leef met de maan leert je leven, werken én manifesteren met maanfasen. Samen volgen we 30 dagen het ritme van de maan, dat zoveel houvast, verbinding en flow biedt. Iets dat we in deze woelige tijden meer dan ooit kunnen gebruiken.

  • Vanuit de veiligheid en rust van je eigen huis
  • Connected met een enthousiaste community aan maanfans
  • En met dagelijkse support van Happinez

We beginnen op 19 mei 2020. Schrijf je snel in en ontvang een set maankaarten cadeau.

Door anderen gelezen