Terug naar overzicht

April-horoscoop: een boodschap van de kosmos

Categorie
Tekst
Johanna Blok
April-horoscoop: een boodschap van de kosmos

De wereld zoals we hem kennen lijkt instabiel, maar het virus dat ons leven op zijn kop zet, heeft zich – en dat mag verrassend lijken – geopenbaard onder een gunstig gesternte.

Het aspect dat bij de komst van corona hoort is een sextiel tussen Jupiter en Neptunus. Dit is een uitermate spiritueel aspect, dat we terugzien in de Davidster (een ster met zes punten). Het is een symbool dat ons vertelt dat het goddelijke of of het universum ons niet in de steek laat. Het gaat over de groei (Jupiter) van het onzichtbare, het virus (Neptunus), maar ook van de empathie en de naastenliefde (Neptunus). Bovendien zijn Jupiter en Neptunus de spirituele planeten, die staan voor het geloof (Jupiter) en de onbegrensde, goddelijke liefde (Neptunus).

Dat wil zeggen dat de kosmos het beste met ons voorheeft, ook al is de boodschap pijnlijk. Er valt veel meer over te zeggen, want er speelt ook een aspect, dat drastische gevolgen heeft voor de economie (en de boodschap dat we een betere balans moeten vinden tussen werk en privé, harde kunstmatige structuren en zachte natuur, de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten). Maar de bedoeling van de kosmos is positief. Welke boodschap heeft de huidige crisis voor jou?

Ram

Ram is het teken van de helden en voorvecht(st)ers. In deze vreemde tijd inspireert Neptunus jou om offers te brengen. Dat zou je kunnen doen door de vuurlinie op te zoeken en daar dienstbaar te zijn aan anderen. Je kunt echt jezelf overtreffen en verbaast zijn over de enorme liefde voor anderen die je in je hebt.

Jij behoort ook tot de mensen die in deze vreemde tijd hun talent laten schitteren, waardoor ze er straks op het gebied van hun carrière veel sterker kunnen uitkomen. Misschien vraagt dat wel enig geduld van je, want de economie zit niet altijd mee, maar als je richting anderen jouw positieve boodschap van hoop en vertrouwen blijft uitzenden, ben jij een van diegenen die iets nieuws kan neerzetten, wat belangrijk is voor een betere wereld. En dat levert jou persoonlijk het nodige succes. Daar hoef je niet bescheiden over te doen, het een sluit het ander écht niet uit. Belangrijk is wel dat je zo af en toe momenten koestert van afzondering. Dat wil zeggen ook even niet aanwezig zijn op social media. Dat heb je simpelweg nodig om de rust in je hoofd te bewaren.

Stier

Als Stier functioneer jij in deze onzekere tijd als diegene die anderen kan verbinden en inspireren. Je wijst ons op de liefde voor elkaar en probeert de zaken in een hoger perspectief te zien. Je zou anderen kunnen helpen om te begrijpen dat er achter de korte horizon van angst en beperkingen een boodschap schuilt van hoop. Dat er een nieuwe dageraad komt als we hier samen doorheen zijn gegaan. We zullen allemaal moeten inleveren, iedereen zal met enige vorm van verlies te maken krijgen, maar er is ook zo ontzettend veel dat we te winnen hebben. Jij bent iemand die dat ziet en onder woorden kan brengen en die anderen helpt om zich te organiseren in groepen waarin deze boodschap wordt gedeeld.

Misschien dat je in deze tijd een oude droom in vervulling ziet gaan. Bijvoorbeeld door een rol te spelen in de lokale of zelfs landelijke politiek. Je beseft dat de wereld behoefte heeft aan mensen die verantwoordelijkheid nemen en jij durft een van die mensen te zijn. Let wel goed op je rust. Je kunt zo bevlogen zijn dat het ten koste gaat van je nachtrust en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Tweelingen

Jij bent nodig op de plaats waar het er het allerheftigste aan toe gaat. Op de plaatsen waar mensen intense veranderingen meemaken. Dan denk je misschien meteen aan de IC-afdelingen en ambulancepersoneel, maar het kan net zo goed betrekking hebben op een psychiatrische kliniek, waar mensen met ernstige trauma het nu extra zwaar hebben. Of bij een geboortecentrum, want ook de geboorte is een intens en transformerend proces. Daar breng je een positieve energie, vertrouwen in de goede uitkomst, waardoor je sommige mensen echt kunt redden.

Je krijgt ook de kans om uit te blinken, te laten zien wat je waard bent en misschien zelfs leiding te geven aan anderen, omdat je goed in staat bent het grote geheel te zien. Als dienende leider zou je in deze extreme tijd zelfs een nieuw carrièrepad kunnen inslaan. Niet omdat je wilt scoren voor jezelf, vanuit egocentrische drijfveren, maar omdat je vanuit liefde iets voor anderen wilt betekenen. Het wordt misschien geen voorspelbaar carrièrepad en je kunt een tijd twijfelen of dit echt de bedoeling is, maar gaandeweg kun je steeds meer het licht zien, waarom dit wel op je pad moest komen.

Kreeft

Behind every great man, there has to be a great woman is een uitspraak die gaat over het feit dat niemand op deze wereld grote dingen tot stand brengt, als er niet iemand achter ze staat. Dat werkt zo in relaties, maar dat werkt net zo goed in bredere zin. Een van jouw kwaliteiten in tijden van crisis is dat je anderen kunt steunen. Bovendien is zorgen voor anderen een uitstekende Kreeft-kwaliteit en je krijgt nu volop de kans dit te doen. Misschien staat je partner in het oog van de orkaan, of zorg jij dat er soep klaarstaat als je dochter uitgeput van haar werk komt. Misschien zorg jij voor de katten van de buurvrouw, die verpleegster is. Maar zorgen doe je niet alleen op praktisch niveau. Je draagt ook je spirituele inzichten en wijsheid uit. Misschien doe je dat bij een kopje thee, maar ondertussen komt de boodschap wel over. Die is voor anderen net zo belangrijk als de zorg op het aardse vlak. Het kan een uitdaging zijn om de grens te bewaken. Hoe ver kun je gaan zonder dat het ten koste gaat van je (psychische) gezondheid? Gun jezelf daarom zo af en toe een pauze.

Leeuw

Net als Tweelingen kun je toetrekken naar de crisisplekken, waar het er momenteel heftig aan toe gaat. Op dergelijke plekken kun je het verschil maken door simpele hand- en spandiensten te verlenen. Gewoon door er te zijn, het eten op te dienen of schoon te maken. Veel meer dan normaal ben je in staat je grote leeuwenhart te laten spreken en je ego opzij te zetten. Door je liefdevolle houding verzacht je voor anderen het intense proces van loslaten en transformeren. Je biedt troost als anderen bang zijn en rust als de emoties hoog oplopen.

Verder kun je helpen bij het verspreiden van nieuwe inzichten rond hygiëne en zorg. Dan blijf je meer op afstand, maar lever jij jou bijdrage door te zorgen dat er op de juiste manier wordt gecommuniceerd. Dat gaat echter met veel meer diepgang en grondigheid dan je normaal zou doen. De situatie vraagt erom en je beseft tot in het diepst van je wezen dat zorgvuldigheid nu van levensbelang is.

Vanwege de ervaringen die je nu opdoet, kun je tot diepe spirituele inzichten komen. Je leert dat je niet alles in het leven met je verstand kunt doorgronden, maar dat je het soms moet overdragen aan een hogere macht.

Maagd

Jij bent momenteel op je best als je anderen aan het lachen kunt maken. Met jouw eigen vorm van humor, wat een van de geheime sterke kanten van Maagd is, breng je de noodzakelijke relativering. Door soms het absurde of het grappige te zien van situaties, help je anderen op een onverwachte manier. Dan is er even een moment van verlichting. Lachen is minstens zo belangrijk als huilen. Misschien wel belangrijker. Denk maar aan een begrafenis waar iedereen opeens in de lach schiet. Dat helpt iedereen om het verdriet aan te kunnen.

Verder kan het zijn dat je samen met je partner een team vormt om anderen te helpen. Je gunt hem of haar de heldenrol, maar dat jij in de ander gelooft en jezelf ondergeschikt maakt aan zijn of haar idealen en dromen, maakt jou tot een onmisbare steun.

Als Maagd vind je het altijd wat ingewikkeld om de hoofdrol te spelen. Je blijft liever op de achtergrond, bewust van het feit dat alles beter gaat als jij alle details in de gaten houdt, maar zonder de behoefte om te schitteren. Sla echter niet door in je bescheidenheid, het is voor anderen fijn om jou te bedanken.

Weegschaal

Als anderen moe zijn van wat er in de wereld gebeurt en behoefte hebben aan een veilig thuishonk, dan zet jij de deur open. Als dat door social distancing niet letterlijk kan, vind je wel een originele manier om anderen te helpen een thuisgevoel te vinden op een andere plek. Misschien voel jij de behoefte om mensen te helpen die ver van huis zijn gestrand. Misschien maak jij van je huis een plek waar mensen uit verschillende culturen elkaar ontmoeten. Of je gaat langs bij ouderen uit de buurt.

Je kunt hoe dan ook een intense behoefte voelen om voor anderen te zorgen. Dat doe je het liefst door gezonde voeding of andere manieren om de gezondheid te bevorderen. Je kunt daarbij originele routes volgen. Misschien duik je wel in de ayurveda of in de vegetarische keuken, of in de keukens uit verre landen. Met heilzaam voedsel zou je anderen kunnen helpen om zich sterker te voelen. Of je brengt mensen die dat nodig hebben een pan home cooked food. Zo zou je een alternatief kunnen bieden voor chocolade, chips en ander troostvoer en je steentje bijdragen aan de gezondheid van anderen. Let wel op dat je ook jezelf goed blijft voeden.

Schorpioen

Net als Maagd, breng jij – nu het zo hard nodig is – meer humor in de wereld. Je hebt een scherpe opmerkingsgave en je signaleert het feilloos wanneer dingen niet kloppen. Bovendien zou jij momenteel veel voldoening kunnen voelen als je zorgt voor het verspreiden van informatie. Je kunt bijzonder ver gaan om de waarheid over allerlei kwesties boven tafel te krijgen, en je vindt het belangrijk dat iedereen die te horen krijgt. Ook als je werkt in een vorm van onderzoek, ben je van onschatbare waarde, omdat je een steentje kunt bijdragen aan nieuwe ontdekkingen die ons allemaal vooruit helpen.

Je zou kunnen merken dat je beschikt over een onuitputtelijke creativiteit en dat je allerlei dingen bedenkt of wilt opzetten waarmee je het leven van anderen leefbaar maakt of houdt. Als Schorpioen ben je nu eenmaal iemand die pas goed op gang komt als de omstandigheden moeilijk zijn. Terwijl je normaal gesproken bang bent voor van alles en nog wat, zeg je nu: kom maar op. Ook weet je vaak precies wat je tegen anderen moet zeggen, als ze er even doorheen zitten. Je blijft positief en dat had niemand van jou verwacht.

Boogschutter

Je hebt momenteel een bijzondere kosmische opdracht: je helpt mensen om hun angst voor schaarste te overwinnen door de boodschap van overvloed te brengen. Je wijst anderen erop hoe rijk we zijn ondanks alles wat er gebeurt. Dat gaat niet zozeer over financiële rijkdom, maar vooral over de rijkdom in de natuur en in onze geest, in de manier waarop we iets voor elkaar betekenen. Ook kun je mensen nu helpen hun talenten te ontdekken en in te zetten. Je spreekt je vertrouwen uit en steekt anderen een hart onder de riem. Dat vergroot hun zelfvertrouwen.

Verder is jouw huis, je emotionele fundament, een spirituele plek. Samen met je familie of gezin, werk je aan spiritualiteit. Zelfs als je de deuren gesloten moet houden, stel jij je huis open voor spirituele ervaringen of ontmoetingen. Hoe je dat praktisch doet, is een tweede. Misschien online. Maar je huis kan veranderen in een soort kerk, een toevluchtsoord voor mensen in geestelijke nood. En dat geeft jou het gevoel dat je echt iets kunt betekenen voor anderen. Het gaat gewoon vanzelf, het voelt helemaal niet als iets bijzonders, maar wel als iets dat uit het diepst van je ziel komt, iets dat je gewoon moet doen.

Steenbok

Meestal is Steenbok diegene die familie en vrienden vertelt dat ze zuiniger moeten zijn, zichzelf moeten beheersen, zich moeten inhouden. En meestal is Steenbok daarin een lichtend voorbeeld voor anderen. Maar niet nu de wereld in de war is. Nu ben je één brok optimisme. De positieve geluksplaneet Jupiter gaat namelijk door Steenbok. Je voelt je heel sterk verbonden met je eigen kracht. Je gelooft in jezelf en je weet dat het niet uitmaakt wat er gaat gebeuren, jij kunt het aan en jij wilt het overleven, of dat nu fysiek is of financieel.

Zelfs als het op enig moment wat tegenvalt, zie je lichtpuntjes en ontdek je mogelijkheden om overeind te blijven. Misschien was je altijd wat bezorgd over de toekomst, maar daar heb je helemaal geen last meer van. Dit is voor jou een uitgelezen kans om je kracht te tonen en anderen mee te slepen in de goede richting.

Terwijl je normaal nogal nuchter bent, zie je meer dan normaal het spirituele aspect van wat er speelt. En dat wil je delen met anderen. Die weten niet wat ze horen als jij ineens in alles wat je meemaakt de goddelijke liefde signaleert. Maar je meent het en dat is wat telt.

Waterman

De anders zo drukke en sociaal actieve Waterman kan in de huidige momenten van afzondering een nieuwe vorm van geluk ontdekken. Geen fear of missing out meer, maar merken dat het erg gezellig kan zijn in je eentje. Ook voor jou heeft de huidige crisis een spirituele boodschap die jou het gevoel geeft dat je rijker bent dan je beseft.

Verder zou je mensen in afzondering, zoals mensen in tehuizen, ziekenhuizen en gevangenissen een boodschap van optimisme kunnen brengen. Daarvoor hoef je geen verple(e)g(st)er te worden. Er zijn zo veel manieren. Je zou je oma kunnen bezoeken en voor haar raam een mooi lied zingen. Of een brief sturen aan iemand die in de gevangenis zit. Juist omdat je nu zelf heel senang bent met al die me-time, kun je anderen helpen die daar meer moeite mee hebben.

Er is ook een rol weggelegd bij het concreet financieel steunen van mensen die geld nodig hebben, die het niet redden omdat hun leven op zijn kop staat. Jij weet je op een of andere manier altijd wel te redden en je vind het fijn dat je anderen iets kunt geven. Dat doe je onvoorwaardelijk, zonder er iets voor terug te verwachten.

Vissen

Met Neptunus in je eigen teken, voelt de huidige crisis voor jou als een natuurlijke situatie. Als iets dat nu eenmaal moet gebeuren, zoals de vloed die het strand overspoelt, om zich vervolgens terug te trekken als het weer eb is. Daardoor kun je de neiging hebben het allemaal passief te ondergaan of weg te vluchten in een glas wijn of dergelijke.

Het zijn natuurkrachten waar je niets tegen kunt doen, denk je misschien. Ergens heb je wel een punt, maar door je teveel over te geven aan passiviteit en afwachten, mis je de kans iets bij te dragen. En dat kan later, als dit voorbij is, een gevoel van wroeging geven. Of een gevoel van falen.

De kans om je steentje bij te dragen zit in de kracht van Jupiter. Die staat bij jou in de zone van vriendschap. Je bent op je best als je mensen bij elkaar brengt, zorgt dat de netwerken overeind blijven, dat we elkaar blijven ontmoeten, ook als dat fysiek niet kan. Door te organiseren, nieuwe mensen (online) te ontmoeten, help je bovendien belangrijke veranderingen tot stand te brengen. Als je daar de focus op legt, kom ook jij sterker uit dit verhaal dan je erin ging.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen