Liefdeshoroscoop 2020

Liefdeshoroscoop 2020 Liefdeshoroscoop 2020 Liefdeshoroscoop 2020

Nieuwsgierig wat jouw sterrenbeeld dit jaar kan verwachten op liefdesgebied? Single of in een relatie: huisastroloog Johanna Blok licht toe wat cupido jou gaat brengen.

Ram

Chiron brengt in 2020 niet alleen healing in je lijf, maar is ook van het hartchakra. Is er een plek in je hart die koel of versteend is door een teleurstelling in het verleden? Doet het nog steeds pijn als je aan die ene ex-partner denkt? Dan is het een jaar waarin je kunt merken dat de warmte terugkomt en dat je hart weer zacht voelt en open gaat staan. De warmte die jij voelt en uitstraalt naar de buitenwereld, krijg je bovendien terug in de vorm van liefde, waardering en positieve reacties. Alsof er een warm dekentje om je schouders wordt gelegd.

Je kunt je voorstellen dat je jezelf meer openstelt voor je partner, waardoor je samen een nieuwe laag van verdieping in de liefde kunt bereiken. Jullie kunnen samen de pijnpunten in de relatie voorgoed achter je laten. Voor single Ram-vrouwen kan deze fijne energie met zich meebrengen dat ze een nieuwe relatie durven aangaan. Het zal dan gaan om iemand met wie je een diepe zielsverbinding voelt. Alsof je elkaar eigenlijk niets hoeft te vertellen, omdat je alles al weet van elkaar, ook al ken je elkaar nog maar een paar uur.  Een instant connectie, een wonder van liefde. Dan is het nog niet meteen klaar want met die intense band kunnen oude liefdes-pijntjes weer even van zich laten spreken. Maar als deze partner echt bij jou hoort, lossen jullie het samen op en wordt de band alleen maar sterker.

Stier

Geef de zaken van het hart in 2020 de hoogte prioriteit. Voor de buitenwereld kan je relatie er stabiel en harmonieus uitzien, jij kunt soms worstelen met de vorm waarin jullie relatie is gegoten. Die lijkt rotsvast en een stevig fundament, maar met Uranus in je kielzog, kun je het gevoel hebben dat er iets moet veranderen. Zodra je dit thema aanraakt, kan er een sneeuwbaleffect ontstaan, omdat je de afgelopen jaren veel emoties, irritaties en frustraties onder de mat hebt geveegd. Opeens lijkt er van alles aan de hand te zijn. Benut 2020 om alles open en eerlijk op tafel te leggen en samen de rommel op te ruimen.

Online training Sacred Sexuality

  • Ervaar meer levendigheid, intimiteit en sensualiteit

  • Kom in verbinding met je vrouwelijke energie

Hoewel je dat ingewikkeld vindt, omdat je bang bent ‘te veel overhoop te halen’, kun je ontdekken dat er een derde weg is, waarbij je allebei meer ruimte hebt, meer jezelf kunt zijn en je toch sterker verbonden kunt voelen met elkaar. Om dat te bereiken zal je samen wel flink je best moeten doen. Liefde was een werkwoord, niet waar?

Ben je single, dan vertaalt dit planetaire energieveld zich iets anders. Dan kun je merken dat je wat weerstand voelt om door te pakken als er een potentiële geliefde verschijnt die de moeite waard is. Je aarzelt, maar is dat omdat je de juiste vorm niet kunt vinden? Of twijfel je aan hem/haar? Dat zijn vragen waar je zelf het antwoord op moet vinden, de sterren kunnen je alleen een hint geven, maar kies niet impulsief voor ‘vastigheid’.

Tweelingen

Je zult in 2020 vaak bezig zijn met het vinden van balans in de zaken van het hart. Hoe verdeel je de tijd tussen alleen zijn en je partner? Hoe kun je de ander voldoende aandacht geven zonder zelf te kort te komen? Kun je keuzes maken waarin jij je passie volgt, maar die toch verantwoordelijk zijn? Het kan lijken alsof de gebruikelijke Tweeling-dilemma’s meer spelen dan normaal. Dat geeft enorm veel gepieker en onrust in de bovenkamer. Daar zit het verlangen achter om het allemaal goed te doen en de ander tevreden te houden.

Je wilt vooral je geliefden niet teleurstellen. Vaak heb je al voor hem of haar bedacht wat het beste zou zijn. Het kan heel verfrissend zijn om te ontdekken dat die ander helemaal happy is, zonder dat jij die ongevraagde ‘offers’ brengt. Spreek in 2020 wat vaker uit wat je wilt, zonder te bedenken hoe de ander zou kunnen reageren. Dat zal heel wat verrassingen opleveren. Begin daar meteen in januari en februari mee, dan geeft Mars jou wat superpower mee om binnen je relatie te staan voor wat je wilt.

Ook in april en mei krijg je back-up van deze assertieve planeet. Dat zijn de maanden om uit te spreken wat echt belangrijk voor je is. Misschien dat je partner in de eerste ronde nog terugvecht, maar gaandeweg gaat ook die meer openstaan voor wat jij nodig hebt.

Kreeft

In de liefde krijg je te maken met een partner die de wijsheid in pacht heeft en die jou graag inspireert tot hogere inzichten.Wederom het werk van Jupiter in Steenbok. Als je een nieuwe relatie aangaat, kan dat fascinerend zijn. Het is net alsof je dankzij deze partner een nieuwe, grotere wereld betreedt. Je merkt dat jij dankzij de ander een enorme ontwikkeling doormaakt. Misschien niet zozeer op emotioneel gebied, maar wel in de manier waarop je kijkt naar de wereld om je heen. Dat is fijn, maar er zit ook een addertje onder het gras.

Deze wijze meneer (of mevrouw) is erg overtuigd van zichzelf en duldt geen tegenspraak. Dus er kunnen momenten zijn dat de discussies enorm oplopen. En dat vind je lastig, want jij hebt het gevoel dat iemand niet van je houdt als hij het niet met je eens is. Terwijl het voor de ander een leuk spel is – even de degens slijpen en kijken wie de beste is – kun jij erdoor in je schulp kruipen. Misschien zou je willen dat de ander voorzichtiger met je zou zijn. Maar misschien zou je ook kunnen leren om het iets minder persoonlijk op te nemen.

Binnen een vaste relatie pakt zo’n Jupiter-stand uiteraard deels anders uit. Dan kun je merken dat je partner behoefte heeft om de wereld te verkennen. Als je het liefst thuisblijft, kun je dat bedreigend vinden, maar waarom ga je niet mee op reis?


Leeuw

Warmhartige Leeuw, het is in de figuurlijke zin heel belangrijk om voor je hart te zorgen in 2020.

Als Leeuw stroom je over van liefde, je hebt een enorme bereidheid om te geven en te ontvangen. Daarmee kun je anderen diep raken, mensen zijn graag bij jou, alleen al om zich even te koesteren in jouw armen.

Wil jouw vuur blijven branden, dan is het belangrijk dat jij je omringt met mensen en dingen waar je veel van houdt, waar je blij van wordt. Houd daarom afstand van mensen waar je niet 100 procent voor hebt gekozen. Dan is er meer ruimte voor de mensen die wel in je leven horen.

In de liefde geldt dit in het kwadraat. Je moet het gevoel hebben dat jij en je partner het beste in elkaar naar boven halen en hij moet jou echt in vuur en vlam zetten, anders zou je in 2020 tot de conclusie kunnen komen dat het tijd is om verder te gaan. Zijn er te veel twijfels, is deze relatie maar half wat jij wilt en nodig hebt? Denk dan aan de tekst van Madonna, The Power of Goodbye. Geef jezelf de kans om een nieuwe weg in te slaan, een nieuwe partner te ontmoeten of misschien om te ontdekken dat jij momenteel op je sterkst bent zonder partner.

Dit betekent natuurlijk niet dat alle Leeuwen opeens hun relatie beëindigen, het betekent dat de zwakke punten aan het licht komen. Goede relaties worden daar juist sterker van.

Maagd

De energie van jouw hart komt terecht in een stilte na de storm. De afgelopen jaren kan er (door Chiron in Vissen) een bepaalde relatie in je leven zijn gekomen, die jou diep heeft aangeraakt en die veel teweeg heeft gebracht. Je bent daardoor misschien anders gaan aankijken tegen de betekenis van liefde in je leven.

Je hebt ook geleerd wie jij werkelijk bent, dankzij deze partner die jou een krachtige spiegel heeft voorgehouden. Als die persoon nog in je leven is, breekt nu een tijd aan waarin je samen rust kunt vinden. Avonden waarin je geen woord hoeft te zeggen. Hand in hand staren naar de vlammen in de open haard is al genoeg om compleet samenzijn te ervaren.

Mocht die partner niet meer in je leven zijn, dan sluit je daar vrede mee. Het is goed zoals het is en er komt ruimte voor iemand die misschien minder heftige gevoelens losmaakt, maar waarmee je een heel sterke spirituele connectie kunt voelen. Een zeeman die niet bang is om te varen op jouw emotionele golven.

Met Neptunus in Vissen is het wel belangrijk om de tijd te nemen een nieuwe partner te leren kennen voordat jij je hart helemaal openstelt. Je kunt soms te snel het gevoel hebben dat deze persoon de grote liefde is, om kort erna tot de ontdekking te komen dat het een illusie was. Dat kun je die ander kwalijk nemen, maar die kon er niets aan doen dat jij in een roze Neptunus-bubbel zat.

Weegschaal

Met Chiron en Lilith in het teken Ram ligt de focus in 2020 op de liefde. En wat voor een liefde!

Ben je single, dan slaat je hart compleet op hol van deze betoverende man of vrouw. Deze persoon lijkt op een magische manier jouw geheime bedieningspaneel te kennen en dat is zalig en confronterend tegelijk. In zijn of haar aanwezigheid voel jij je naakt met je kleren aan. En je merkt: deze partner is in staat om een grote verandering in gang te zetten.

Jij kunt je niet langer verschuilen achter verhalen die jij jezelf vertelt om alles bij het oude te laten. Je raakt misschien de controle kwijt en je leven komt in een stroomversnelling. Tegelijkertijd zijn pogingen om hem of haar te negeren of af te wijzen, gedoemd om te mislukken. Eigenlijk zeggen de sterren dat er maar één ding op zit: geef je over aan deze zalige liefdesdraaikolk.

Misschien heb je al een vaste partner en denk je dat je deze dans kunt ontspringen. Niets is minder waar. Ook binnen een vaste relatie ben je niet immuun voor heftige gevoelens. Het kan zijn dat je partner een grote verandering doormaakt en jou daarin meesleept, omdat ie van je eist dat jij aan boord blijft. Het kan natuurlijk ook zijn dat een derde persoon je leven komt opschudden. Hoe trouw en toegewijd je als Weegschaal ook bent, je hart is soms zo groot dat de halve wereld erin past.

Schorpioen

Je kunt je hart verliezen aan een rolling stone. Niet letterlijk natuurlijk, maar aan iemand die het bijzonder lastig vindt om zich over te geven aan de ander. Dat vind je als Schorpioen bijzonder ingewikkeld en er kan zich een waaier aan emoties ontvouwen die je het liefst niet voelt.

Jaloezie, woede, verlatingsangst, hulpeloosheid, eenzaamheid… en hoe meer jij opgaat in deze emoties, hoe verder die ander bij je vandaan drijft. Hoe meer je deze gevoelens kunt loslaten, hoe dichterbij de ander durft te komen. Je begrijpt dat dit materiaal is voor een klassiek drama met de titel ‘Aantrekken en afstoten’.

Misschien denk je nu opgelucht dat dat jou niet gaat gebeuren omdat je getrouwd (verloofd, samenwonend) bent. Maar het huwelijk is geen ondoordringbaar fort… Ook binnen een vaste relatie kan de energie van Uranus zich manifesteren. Dan heeft je partner ineens meer behoefte aan ruimte, wat bij jou al die lastige emoties alsnog losmaakt.

Natuurlijk brengt deze Uranus -positie waardevolle lessen met zich mee. Dat het niet gaat over de vorm waarin je de relatie giet, dat het hart vrij moet zijn om te gaan waar het wil. Misschien ontdek je zelfs dat jij zelf ook meer behoefte hebt aan vrijheid dan je altijd dacht. Maar bovenal volwassen te worden en jezelf te bevrijden van knellende emoties. Maar je moet ze eerst wel doorleven om er afstand van te doen.

Boogschutter

Het Boogschutter-hart dat altijd vol vertrouwen afstapt op andere mensen dat nooit bang is om zich kwetsbaar op te stellen, kan een soort verlegen fase doormaken. Misschien begrijp je zelf niet hoe het komt, misschien ben je nog bezig met het verwerken van een teleurstelling, maar 2020 is voor de meeste Boogschutters niet de periode om nieuwe liefdes toe te laten.

Het is eerder een jaar om relaties af te ronden die je niet tot een goed einde hebt gebracht. Misschien is er een ex met wie je nog iets wilt uitpraten, misschien zijn er mensen die jij hebt gekwetst en is het nu jouw beurt om ‘het spijt me’ te zeggen. Het zou goed zijn om daar je aandacht op te richten, zodat er weer ruimte komt in je hart.

Met je vaste partner – als je die hebt – kun je onderzoeken of er dingen zijn uit het verleden, die de toekomst vertroebelen. Een verstikkend communicatiepatroon bijvoorbeeld, waarbij je elkaar vastzet met negatieve opvattingen, zoals ‘jij bent altijd zo… (vul maar in). In 2020 kun je meer inzicht krijgen in dit soort patronen en met een beetje inzet kun je ze doorbreken, waardoor je samen een nieuwe start kunt maken, waarin de liefde weer kan opbloeien.

Die inzet is overigens erg belangrijk, want de sterren doen niet veel meer dan de bewustwording op gang helpen. Jij moet zelf het liefdeswerk verrichten.

Steenbok

Met Jupiter in Saturnus (grotendeels) in Steenbok kan de energie van je hart wat heen en weer worden geslingerd. Enerzijds is er diep van binnen zoveel liefde en warmte dat je de hele wereld wel kunt omhelzen. Dat is Jupiter. Anderzijds fluistert Saturnus je steeds in om voorzichtig te zijn, je in te houden en jezelf niet teveel bloot te geven, want anders zou je weleens gekwetst of uitgelachen kunnen worden.

Je kunt je voorstellen dat dit nog eens extra opgaat als je je openstelt voor een nieuwe relatie. Het is lastig om je (potentiële) geliefde uit te leggen waarom je het ene moment zo enthousiast bent en waarom je je het andere moment terugtrekt. De sleutel tot de oplossing is geduld. Als je iemand treft die de tijd neemt jou te leren kennen, die niet wegloopt als je een beetje onvoorspelbaar bent, dan kun je dankzij Jupiter het geluk hebben dat je de juiste partner aantrekt. Eentje waarbij je zoveel vertrouwen voelt, dat je hart uiteindelijk helemaal opengaat.

Heb je een vaste relatie, dan speelt dit veel minder. Wel kun je dan een of meerdere leuke mensen leren kennen die gevoelens bij je losmaken. Je bent loyaal en springt niet zomaar in een nieuw avontuur, maar het kan zal zijn dat je de neiging krijgt je partner te vergelijken met deze concurrentie. En dat is natuurlijk niet echt fair. Hoe kun je die oude schoenen met perfecte pasvorm vergelijken met een paar glimmende nieuwe waar je nog nooit op hebt gelopen?

Waterman

Je bereidheid om je hart te openen voor de ander is sinds 2019 groter dan het in jaren is geweest. En die trant zet door in 2020. Dus de ene na de andere single Waterman waagt voorzichtig een poging om zich te binden. Heel rustig aan want door de energie van Stier doe je alles op je gemak.

Een verschil met voorgaande jaren is dat je minder aangetrokken voelt tot de woorden ‘avontuur’ en ‘vrijheid’ in zijn datingprofiel en meer door woorden als ‘samen genieten’, ‘lekker eten’, ‘thuis zijn bij elkaar’. Je neemt meer de tijd om de ander te leren kennen voordat je uitspreekt dat je van hem/haar houdt. Logischerwijs is de kans daardoor groter dat een kennismaking uitgroeit tot een stabiele relatie, terwijl je het vroeger liever bij een eenmalig rendez-vous liet. Misschien mis je soms de spanning en passie van het wilde leven, maar de Watervrouw die de ‘overstap’ maakt, krijgt daar heel erg veel voor terug. Iemand die je kunt vertrouwen met de schat die verborgen ligt in je hart.

Ook Watervrouwen met een vaste partner merken dat de relatie een rustiger en stabieler karakter krijgt. En dat is wennen, maar ook heerlijk veilig en vertrouwd. Dankzij Uranus in Stier leert je al snel dat dit ook een kant is die je in je hebt.

Vissen

Vissen heeft van nature een hart dat vervuld is van liefde voor alles wat leeft. Een hart dat klopt voor kinderen, dieren, ouderen, mensen die het moeilijk hebben. Je stroomt bijna over van emotie als je anderen ziet lijden. Dan zou je het liefst al dat leed overnemen. Dat kwetsbare en mooie hart heeft er behoefte aan om zich af en toe terug te trekken omdat het anders simpelweg te veel wordt. Voor de mensen die heel dicht bij je staan is dat ontzettend ingewikkeld. Die voelen zich dan buitengesloten of afgewezen terwijl jij probeert om ze niet lastig te vallen met je droevige of moeilijke momenten.

In 2020 kun je leren om deze momenten gewoon te delen met de ander zonder je schuldig te voelen. En je kunt dan ontdekken dat de relatie daar veel sterker van wordt. De ander blijkt jou te steunen door dik en dun en kan je laten zien hoeveel hij of zij van je houdt. Hoe fijn is dat? Je hoeft jezelf niet te verbergen, je mag er altijd zijn inclusief je pijn. En dat zet op hartniveau een krachtige heling in gang waardoor je steeds meer open gaat staan voor je vaste of nieuwe partner (dit gaat zowel op voor singles als Vissen met een relatie). Zie het als de bekroning voor de prachtige persoon die je bent.

Meer Happinez?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Dit is je liefdeshoroscoop voor het jaar 2020, Kreeft
Dit is je liefdeshoroscoop voor het jaar 2020, Kreeft