Merk jij wat van de planetaire storm deze maand?

Merk jij wat van de planetaire storm deze maand? Merk jij wat van de planetaire storm deze maand? Merk jij wat van de planetaire storm deze maand?

De rest van deze maand maart staat in het teken van overmoed. Wat dat voor ons betekent, dat legt astrologe Johanna Blok je uit in deze maandhoroscoop.

Deze maand staat in het teken van overmoed. We durven meer dan normaal, we reageren snel en het kan er een beetje chaotisch aan toe gaan maar elke kleine stap die we zetten is een belangrijke stap op weg naar een betere toekomst.

We zullen deze maand merken dat het er stevig aan toe gaat in de kosmos. Er staat een strijdwagen aan de hemel die wordt voortgetrokken door vier steigerende planeten. Allereerst is dat de planeet Mars die een krachtige, mannelijke energie vertegenwoordigt. Verder is er Pluto die zich laat zien als er grote veranderingen op komst zijn. De planeet Uranus doet ook mee en helpt om onze rebelse, vernieuwende kant te laten zien. En de vierde planeet is Jupiter, die ons inspireert om er met groot optimisme en vertrouwen in te gaan.

Probeer in gedachten deze vier energieën te combineren en je begrijpt dat er grote doorbraken kunnen plaatsvinden in je leven en dat kleine stappen vergaande gevolgen kunnen hebben.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Is er een verandering of vernieuwing die je heel graag wilt, maar waar je nog wat bang voor bent dan helpt deze planetaire wervelstorm je om de eerste stappen te zetten. Wees er wel op voorbereid dat alles ineens veel sneller kan gaan dan je wilt. Van het een komt het ander en zo kan het gebeuren dat een plan veel grotere vormen aanneemt dan je kon voorzien. Met de energie van Mars denk je: dit kan ik aan en je wilt bewijzen dat je het zelf kunt. Dankzij het optimisme dat je wordt ingefluisterd door Jupiter, sta je niet stil bij wat er mis kan gaan. Je zegt volmondig ‘ja’ op wat zich aandient. Maar dan laat Pluto zijn gezicht zien. Pluto brengt dingen aan het licht die je misschien liever niet wilt weten. Die eisen dat je pas op de plaats maakt voor zelfonderzoek. Het kan even een enorme chaos worden en je kunt denken: waar ben ik aan begonnen? Misschien was je een tikje té positief gestemd. Maar deze situatie is er niet voor niets. Verandering is nodig om te kunnen groeien, ook al gaat het niet altijd volgens een keurig stappenplan.

Denk niet dat het de schuld is van de planeten dat er chaos ontstaat. Het is niet zo dat planeten je leven sturen. Je kunt het zo zien dat ze een weerspiegeling vormen van wat op aarde en met ons aan de hand is en die weerspiegeling kunnen we met de astrologie duiden.

Je hebt bepaalde keuzes gemaakt, die hebben bepaalde gevolgen en als dat even lastig is, zul je zien dat je contact maakt met een enorme innerlijke kracht om een probleem op te lossen, een project af te ronden. Je blijkt meer te kunnen dan je dacht. Je vindt creatieve oplossingen en je ontdekt dat je echte vrienden hebt die voor je klaar staan. Uiteindelijk komt er een moment dat al het stof weer is neergedwarreld. Dat je begrijpt waarom dit moest gaan zoals het ging inclusief de tegenslagen. En dat er veel innerlijke spanning en twijfel is opgelost waardoor je meer jezelf bent geworden en meer tot rust zult komen.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Kom met behulp van de planeten dichter bij jezelf
Kom met behulp van de planeten dichter bij jezelf