Terug naar overzicht

Planetenhoroscoop 2019: Neptunus

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Fotografie
DANA VAN LEEUWEN
Planetenhoroscoop 2019: Neptunus

Je sterrenbeeld of zonneteken zegt veel over je persoonlijkheid. Maar de andere planeten in het universum hebben ook invloed op hoe jij je voelt hier op aarde. Dit is wat Neptunus voor jou in petto heeft in 2019!

Neptunus staat al een aantal jaar in het teken Vissen, zijn thuishaven, en ook in 2019 zal de planeet van dromen en verbeelding in Vissen staan. Echter hebben de planeten invloed op alle sterrenbeelden, ongeacht in welk sterrenbeeld ze verblijven. Met Neptunus in Vissen is het een uitstekend jaar om je spiritueel te ontwikkelen, je aan te sluiten bij een religieuze gemeenschap, iets te doen voor anderen, voor de natuur of voor dieren. Door te handelen met liefde, zonder er iets voor terug te verwachten. Want dat is de methode van Neptunus: onvoorwaardelijk geven.

Kenmerken van Neptunus

  • Energie: compassie en empathie
  • Kracht: vergeving en anderen helpen
  • Krachtige positie in 2019: het hele jaar
  • Dat is de beste tijd om: je spiritueel te ontwikkelen, iets te doen voor anderen of te genezen van een verslaving

Hogere liefde

Neptunus is één en al liefde. De planeet staat voor je verbonden voelen met de natuur en de mensheid en het liefhebben van alles op onze planeet. Door dat Neptunus-gevoel word je dit jaar aangeraakt, waardoor je de mogelijkheid krijgt om compassie en empathie te ontwikkelen en jezelf en anderen te vergeven. Neptunus zet het ego opzij en creëert ruimte voor spiritualiteit; Neptunus is de poort naar spirituele ontwikkeling.

Verslaving

Maar de zachtheid en meegaandheid van Neptunus kan ook leiden tot onbegrensdheid. Mensen die sterk verbonden zijn met Neptunus kunnen zichzelf compleet verliezen. Ze laten zich teveel beïnvloeden door de mening van anderen en weten niet meer wie ze zelf zijn. Dan maken ze van hun partner, de wijnfles of van verdovende middelen hun hogere macht. Ze denken dat ze niet kunnen leven zonder dit middel. Of ze zoeken eindeloos naar de zin van het leven zonder die te vinden, totdat ze alles hebben verloren. Zwervers zonder enig bezit zijn de kinderen van Neptunus. Maar ook boeddhisten, mensen die verslaafd zijn én diegenen die hen helpen; Neptunus is hun gids.

Er zit een helende kwaliteit in de liefdevolle benadering van Neptunus. Daarom vallen ook verplegers en (spirituele) healers onder Neptunus.

Terugkomen op aard

Als je teveel wordt meegesleurd door de onderstroom van jouw Neptunus, dan kun je jezelf terugvinden door de elementen aarde en lucht in je leven te brengen. Zet je ramen open, neem de lift naar een hogere verdieping en kijk om je heen, maak iets van klei of doe de grote schoonmaak (ook heel aards), dat helpt je om weer grip te krijgen op je leven.

Meer lezen over Astrologie?

Door anderen gelezen