Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Schorpioen

Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Schorpioen Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Schorpioen Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Schorpioen

Schorpioen is een intuïtief sterrenbeeld dat bekend staat om haar diepgang, intensiteit en mysterie. Wat zijn de verdere kwaliteiten van dit teken? Dit is wat je moet weten over de eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen.

Bij ieder sterrenbeeld horen unieke eigenschappen die je in jezelf kunt herkennen. Dit betekent niet dat iedere Schorpioen hetzelfde is: je hebt immers zelf invloed op welke eigenschappen je omarmt (of juist niet). 

Ga direct naar de goede eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen.
Ga direct naar de slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen.

Schorpioen sterrenbeeld eigenschappen

Het sterrenbeeld Schorpioen wordt geassocieerd met donkerte. Alles wat verborgen, taboe of duister is, hoort bij dit teken. Schorpioen houdt ervan om de onderste steen boven te halen. Dit sterrenbeeld voelt haarfijn aan hoe iets écht zit, zelfs als anderen dit het liefst verborgen houden. Zelf is de Schorpioen niet zo van het openbaren. Het kan lang duren tot een Schorpioen een ander in vertrouwen neemt. En dan nog zal er altijd een bepaalde mate van mysterie bestaan rondom dit sterrenbeeld.

Astrologie en je geboortehoroscoop

 • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
 • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
 • Cadeau: Happinez notebook

Heersende planeet: Pluto (en in de traditionele astrologie Mars)
Standaard huis: acht
Element: water

Schorpioen is een teken dat een bepaalde hang naar controle en macht heeft. Als de Schorpioen iets in gedachten heeft, stopt dit sterrenbeeld niet tot dit doel bereikt is. Het zijn doorzetters die handelen vanuit verlangen. Daarom wordt dit sterrenbeeld ook sterk in verband gebracht met seks en stralen Schorpioenen vaak een sensuele, seksuele energie uit. Tegelijkertijd heeft dit teken iets ongrijpbaars, alsof anderen haar nooit echt zullen kennen.

Het thema transformatie is sterk aanwezig in het leven van de Schorpioen. Dit diepgaande teken is niet bang voor een einde of het maken van een nieuw begin. Ze weet dat het simpelweg hoort bij het leven. Ze gaat moeilijke gesprekken of ingewikkelde thema’s niet uit de weg. Waar anderen terugdeinzen, ziet de Schorpioen een interessante uitdaging. Kortom: dit sterrenbeeld is niet bang om het duister recht in de ogen te kijken.

Lees ook: dit moet je weten over een Schorpioen-kind

De grootste valkuil van de Schorpioen

Als een Schorpioen vooral de slechte eigenschappen heeft omarmd, betekent dit dat deze persoon bezitterig en jaloers kan zijn. Wat een ander heeft, wil de Schorpioen ook – en ze zal alles doen om dit te bereiken. Daarvoor zal ze manipuleren en de zwakke plek van haar ’tegenstanders’ ontdekken en deze tegen ze gebruiken. Hoewel de Schorpioen met gemak allerlei informatie over een ander achterhaalt, zal ze niet veel over zichzelf prijsgeven, juist zodat het niet tegen haar gebruikt kan worden. Dat kan ervoor zorgen dat ze zichzelf afsluit van de rest van de wereld. Toegeven dat dit eenzaam is, zal ze echter niet snel doen.

Schorpioen sterrenbeeld datum

De periode waarin een Schorpioen wordt geboren, is ongeveer tussen 23 oktober tot 21 november. Ben jij aan het begin of aan het einde van zo’n periode geboren, dan is het slim om even te checken of je het juiste sterrenbeeld in gedachten hebt. Hier lees je hoe je erachter komt wat jouw sterrenbeeld echt is.

Lees ook: Schorpioen, dit vertellen de sterren over jouw mindset

Goede eigenschappen Schorpioen

 • Diepgravend
 • Mysterieus
 • Intens
 • Intuïtief
 • Magnetisch
 • Daadkrachtig
 • Seksuele energie
 • Gepassioneerd

Lees ook: welk Schorpioen-type ben jij? Dit zijn ze alle vier

Slechte eigenschappen Schorpioen

 • Manipulatief
 • Wraakzuchtig
 • Wantrouwend
 • Uit op macht
 • Jaloers
 • Gesloten
 • Bezitterig
 • Controlerend

Deze cadeaus passen bij het sterrenbeeld Schorpioen

Zoek je meer inspiratie? Hier vind je al onze cadeautips voor het sterrenbeeld Schorpioen.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Dit is jouw levensmissie volgens je sterrenbeeld
Dit is jouw levensmissie volgens je sterrenbeeld