De Venus-Jupiter conjunctie helpt je om nóg makkelijker mooie dingen naar je toe te trekken

De Venus-Jupiter conjunctie helpt je om nóg makkelijker mooie dingen naar je toe te trekken De Venus-Jupiter conjunctie helpt je om nóg makkelijker mooie dingen naar je toe te trekken De Venus-Jupiter conjunctie helpt je om nóg makkelijker mooie dingen naar je toe te trekken

Na de mooie energie van het stellium in Vissen eerder deze week, staat de volgende astrologische highlight alweer op de agenda. Het gaat hier om een Venus-Jupiter conjunctie, een verbinding tussen twee planeten die kán zorgen voor een flinke dosis positiviteit. Maar let wel: dat geldt vooral als je weet hoe je de energie van deze happening goed voor je kunt laten werken. Dit is hoe je dat doet.

Venus-Jupiter conjunctie

Laten we bij het begin beginnen: wat is een conjunctie? Dit moeilijke woord komt veel voor in de astrologie en geeft een soort verbinding aan tussen twee planeten. Deze verbindingen heten ‘aspecten’, die afhankelijk van hun soort een eigen naam hebben. Zo heb je onder andere opposities, vierkanten én conjuncties.

Een conjunctie houdt in dat twee planeten erg dicht bij elkaar in de buurt staan. Als dit gebeurt, betekent het dat de betrokken planeten samenwerken. Dit is het krachtigste aspect in de astrologie. Het effect van zo’n conjunctie hangt af van welke planeten met elkaar in verbinding staan. In dit geval gaat het om Venus en Jupiter, twee planeten die erom bekend staan dat ze zorgen voor positieve ontwikkelingen in je leven. Het feit dat deze twee op 30 april en 1 mei hun krachten bundelen, kan ons dus veel moois opleveren.

Waar staat Venus voor?

Venus is de planeet van liefde, relaties, verbindingen met anderen en van schoonheid. Ook gaat Venus over geld. Deze planeet houdt van harmonie, balans en kan een materialistisch kantje hebben. Venus is dol op schoonheid. In mensen, maar ook in materiële vorm. Dat alles is wat Venus’ energie naar jou toe kan trekken. Hier lees je meer over de invloed van Venus.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10


Waar staat Jupiter voor?

Jupiter is de planeet van optimisme, wijsheid en overvloed. Jupiter laat zich leiden door een onstilbare honger naar kennis. Het glas van Jupiter is altijd halfvol, zelfs als er tegenslagen overwonnen moeten worden. Ook daar kan van geleerd worden, is de attitude van Jupiter. Als je te maken krijgt met fantastische kansen, onoverwinnelijk optimisme en een heleboel mogelijkheden om bij te leren, heb je dat aan Jupiter te danken. Hier lees je meer over de invloed van Jupiter.

Wanneer Venus en Jupiter hun krachten bundelen

Het moge duidelijk zijn dat Venus en Jupiter los van elkaar al hele fijne planeten zijn. Tijdens de Venus-Jupiter conjunctie, op 30 april en 1 mei 2022, bundelen zij hun krachten om je te helpen nog meer moois naar je toe te trekken. Je krijgt de mogelijkheid om overvloed in alle vormen aan te trekken… als je hiervoor open staat. Ga uitdagingen in deze periode niet uit de weg. Benader het leven en alle kansen die op je pad komen vol optimisme. En wees liefdevol. Niet alleen voor jezelf, maar voor alles en iedereen om je heen. Eens zien wat voor moois de Venus-Jupiter conjunctie voor jou met zich meebrengt!

Heb jij jouw maandhoroscoop voor mei al gelezen?

Hier vind je ze voor alle sterrenbeelden.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
6 vragen over het mysterie van astrologie
6 vragen over het mysterie van astrologie