Terug naar overzicht

Volle Wolfmaan: de eerste full moon van 2020

Categorie
Volle Wolfmaan: de eerste full moon van 2020

Op 10 januari staat de allereerste volle maan van het decennium aan de hemel, een full wolf moon mét een maaneclips. Deze volle wolfmaan brengt ons in een emotioneel geladen sfeer en zorgt voor een krachtige energie die ons helpt loslaten.

De volle maan is het hoogtepunt van de maandelijkse maancyclus. Dit is het moment waarop veel mensen slecht slapen, zich chaotisch, verward of verdrietig voelen. Het is ook het moment waarop sluimerende gevoelens en situaties tot een climax komen.

De volle maan kan een felle innerlijke strijd veroorzaken. Met haar felle licht schijnt ze op alles wat donker is en wat we normaal gesproken niet kunnen zien, ook innerlijk. Deze fase gaat over het bereiken van een hoogtepunt en over loslaten van wat je niet meer nodig hebt. Een pittige periode die wordt versterkt door haar samenspel met de sensitieve, wispelturige Kreeft. Maar die ook een kans biedt om dingen die je niet langer dienen los te laten.

Maan in Kreeft: dit ga je voelen

Als de Maan in Kreeft staat, is ze op haar beste plek (de heersende planeet van Kreeft is namelijk de maan). Als meest sensitieve en emotionele van alle tekens, zorgt de invloed van Kreeft dat we dieper voelen en dat we meer in contact staan met onze gevoelswereld. Deze uitwerking is gunstig voor Stieren, Kreeften, Maagden, Schorpioenen, Steenbokken en Vissen, maar is uitdagend voor andere tekens. Deze energie kan je dan overweldigen en je kunt de behoefte voelen om je af te zonderen en je driftige buien de vrije loop te laten.

Een opdracht van de Wolfmaan + maaneclips

Deze maan daagt je uit om jouw emoties te onderzoeken én om actie te ondernemen – zeker nu er een maaneclips in het spel is. Een lunar eclips helpt je namelijk om contact te leggen met het universum, je kunt het zien als een portaal een hogere energie. Deze energie brengt van alles in beweging en geeft ons de kracht om deze veranderingen te omarmen.

De Wolfmaan en eclips vragen je om los te laten, ook wanneer afscheid nemen nog pijnlijk voelt. Deze maan draait om het loslaten van boosheid, van verdriet, van oude patronen, van donkere gedachten, van schuld, angst of afgunst. Alles wat je pijnigt of plaagt, kun je nu loslaten. Het is tijd om je zorgen en zware gevoelens aan de maan te geven en met een schone lei te beginnen.

Deze ceremonie kan je helpen

Ga op de avond van de full moon ongeveer tien minuten op je gemak zitten.

  1. Haal een paar maal diep adem. Laat alle spanning, bezorgdheid of ongerustheid los terwijl je ademhaalt.
  2. Denk nu aan een gewoonte, een gedachtepatroon, een idee of iets dat je ergert, wat je los wilt laten. Dat kunnen er meer dan één zijn. Schrijf ze op een vel papier; gebruik zoveel woorden als je nodig hebt om ze duidelijk uit te drukken.
  3. Denk vervolgens na over iemand die je ergernis heeft opgewekt of van streek heeft gemaakt. Je kunt helemaal terug naar je kindertijd, naar iedereen die je kwaad heeft gedaan en die je niet hebt vergeven. Schrijf hun naam of namen op hetzelfde papier en wat zij je misdeden. Nu heb je een vergevingsslijst opgemaakt.
  4. Sluit je ogen en visualiseer één voor één de personen op de lijst. Zie hem of haar mentaal voor je in een roze luchtbel (roze is een kleur van liefde). Zie hem of haar naar je glimlachen. Creëer een goed gevoel tussen jullie beiden. Zeg in jezelf of hardop: ‘Ik vergeef je’ en laat diegene dan wegzweven in de bel.
  5. Spreek dan de volgende volle maan-mantra uit:‘Onder de schitterende volle maan vergeef ik alles, iedereen, iedere ervaring, iedere herinnering van vroeger en nu, die nu vergiffenis behoeft. Ik vergeef iedereen. Ik vergeef ook mijzelf voor de gemaakte fouten. Het universum is liefde en vergeeft ook mij; ik word uitsluitend geleid door liefde. Met dit besef wacht in vrede af.’

Ontdek de kracht van de maan, en wat ze voor jou kan doen

De omloop van de maan is een natuurlijke cyclus van opbouw, groei, volle bloei, afbouwen en loslaten. Wanneer je meebeweegt op dit ritme, ervaar je veel meer creativiteit, flow & verbinding.

Wil jij dit zelf ervaren? Schrijf je dan in voor Leef met de maan. In deze training nemen we jou een maand lang mee in de cyclus en maak je kennis met de unieke energieën van de maanfasen. Al 3000 maanfans gingen je voor.

Door anderen gelezen