Terug naar overzicht

Volle maan in Leeuw: bereid je voor op sterke emoties

Categorie
Volle maan in Leeuw: bereid je voor op sterke emoties

Op donderdag 28 januari om 20:16 uur is het volle maan in vuurteken Leeuw. Het advies: buckle-up, want door deze maanstand kunnen emoties stormachtig worden getoond. 

Volle maan, een actieve fase

Volle maan markeert het hoogtepunt van de maandelijkse maancyclus. Twee dagen vóór en twee dagen na volle maan zitten we in een actieve fase waarin emoties naar boven worden gehaald en we barsten van energie.⁣⁣ Herkenbaar? De nadelen van die toegenomen energie zijn vaak slechte nachtrust, intense dromen en een onrustig gevoel. Ook kun je emotioneler of gevoeliger reageren.

Hoog oplopende emoties

Donderdag is de maan om 20:16 uur volledig gevuld. Naast emoties die heftig kunnen oplopen, kunnen ze ook uitbundig worden geëtaleerd. Dit komt doordat Leeuw, het sterrenbeeld waar de maan in staat, houdt van vertoon en theater. 

Heb je onlangs een wens gedaan of gewerkt naar een doel? Dan kan rondom volle maan het resultaat zichtbaar worden van de inspanningen die je hebt gepleegd. Ervaar je dat? Wees dan trots op je inzet en doorzettingsvermogen. Met maan in Leeuw is dat een passende emotie. Zonder jou was dit nooit tot stand zijn gekomen. Zeg dankjewel tegen de kosmos en vooral tegen jezelf.

Volle maan-ritueel

Nu zowel je positieve als negatieve emoties tijdens de volle maanfase versterkt kunnen worden, is het fijn om even kort stil te staan bij alles waar je dankbaar voor bent. Dit kun je doen met het volgende ritueel: 

  • Neem de tijd om aan ten minste drie mensen, plaatsen, situaties of dingen te denken waarvoor je dankbaar bent. Voel dankbaarheid door je lichaam stromen. 
  • Maak vervolgens een lijst met personen voor wie of dingen waarvoor je dankbaar bent.
  • Verbrand je dankbaarheidslijst nadat je deze hebt uitgeschreven. In deze tijd van de maand wil je loslaten.
  • Als het goed voelt, spreek je de volgende mantra uit: ‘Ik weet dat ik gezegend ben en ik leef mijn leven in die wetenschap.’

Meer lezen?

Door anderen gelezen