Vijf mooie kinderboeken waar je blij van wordt

Vijf mooie kinderboeken waar je blij van wordt Vijf mooie kinderboeken waar je blij van wordt Vijf mooie kinderboeken waar je blij van wordt

Een boek kan ruimte maken voor een hele grote portie verbeeldingskracht. Heerlijk om je kind op een speelse manier mee te nemen naar een fijne fantasiewereld óf om moeilijkere onderwerpen in een luchtig jasje te steken en bespreekbaar te maken. Vijf mooie kinderboeken op een rijtje: 

Kom je mee?

Nesta krijgt een mooie ingelijste foto van zijn kat Bardo. Voor op zijn kamer bij papa, want Bardo woont bij Nesta’s moeder. Nesta besluit om Bardo briefjes te schrijven zodra hij hem mist, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde. Door zijn gemis en minimale aandacht die hij van zijn ouders krijgt, gaat Nesta opzoek naar een manier om zijn grote vriend toch gewoon bij hem te dragen.

Een boek over een jongetje dat zijn kat mist, maar stiekem óók over ouders die scheiden. Dit boek biedt aanleiding daarover te praten. Kom je mee?’, Sjoerd Kuyper en Grootzus, Rubinstein, v.a. 4 jaar.

Heppie mie

De wereld bestaat uit een hoop prikkels, afleidingen en een heleboel verwachtingen. Dat maakt het lastig om soms eens écht even stil te staan en te kijken wie je als mens(je) bent en wat je graag wilt in dit drukke leven.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Heppie mie is een creatief doeboek, waarbij kinderen (en ook volwassenen) leren om te voelen. Wat maakt ze blij, en wat niet? Creatief zijn helpt bij dat proces. Heppie mie’, Sonja van de Wal, v.a. 9 jaar.

Doris Dorpsuil

In een grote boom midden in het dorp woont Doris Dorpsuil. Iedere dag vertellen kinderen uit de buurt aan Doris Dorpsuil wat ze meemaken. Doris helpt als dat nodig is, kinderen kunnen goed met hem praten over leuke en minder leuke gevoelens. Want ‘ieder gevoel mag er zijn en gaat weer voorbij,’ aldus Doris.

Verhalen over grote veranderingen in kleine leventjes. Met behulp van uil Doris worden gevoelens bespreekbaar gemaakt. Doris Dorpsuil’, Bo Sijpkes, Palmslag, € 19,95, v.a. 4 jaar.

In de tuin

Van tomaten, courgettes en kroppen sla tot druiven en aardbeien: het blijft leuk om je eigen groente en fruit te kweken. In dit kleurrijke en inspirerende prentenboek is een moestuin door het jaar heen te volgen, van januari tot december. Welk seizoen het ook is, in de tuin valt altijd van alles te doen en te ontdekken!

De binnenkant is net zo mooi als de buitenkant. Het boek staat vol kijkplaten van steeds dezelfde moestuin, afgebeeld in steeds een andere maand. Zo wordt inzichtelijk dat de tuin voortdurend verandert. Om dat te snappen heb je geen groene vingers nodig. Gewoon goed kijken. In de tuin,’ Noëlle Smit, Querido, v.a. 4 jaar.

Kleine Vos

Het verhaal begint als Kleine Vos heerlijk in de zon zit, vlinders vliegen om haar hoofd aan de waterkant. Wat heeft ze het toch goed in haar mooie bos. Maar toch komt er een nacht waarop zij niet kan slapen. Gedachten dwarrelen door haar hoofd: zou er niet ergens een land zijn waar het nog beter en nog mooier is?

Dit boek vertelt een lief verhaal over een vosje dat op zoek is naar geluk. Het reist daarvoor ver van huis. Om uiteindelijk te ontdekken: het geluk was al die tijd thuis. Op rijm geschreven door Ru de Groen, geïllustreerd met mooie – uit papier gesneden – beelden van Thysa Zevenbergen. Kleine Vos’, Thysa Zevenbergen & Ru de Groen, Samsara, v.a. 3 jaar.

Lees ook:

Het voorleesverhaal over de kleine flamingo Mingo.

Volgend artikel
Boekenlegger maken: transformeer tot je mooiste zelf
Boekenlegger maken: transformeer tot je mooiste zelf