Terug naar overzicht

Vijf krachtige kristallen voor je kind

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Vijf krachtige kristallen voor je kind

Met hun open geest kunnen kinderen heel ontvankelijk zijn voor de helpende en helende kracht van kristallen.

Van gelukssteen tijgeroog en liefdessteen rozenkwarts tot aquamarijn voor meer balans: 5 mooie kristallen voor je kind.

Steviger in je schoenen met tijgeroog

De tijgeroog met zijn gouden gloed is de vriend van kinderen bij wie het gevoel van eigenwaarde niet voldoende is ontwikkeld. Volgens de chakraleer is bij deze kinderen de zonnevlecht (manipura) niet evenwichtig ontwikkeld. Ze laten zich makkelijk over­ heersen door andere kinderen. Ze zijn lief en behulp­ zaam, maar vaak ook té lief waardoor anderen over ze heen lopen of gebruik van ze maken. Daardoor zijn ze soms niet echt happy. De tijgeroog inspireert ze om op een gezonde manier wat egocentrischer te worden en te doen wat ze echt zelf willen, waar­ door ze meer plezier in hun leven krijgen.

De tijgeroog kan ook goed zijn voor kinderen bij wie het ego te sterk ontwikkeld is. Ook dan is er geen balans in de zonnevlecht. Ze proberen anderen te overheersen, willen steeds gelijk hebben en kunnen last hebben van woedeaanvallen. Dat maakt het moeilijk om liefdevolle relaties aan te gaan. Ook deze kinderen worden liever en zachter met de energie van tijgeroog.

Bergkristal maakt levenslustig

Bergkristal activeert de energiestromen in het lichaam, die binnenkomen via het kruinchakra (sahasrara). Als het kruin­ chakra in balans is, voelt een kind zich vredig en in balans. Een kind dat lusteloos is, weinig energie heeft of moeite heeft om blij te zijn en te genieten van het leven, kan opknappen door contact met deze heldere ‘witte’ steen, alsof het een toverstaf heeft waarmee het zichzelf gelukkig kan maken. Simpelweg het aanraken ervan kan rustig en vrolijk maken; het kind kan weer putten uit ‘de bron’ van levensenergie. Bergkristal wakkert dus letterlijk de levenslust aan. Dat is pure magie!

Als kinderen ziek zijn, is deze steen een goede ondersteuning: hij bevordert het herstel. Bergkristal leert kinderen ook om op zichzelf te vertrouwen en niet afhankelijk te zijn van minder goede gewoontes zoals snoepen of computerspelletjes spelen. 

Aquamarijn geeft je een stem

Het heldere blauw van de aquamarijn stimuleert het keelchakra (visuddha), waardoor hij je helpt helder en duidelijk uit te spreken wat er in je leeft. Het is een fijne steen voor kinderen die snel overspoeld raken door emoties van woede of verdriet: aquamarijn steunt ze bij het onder woorden brengen van wat ze dwarszit, waardoor ze hun emoties beter kunnen verwerken.

Ook een fijne steen als een kind opziet tegen een spreek­ beurt of vaak wordt overstemd door broertjes, zusjes of vriendjes. Aquamarijn helpt om je een stem te geven. Niet alleen bij het praten, maar ook bij het zingen. Dus ook als een kind het eng vindt om bijvoorbeeld een solo te zingen, is aquamarijn van waarde. En lukt het niet om eens even je mond te houden als dat nodig is? Dan brengt Aquamarijn juist meer rust en balans. Draag deze mooie steen als hangertje.

Liefdessteen rozenkwarts

Rozenkwarts is een edelsteen die kinderen helpt zich geliefd te voelen door hun ouders. Het geeft ze vertrouwen en zou ook kunnen helpen bij het slapen. Leg de rozenkwarts op hun nachtkastje en dromen zouden fijner worden en nachtmerries verdwijnen.

Jade maakt sterker én zachter

De zachtgroene jade is een kristal dat aansluit bij de energie van het hartchakra (anahatha). Het kind dat last heeft van zijn eerste liefdesverdriet, of lijdt aan verlatingsangst, kan veel steun en troost vinden bij jade. Maar het hartchakra gaat ook over eigenliefde: de liefde die je heel maakt. Kinderen die zich isoleren, geen vriendjes hebben of zich terugtrekken bij een liefkozing, hebben misschien baat bij de jade. Het helpt ze om zich te verbinden met anderen en om te voelen dat ze worden omringd door warmte en liefde.

Ook kinderen die niet veel compassie hebben met andere kinderen of met dieren, kunnen zachter en empathischer worden als ze jade bij zich dragen, bij­ voorbeeld als ringetje rond hun vinger.

6 nummers Happi.kids met kristallenset cadeau

Geef je kind zijn eigen talisman. Een zakje met daarin drie kristallen: tijgeroog, rozenkwarts en aquamarijn. Om naar te kijken of als houvast als ’t wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Je ontvangt de Happi.kids kristallen set t.w.v. 22,50 cadeau bij 6 nummers Happi.kids.

Door anderen gelezen