Vijf krachtige kristallen voor je kind

Vijf krachtige kristallen voor je kind Vijf krachtige kristallen voor je kind Vijf krachtige kristallen voor je kind

Met hun open geest kunnen kinderen heel ontvankelijk zijn voor de helpende en helende kracht van kristallen.

Van gelukssteen tijgeroog en liefdessteen rozenkwarts tot aquamarijn voor meer balans: 5 mooie kristallen voor je kind.

Steviger in je schoenen met tijgeroog

De tijgeroog met zijn gouden gloed is volgens de kristallenleer de vriend van kinderen bij wie het gevoel van eigenwaarde niet voldoende is ontwikkeld. Volgens de chakraleer is bij deze kinderen de zonnevlecht (manipura) niet evenwichtig ontwikkeld. Ze laten zich makkelijk over­ heersen door andere kinderen. Ze zijn lief en behulp­zaam, maar vaak ook té lief waardoor anderen over ze heen lopen of gebruik van ze maken. Daardoor zijn ze soms niet echt happy. Volgens de kristallenleer inspireert tijgeroog ze om op een gezonde manier wat egocentrischer te worden en te doen wat ze echt zelf willen, waar­ door ze meer plezier in hun leven krijgen.

De tijgeroog kan volgens kristalexperts ook goed zijn voor kinderen bij wie het ego te sterk ontwikkeld is. Ook dan is er geen balans in de zonnevlecht. Ze proberen anderen te overheersen, willen steeds gelijk hebben en kunnen last hebben van woedeaanvallen. Dat maakt het moeilijk om liefdevolle relaties aan te gaan. Ook deze kinderen zouden liever en zachter worden met de energie van tijgeroog.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Bergkristal maakt levenslustig

Bergkristal activeert volgens kristalexperts de energiestromen in het lichaam, die binnenkomen via het kruinchakra (sahasrara). Als het kruin­chakra in balans is, voelt een kind zich vredig en in balans. Een kind dat lusteloos is, weinig energie heeft of moeite heeft om blij te zijn en te genieten van het leven, zou kunnen opknappen door contact met deze heldere ‘witte’ steen, alsof het een toverstaf heeft waarmee het zichzelf gelukkig kan maken. Simpelweg het aanraken ervan zou rustig en vrolijk maken; het kind kan weer putten uit ‘de bron’ van levensenergie. Bergkristal wakkert dus letterlijk de levenslust aan volgens de kristalexperts. Dat is pure magie!

Als kinderen ziek zijn, is deze steen een goede ondersteuning: hij zou het herstel bevorderen. Bergkristal zou kinderen ook leren om op zichzelf te vertrouwen en niet afhankelijk te zijn van minder goede gewoontes zoals snoepen of computerspelletjes spelen. 

Aquamarijn geeft je een stem

Het heldere blauw van de aquamarijn stimuleert volgens de kristallenleer het keelchakra (visuddha), waardoor hij je zou helpen helder en duidelijk uit te spreken wat er in je leeft. Het is een fijne steen voor kinderen die snel overspoeld raken door emoties van woede of verdriet: aquamarijn zou ze steunen bij het onder woorden brengen van wat ze dwarszit, waardoor ze hun emoties beter kunnen verwerken.

Ook een fijne steen als een kind opziet tegen een spreek­ beurt of vaak wordt overstemd door broertjes, zusjes of vriendjes. Aquamarijn zou helpen om je een stem te geven. Niet alleen bij het praten, maar ook bij het zingen. Dus ook als een kind het eng vindt om bijvoorbeeld een solo te zingen, is aquamarijn van waarde. En lukt het niet om eens even je mond te houden als dat nodig is? Dan brengt Aquamarijn juist meer rust en balans, volgens kristalexperts. Draag deze mooie steen als hangertje.

Liefdessteen rozenkwarts

Rozenkwarts is volgens de kristallenleer een edelsteen die kinderen helpt zich geliefd te voelen door hun ouders. Het zou ze vertrouwen geven en zou ook kunnen helpen bij het slapen. Leg de rozenkwarts op hun nachtkastje en dromen zouden fijner worden en nachtmerries verdwijnen.

Jade maakt sterker én zachter

De zachtgroene jade is een kristal dat aansluit bij de energie van het hartchakra (anahatha), volgens kristalexperts. Het kind dat last heeft van zijn eerste liefdesverdriet, of lijdt aan verlatingsangst, zou veel steun en troost kunnen vinden bij jade. Maar het hartchakra gaat ook over eigenliefde: de liefde die je heel maakt. Kinderen die zich isoleren, geen vriendjes hebben of zich terugtrekken bij een liefkozing, hebben misschien baat bij de jade. Het zou ze helpen om zich te verbinden met anderen en om te voelen dat ze worden omringd door warmte en liefde.

Ook kinderen die niet veel compassie hebben met andere kinderen of met dieren, kunnen volgens kristalexperts zachter en empathischer worden als ze jade bij zich dragen, bij­voorbeeld als ringetje rond hun vinger.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over kristallen?

Zo kies je het kristal dat bij jou past.

Volgend artikel
3 kristallen om bij weg te dromen
3 kristallen om bij weg te dromen