Verbinding: 7 oefeningen die je samen met je kind kunt doen

Verbinding: 7 oefeningen die je samen met je kind kunt doen Verbinding: 7 oefeningen die je samen met je kind kunt doen Verbinding: 7 oefeningen die je samen met je kind kunt doen

Het opgroeien gaat in fases. Van voelen, de basisveiligheid in de eerste drie maanden, naar toevertrouwen van drie tot 9 maanden, naar zelfvertrouwen van 9 maanden tot 2,5 jaar, naar zelfstandig de omgeving ontdekken van 2,5 tot 5 jaar en creatief, zelf problemen oplossen vanaf 5 jaar. Bij al deze fases kun je oefeningen doen om de verbinding te versterken.

Alle spelletjes van Sherborne vallen in een categorie van zorgen voor, samenzijn of ‘tegen’spelletjes, waarin je het kind zijn eigen kracht laat voelen. Je kunt zelf inschatten waar een kind behoefte aan heeft: ontspannen gewiegd worden, samen iets doen of wil ie juist zijn woede of frustratie kwijt in een krachtspel. Het gaat allemaal om het reguleren en kalmeren van het centraal zenuwstelsel.

Zorgen voor

Inpakken en uitpakken
Wikkel je kind stevig in een deken en pak hem ook weer rustig uit. Benoem steeds wat je hebt uitgepakt en hoe blij je ermee bent.

Slepen op de deken
Laat je kind op een deken liggen en sleep het voort, vanaf hoofd of voeten, wat het kind zelf prettig vindt.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Tijdelijk 10,- korting met code TANTRA10

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

Samenzijn

Wiegen
Ga op de grond zitten en neem je kind in je armen met z’n rug tegen je aan, sla je amen om hem heen en houd het stevig vast. Het kind moet zich nu proberen los te wurmen.

Aapje op je rug
Ga op handen en knieën zitten en neem je kind op je rug. Beweeg rustig heen en weer, maak het zo moeilijk als je zelf wilt.

Tunneltje
Je staat op handen en knieën en nu moet je kind onder het bruggetje door kruipen. Papa en mama kunnen ook samen een brug maken.

Kracht

De rots
Vraag het kind opgekruld op de grond te gaan liggen, als een stevige rots. Duw tegen hem aan om zijn eigen stevigheid te laten ervaren.

Duwen
Ga rug aan rug zitten, zet beiden de voeten op de grond en probeer elkaar weg te duwen.

Over auteur
Nicole van Borkulo is sinds 2015 werkzaam als eindredacteur bij Happinez. Ze studeerde journalistiek en specialiseerde zich in tijdschriften, waar ze inmiddels al ruim tien jaar vol enthousiasme mee bezig is in haar werk. Nicole houdt zich veel bezig met voeding, haar kinderen en duurzaamheid, waar ze ook graag mooie artikelen over schrijft voor Happinez.

Meer lezen over verbinding?

In Happi.kids nr 1 – 2020 ‘Veilig’ lees je verder over hoe je je kind een veilige basis geeft. Bestel dit nummer nu zonder verzendkosten in onze webshop.


Meer Happinez?

 

Volgend artikel
Heb je net een kind gekregen? Zo kun je je kraamtijd bewust beleven
Heb je net een kind gekregen? Zo kun je je kraamtijd bewust beleven