Gezichtsyoga: stimuleer je intuïtie met deze derde oog-massage

Gezichtsyoga: stimuleer je intuïtie met deze derde oog-massage Gezichtsyoga: stimuleer je intuïtie met deze derde oog-massage Gezichtsyoga: stimuleer je intuïtie met deze derde oog-massage

Gezichtsyoga lijkt misschien niets meer dan een serie gekke bekken trekken om je huid goed doorbloed en daardoor fris en stralend te houden, maar als je er dieper induikt, ontdek je meer. Want wat deze gezichtsgymnastiek nog extra interessant maakt is dat het een gunstige uitwerking lijkt te hebben op je immuunsysteem en zorgt voor een diepe ontspanning.

Derde oog-massage

Deze massage stimuleert je intuïtie en verbeeldingskracht. Het derde oog richt zich – in tegenstelling tot je ander twee ogen – naar binnen, en staat in verbinding met het zesde chakra. Door het stimuleren van dit oog ben je standvastiger in het nemen van beslissingen vanuit jouw intuïtie. Door het derde oog te openen zul je dingen in je leven anders gaan zien. Het zal gaan dienen als jouw gids.

Zo doe je dat:

Leg je middelvinger op het plekje tussen je wenkbrauwen en maak gedurende tien tellen draaiende bewegingen.

Diepe ontspanning

Volgens holistisch therapeut Sandra Damoiseaux voelen veel mensen niet meer wat ze nodig hebben en hoe ze zichzelf daarmee kunnen helpen. Door van gezichtsyoga een ritueel te maken is het een uitgelezen manier om de verbinding met jezelf op te zoeken. Wat heb je nodig? Wat vind je fijn? Ze past het zelf ook toe. Damoiseaux: “Ik ga elke avond in bad en steek daarbij een geurkaars aan. Voordat ik ga liggen reinig ik mijn gezicht en doe ik een maskertje op. Na het bad doe ik 10 tot 15 minuten gezichtsyoga. Sinds ik hiermee begon, heeft mijn gezicht altijd iets stralends. Ik geloof ook echt dat het mijn gezondheid goed doet. Ik heb ervaring met auto-immuunziekten, maar gebruik voor beide geen medicijnen meer. Ik zal niet beweren dat het door gezichtsyoga komt, maar het heeft zeker een positieve impact.” Wat maakt gezichtsyoga zo effectief volgens haar? “Je doet iets van binnenuit. Groei ontstaat in cellen. En door de diepe ontspanning die je hiermee bereikt, geef je het lichaam de ruimte en energie om de celstofwisseling op gang te krijgen. Het is iets wat het hele lichaam reset.”

Tekst: Mayra Louise


Meer oefeningen lezen?

Verlicht hoofdpijn en spanning met deze oefening.

Volgend artikel
Recept: kaneelbroodjes met hazelnoten
Recept: kaneelbroodjes met hazelnoten