Verlicht hoofdpijn en spanning met deze oefening

Verlicht hoofdpijn en spanning met deze oefening Verlicht hoofdpijn en spanning met deze oefening Verlicht hoofdpijn en spanning met deze oefening

Wat acupressuur zo makkelijk maakt om mee aan de slag te gaan, is dat je bijna elke oefening en massagetechniek zelf kunt toepassen. Het helpt je een diepe ontspanning en meer verbinding met jezelf te krijgen, maar het is ook een alternatieve geneeswijze. Met deze oefening kun je hoofdpijn verlichten.

Net boven de neusbrug, tussen de wenkbrauwen, bevinden zich twee drukpunten die hoofdpijn en spanning kunnen verlichten. Het is niet aangenaam om hierop zware druk uit te oefenen. Doe deze oefening daarom met beleid en lichte druk.

Zo doe je dat:

Plaats beide duimen op de drukpunten zoals hierboven beschreven en houd dit vijf tellen aan. Vervolgens even loslaten en opnieuw vijf tellen aanhouden. Herhaal de oefening vijf keer. Vind je het druk zetten niet prettig, strijk dan met de duimen van beneden naar boven. Dit is een mildere stimulatie van de drukpunten met hetzelfde resultaat.

Tekst: Mayra Louise


Meer Happinez?

Volgend artikel
Ontdek de kracht van je menstruatiecyclus (en hoe je die kunt gebruiken)
Ontdek de kracht van je menstruatiecyclus (en hoe je die kunt gebruiken)