Deze vijf oppeppers geven je instant energie

Deze vijf oppeppers geven je instant energie Deze vijf oppeppers geven je instant energie Deze vijf oppeppers geven je instant energie

Even een dipje aan het einde van de dag, of juist omdat je toe bent aan vakantie? Vaak zoeken we naar middelen buiten onszelf (denk aan koffie drinken, sporten) om onszelf op te peppen. Maar probeer deze fijne methodes eens uit. Niks zo fijn als even een paar minuten aandacht aan jezelf te geven, om je daarna weer fit en vol energie te voelen. 

Borstelbeurt

Een borstelbeurt voor het hele lichaam is goed voor de doorbloeding. Het geeft je een stralende huid en een energiek begin van de dag. Gebruik een borstel met natuurlijk haar en gebruik hem droog, voordat je in bad of onder de douche gaat. Begin bij je voeten, maak kleine ronddraaiende bewegingen en werk zo via je benen, buik, borst en armen je hele lichaam af. Gebruik je een borstel met een lange steel, dan kun je ook je rug meenemen.

Frisse energiestroom

Ga rechtop op je stoel zitten en strek je rechterarm boven je hoofd, buig hem en breng je hand met de palm naar binnen achter je rug. Probeer nu met je linkerarm onderlangs je rug en met de palm naar buiten je rechterhand te pakken. Herhaal dit met je andere arm.

Je bent wat je eet

Heb je behoefte aan wat extra energie? Zet vis, noten, zaden, zuurkool, zuivel en/of granen op het menu. Alle zijn ze rijk aan tyrosine, dat in het lichaam wordt omgezet in noradrenaline, een stofje dat je tegelijkertijd een ontspannen en een actief gevoel geeft.

Orgaanmassage

Ga zitten op een stoel met een rechte rug. Zorg dat je enkels recht onder de knieën staan. Je handen liggen op je bovenbenen. Veer met kleine bewegingen op en neer op de zitting, alsof je loskomt van de stoel. ‘Groei’ een beetje, maar trek je schouders niet op. Ervaar de reactie langs de wervelkolom tot in je kruin en ervaar de sensatie in je buik: je organen krijgen alle ruimte en dat geeft nieuwe energie.

Wisselademhaling

Snuif nieuwe levensenergie op door afwisselend adem te halen door je linker- en je rechterneusgat. Plaats je rechter wijs- en middelvinger op je voorhoofd, je duim op je rechterneusvleugel en je ringvinger op je linkerneusvleugel. Druk nu je rechterneusgat dicht en haal adem door je linkerneusgat, druk vervolgens je linkerneusgat dicht en adem uit door het rechter en vervolgens weer in door het rechterneusgat. Blijf zo een tijdje afwisselen.

Meer lezen over het krijgen van meer energie?

Nooit meer moe: zo dicht je je energielekken.

Volgend artikel
Dit is wat je volgens de wetenschap moet eten voor gezonde darmen
Dit is wat je volgens de wetenschap moet eten voor gezonde darmen