Terug naar overzicht

Dit is waarom extra selfcare in de winter belangrijk is

Categorie
Dit is waarom extra selfcare in de winter belangrijk is

De winter stelt ons lichaam en onze geest behoorlijk op de proef: een droge huid of jeukende huid, minder daglicht en minder energie zijn daar maar een paar voorbeelden van. Dus wees extra lief voor jezelf deze winter. Een seizoen dat uitnodigt tot selfcare. Hier een paar fijne tips.

Wees niet te streng voor jezelf

In de winter zit je vaak laag in je energie, heb je meer behoefte aan rust en wil je je naar binnen trekken. Wees daarom zacht voor jezelf. Die energie en discipline komen wel weer als de dagen langer worden. Ook op de bank hangen met een boek, niksen en relaxen is goed voor jezelf zorgen.

Verwen je (droge) huid

Heb je ook meer dan normaal last van een droge, jeukende en trekkerige huid? Dit hoort bij de winter en komt door de combinatie van lage temperaturen en droge, verwarmde ruimtes. Een goede huidverzorging is nu extra belangrijk. Verwen je huid met een fijn product dat meteen hydrateert, zoals Eucerin UreaRepair PLUS lijn. Deze producten bevatten Urea, een ingrediënt dat verlichting biedt bij een droge huid en jeukende huid.

Naar buiten!

Met kou blijf je misschien het liefst binnen, maar toch is het fijn om overdag wél naar buiten te gaan. Daglicht doet je lichaam en geest goed. Snuif de koude lucht op, bewonder de kale bomen en geniet van de stilte. Buiten zijn brengt je meteen weer in het hier en nu. Het laat je ontspannen en zorgt voor focus.

Troost je met warmte

Warmte is wat je in de winter echt nodig hebt. Omring je met alles wat je warmte en comfort geeft. Steek kaarsen aan, duik onder een wollen deken op de bank en verwen jezelf met een kop warme thee. Kruiden die ontspannend werken zijn kamille, vlierbloesem en citroenmelisse.

Wellness @ home

Tover je badkamer om in een wellness-oord, een plek om op te warmen en op adem te komen. Laat het bad vollopen of neem een uitgebreide warme douche. Gun jezelf de tijd om er echt een ritueel van te maken. Fijn om hierbij te gebruiken: de zachte, verzorgende Eucerin UreaRePair PLUS Doucheschuim met 5% Urea én subtiel parfum. Je voedt meteen je droge, ruwe en snel geïrriteerde (winter)huid en het ruikt ook nog eens lekker. Win-win.

Smeer jezelf na een douche of bad met de UreaRepair PLUS Body Lotion 5% Urea – die ook meteen 48 uur verlichting biedt bij een droge en jeukende huid. Doe een klein beetje lotion op je hand, wrijf het uit over beide handen en masseer het vervolgens in je huid. Voel hoe je huid dit opneemt, en soepel wordt. Focus je hierbij op de milde, bloemige geur van deze bodylotion. Je zult je met elke inademing weer iets meer ontspannen.

Zet intenties en mediteer

De winter is een zelfreflectieve periode. Je overdenkt en observeert – een goed moment om nieuwe intenties te zetten en na te denken over de zaadjes die je in het voorjaar wilt planten. Gebruik deze tijd daarom voor zelfonderzoek. Of mediteer wat vaker. Het kan de rust brengen waar je in de winter zo’n behoefte aan hebt. Door met gerichte concentratie naar binnen te keren, kun je je gedachten van een afstand observeren en er bewust afstand van nemen. Je geest gaat naar het hier en nu.

Eucerin doucheschuim en bodylotion, nu met een heerlijke geur

De nieuwe Eucerin UreaRepair PLUS Body Lotion en Doucheschuim – met subtiel parfum – bieden verlichting van de droge en jeukende (winter)huid. Dit komt door Urea, een ingrediënt dat een droge huid meteen hydrateert en verzorgt, en dat bovendien een van de stoffen is die de huid zelf ook produceert om het eigen vochtgehalte te regelen. Het is dus een natuurlijk vocht inbrengend bestanddeel (NMF). Zo ga je stralend naar buiten. Eucerin is online te koop of ga naar de apotheek en adviseren over welk Eucerin UreaRepair PLUS product voor jouw huid het meest geschikt is.

Door anderen gelezen