Avondje dansen en bewegen in vrijheid? probeer Ecstatic Dance

Avondje dansen en bewegen in vrijheid? probeer Ecstatic Dance Avondje dansen en bewegen in vrijheid? probeer Ecstatic Dance Avondje dansen en bewegen in vrijheid? probeer Ecstatic Dance

Zin om los te gaan op een combinatie van sjamaanse ritmes, rauwe dubstep en soulvolle muziek? Om te bewegen zoals je wilt, zonder enige remming en sociale conventie? Om in volledig contact te zijn met je lichaam? Zoek eens een ‘Ecstatic dance event‘ op en ervaar wat het je oplevert.

Meditatie

Tijdens een Ecstatic dance event wordt er niet gesproken. Iedereen vindt een plek in de ruimte en neemt de sfeer en de muziek in zich op. Sommige dansers vallen meteen op, anderen houden zich op de achtergrond. De avond start met een korte gezamenlijke meditatie, gevolgd door met gesloten ogen voelen wat het ritme van de muziek met je doet. Daarna neem je ruimte in, terwijl je door de ruimte beweegt. Door deze meditatieve opbouw beweegt je lichaam als vanzelf op de muziek, ook als je van nature niet zo’n danser bent.

Ritme

Na de gezamenlijke start kan de dansavond beginnen. Zachte poëtische muziek, ritmische Afrikaanse nummers, dubstep, jazz en soul; allerlei muziekstijlen passeren de revue. Je zult merken dat je sterker dan anders duidelijke voorkeuren hebt. Blijf vooral dansen en ervaar hoe je lichaam op de muziek reageert. Ben je het ritme even kwijt of word je afgeleid door de dansers om je heen? Sluit je ogen en voel wat er gebeurt.

Nooit meer iets van Happinez missen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Inclusief dosha-test

Extase

Is het dan echt zo extatisch dat dansen? Ja, dat is het. Waarom? Omdat je vanuit meditatie en diep innerlijk contact met jezelf in beweging komt. Dat vertrekpunt hebben alle dansers in de zaal, dus de drempel om je erdoor te laten meevoeren is laag. Focus je op jezelf, maar als je zin hebt om met iemand te dansen, kan dat ook.

Diepe klik

Omdat je elkaar ziet bewegen zonder met elkaar te praten, kun je een onverwachte klik voelen met iemand. Schrik er niet van en laat je erdoor meevoeren. Het tegenovergestelde kan ook gebeuren: je voelt irritatie of een sterke afkeer. Probeer je niet op dat gevoel te focussen en je eigen energie weer terug te vinden

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Wild festivalweekend achter de rug? Dit is hoe je het snelst herstelt
Wild festivalweekend achter de rug? Dit is hoe je het snelst herstelt