Deze 3 geneeskrachtige kruiden groeien om ons heen

Deze 3 geneeskrachtige kruiden groeien om ons heen Deze 3 geneeskrachtige kruiden groeien om ons heen Deze 3 geneeskrachtige kruiden groeien om ons heen

Volgens de kruidengeneeskunde groeien de kruiden die we nodig hebben gewoon om ons heen. Je moet alleen even weten welke het zijn, hoe je ze bereidt en waar ze goed voor zijn voor je een stronk naar binnen werkt.

Een kruidenzoektocht is een leuke manier om de natuur in de omgeving van je huis te verkennen. Er zijn veel kruidengidsen die je op weg helpen, maar je eigen kruidenlogboek maken is natuurlijk helemaal hekswaardig. Ontdek de helende werking van brandnetel, paardenbloem en alsem. 

Brandnetel reinigt

Brandnetel reinigt. Het is een zeer geschikt kruid om mee te detoxen en thee van te maken als je ziek bent (geweest) of even een opkikker kunt gebruiken. Angst om de griep op te lopen? Ook dan is brandnetel je vriend. Je houdt jezelf gezond door het innemen van deze plant. In principe kun je de plant plukken en eten, maar als dat idee je niet zo aanstaat, lees je dan even in over hoe je de plant op een fijne manier kunt bereiden.

Paardenbloem ontgift

Eens in de zoveel tijd een paardenbloemkuur is voor iedereen goed. De paardenbloem zit vol met vitaminen en mineralen waar je lichaam een boost van krijgt. Waar paardenbloem vooral voor wordt gebruikt, is een betere werking van de lever. Paardenbloem werkt namelijk ontgiftend. Ook voor een ontregelde spijsvertering is paardenbloem goed. Een kruid om je verder op in te lezen als er iets in je lichaam terugkerend ontregeld is, denk aan: eczeem, acne of slaapproblemen.


Alsemkruid kalmeert

Lees je goed in of laat je adviseren bij het innemen van alsemkruid.

Alsemkruid is het bittere kruid dat de basis is van de sterke drank absint. Het heeft een hallucinerende werking bij overdadige inname ervan en is in pure vorm giftig. Waarom zou je het dan toch (in bewerkte vorm: thee of capsules) innemen? Alsem kalmeert het lichaam na ziekte of heftige mentale processen. Het heeft hoofdzakelijk een rustgevende werking als het in de juiste dosering wordt ingenomen. Daarbij reinigt het de darmen (van parasieten), ondersteunt het de lever en bevordert het de eetlust.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over geneeskrachtige kruiden?

Ervaar de geneeskrachtige werking van kruidenthee.

Volgend artikel
6 heilzame kruiden die je wilt kennen
6 heilzame kruiden die je wilt kennen