Oefening: Shen Men drukpuntmassage voor rust en kalmte

Oefening: Shen Men drukpuntmassage voor rust en kalmte Oefening: Shen Men drukpuntmassage voor rust en kalmte Oefening: Shen Men drukpuntmassage voor rust en kalmte

Onzekere tijden kunnen zorgen voor aanhoudende spanning en moeheid in je lijf. Hoe laad je jezelf weer op? Deze oefening (en ook deze) helpt je daarbij.

Shen Men drukpuntmassage

Bovenin je oor, op het platte stukje aan de binnenkant van je oorschelp, zit onder de rand van je oor het Shen Men-punt. Dit is een drukpunt dat gebruikt wordt bij acupressuur en acupunctuur voor meer rust en kalmte. In het Chinees betekent Shen Men dan ook ‘hemelpoort’. Je kunt zelf heel eenvoudig dit drukpunt stimuleren, overdag als je last hebt van stress, of vlak voor het slapengaan als je moeite hebt met in slaap vallen. Plaats je duim tegen het Shen Men-punt en je wijsvinger aan de achterkant van je oorschelp zodat je het Shen Men-punt tussen duim en wijsvinger geklemd houdt. Maak met je duim twee minuten lang ronddraaiende bewegingen om het drukpunt te stimuleren. Adem ondertussen diep in en uit. 

Meer lezen over jezelf opladen?

Dit zijn nog drie oefeningen om jezelf op te laden.

Volgend artikel
Accepteer alles van jezelf met deze oefening
Accepteer alles van jezelf met deze oefening