Terug naar overzicht

Wijntje te veel op? Deze plantaardige foods helpen uitstekend tegen een kater

Categorie
Wijntje te veel op? Deze plantaardige foods helpen uitstekend tegen een kater

Oef – wat was het gezellig gisteren, maar nu zou je willen dat je dat laatste glas had laten staan. Geen zorgen: met deze gezonde (100 procent vegan) tips tegen een kater ben je zo weer de oude. 

1. Gember

Hou je van de pittige smaak van gember, dan is het geen straf voor je: lekker veel gemberthee (zo maak je dat) drinken. Het helpt goed tegen misselijkheid. Sommige zwangere vrouwen zweren er dan ook bij.

2. Groene thee en rode ginseng

Juist geen gemberfan? Groene thee kan ook helpen, al bereik je daar iets minder snel effect mee (maar hé, hydrateren is altijd goed).  (Groene) thee met rode ginseng helpt tegen vermoeidheid en brengt je arme maag wat tot rust.

3. Tomaten

Eieren staan bekend als anti-katerontbijt, maar wist je dat tomaten ook goed helpen? Ze zitten vol natrium en kalium, stofjes die de strijd aangaan met je hoofdpijn. En er zit lekker veel vocht in.

4. Honing

Natuurlijke suikers uit honing helpen om de alcohol af te breken en herstellen de bloedsuikerspiegel, die na een avondje drinken flink gedaald is.

5. Fruit

Fruit heeft hetzelfde effect als honing. Niet alleen door de suikers, maar ook doordat bananen, appels en kiwi’s vol vitamine C zitten. Heb je helemaal geen trek, dan werkt een glas versgeperst sinaasappelsap ook prima.

6. Havermout

Een stevig havermoutontbijt helpt ook goed om je bloedsuikerspiegel weer op peil te krijgen. Combineer je het met fruit, dan heb je meteen een flinke anti-katerboost te pakken.

7. Water

Tja, het is een open deur van jewelste. Maar het is ook het belangrijkste wat je kunt doen tegen een kater, dus we noemen ‘m toch maar: Drink. Veel. Water.

En voor de volgende keer…

Op de ochtend na een iets te gezellige avond neem je je steevast voor: dit nooit meer. Handig om te weten: deze dingen kunnen helpen om een kater te voorkomen.

1. Knoflook

Zit er eenmaal alcohol in je bloed, dan wordt het door je lever omgetoverd in het stofje acetaldehyde. Door knoflook te eten, kun je die stof (een beetje) neutraliseren. Misschien niet ideaal als je een romantische avond voor de boeg hebt, maar ja, je moet er wat voor over hebben.

2. Magnesium

Eten dat rijk is aan magnesium helpt goed om een kater te voorkomen. Bananen, noten, avocado’s, spinazie en peulvruchten zijn dus reuze geschikt als maaltje vóór een feestje.

3. Mariadistel

Oké, deze plant groeit niet in je tuin, want hij komt in Nederland niet voor. Maar je kunt wel kiezen voor supplementen met het extract van deze distel. Het plantje, familie van de artisjok, is namelijk goed voor je lever en helpt om alcohol uit je lichaam te krijgen.

Heb je wel eens moeite om in slaap te komen? Probeer dan deze natuurlijke middeltjes eens

Door anderen gelezen