Verkouden? Geef je immuunsysteem een boost met deze ratatouille salade
Terug naar overzicht

Verkouden? Geef je immuunsysteem een boost met deze ratatouille salade

Categorie
Verkouden? Geef je immuunsysteem een boost met deze ratatouille salade

Kan jouw immuunsysteem wel een boost gebruiken tijdens de koude wintermaanden? Zet dan vanavond nog deze ratatouille salade op tafel (in een handomdraai).

Hoe lekker een vegetarische stamppot, of erwtensoep ook is, soms zijn we juist in de decembermaand toe aan wat inspiratie uit het zuiden. Tijd dus voor wat variatie op onze winterse gerechten, bijvoorbeeld met de Franse ratatouille salade van het wintermenu van SLA.

Met vijf verschillende groenten geeft deze salade je immuunsysteem een flinke boost. En doordat je de groenten roostert wordt de salade lauwwarm – heerlijk voor een winterse avond.

Advertentie

Deze ratatouille salade ook zelf op tafel toveren? Dat doe je zo!

Recept voor Ratatouille Salade

4 personen, 45 minuten bereidingstijd

  • 200 g rucola
  • 2 aubergines
  • 2 paprika’s
  • 2 courgettes
  • 3 rode uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 1 tl zout
  • flinke snuf zwarte peper
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 vleestomaten
  • 2 bossen basilicum
  • sap van 2 citroenen
  • 2 el water
  • 150 ml olijfolie
  • snuf peper
  • ½ tl zout

Dit ga je doen

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de aubergine in de lengte in vieren en vervolgens in plakken van 2 cm breed. Snijd de courgettes in plakken van 1½ cm, halveer de paprika’s en snijd ze in repen van 3 cm breed. Snijd de uien in de lengte doormidden en druk de teentjes knoflook even plat met de zijkant van een koksmes.

Leg de groenten op een met bakpapier beklede ovenplaat en sprenkel hier de olijfolie overheen. Strooi er ook peper, zout en gedroogde oregano overheen en hussel de groenten even goed door.

Rooster de groenten 25 – 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en schep ze halverwege een keer om.

Snijd de vleestomaten in de breedte doormidden en vervolgens in partjes.

Pureer basilicum, citroensap, water, olijfolie, peper en zout met een staafmixer tot een dikke dressing.

Leg de rucola op een platte schaal en verdeel de groenten en de dressing hier overheen en voilà: de ratatouille salade is klaar om te serveren. Serveer de groenten lauwwarm, dan is de salade het lekkerst.

Eet smakelijk, of in dit gevalbon appétit!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met SLA.

Meer lezen over gezond eten?

Meest populair