Deze natuurlijke middelen helpen jou uit je dip

Deze natuurlijke middelen helpen jou uit je dip Deze natuurlijke middelen helpen jou uit je dip Deze natuurlijke middelen helpen jou uit je dip

Zit je niet lekker in je vel en kom je lastig uit je dip? Natuurlijke kruidensupplementen kunnen je stemming behoorlijk verbeteren.

Een gezonde eetstijl, regelmatig de natuur opzoeken en voldoende slaap en beweging zijn essentieel om lekker in je vel te zitten. Maar soms heb je een beetje extra hulp nodig van moeder natuur om je weer blij en energiek te voelen.

Deze vier kruidensupplementen kunnen jou helpen weer uit je dip te komen:

Curcumine

Curcumine – een bestandsdeel van kurkuma – werkt ontstekingsremmend en kan daarmee ons lichaam en gemoedstoestand een flinke oppepper geven. Zeker omdat onderzoek steeds vaker aantoont dat psychische klachten voort kunnen komen uit ontstekingen in ons lichaam.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Alleen in april: 10,- korting met code VEDA10

Een groot voordeel van kurkuma is dat je er heerlijke gerechten mee kunt maken zoals curry en soep. Combineer je kurkuma met zwarte peper en gezonde vetten, dan zal het ontstekingsremmende effect van curcumine worden versterkt.

Curcumine draagt daarnaast bij aan een gezonde spijsvertering en soepele gewrichten. Het is ook mogelijk om curcumine als supplement te slikken.

Rhodiola

Rhodiola is een adaptogeen, een kruid dat bijdraagt aan een innerlijke balans. Rhodiola helpt je beter om te gaan met stress en draagt bij aan het herstel van een overbelast stress-systeem, bijvoorbeeld bij burn-out. Daarnaast bevordert het je focus en concentratie.

Levertraan

Omega-3 vetzuren – de vetten in bijvoorbeeld visolie – zijn goed voor je hersenen, die voornamelijk bestaan uit vet. Toch krijgen veel mensen niet voldoende omega-3 vetzuren binnen, wat zich kan uiten in, onder andere, broze nagels, droog haar, haaruitval en veel dorst.

Door geregeld een levertraan supplement te nemen kunnen dergelijke klachten worden verminderd en bevorder je de gezondheid van je hersenen. Hierdoor is de kans op depressie kleiner.

Naast omega-3 bevat levertraan jodium, fosfor, vitamine A, D, E en K. Je kunt levertraan onder andere slikken in capsulevorm.

Ashwagandha

Net als rhodiola is ashwagandha een adaptogeen dat je helpt om te gaan met stress, één van de voorbodes van psychische klachten. Ashwagandha zorgt ervoor dat je je minder overweldigd voelt door prikkels en heeft een kalmerend effect bij angstklachten.

Serieuze psychische klachten verhelp je niet met het slikken van een supplement. Maar een holistische levensstijl met daarin ruimte voor goede zelfzorg, natuurlijke middelen, aandacht en rust kan de kans op klachten verlagen en het herstel bevorderen. Hoe holistisch leef jij?

Let op: voor al deze supplementen geldt dat je extra voorzichtig moet zijn tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding. Ook als serieuze klachten hebt is het raadzaam eerst te overleggen met de huisarts.

Meer lezen over natuurlijke remedies?

Over auteur
Eline Hoffman heeft een zwak voor mensen met een mooi, krachtig, inspirerend of ontroerend verhaal. Bewust leven, muziek en gezondheid zijn de zaken waar ze zich het allerliefst in verdiept.
Volgend artikel
Zo leer je te ontspannen van binnenuit
Zo leer je te ontspannen van binnenuit