Dit boek kan je helpen te werken aan het lijf dat bij je past (en nog drie fijne doe- en kijktips)

Dit boek kan je helpen te werken aan het lijf dat bij je past (en nog drie fijne doe- en kijktips) Dit boek kan je helpen te werken aan het lijf dat bij je past (en nog drie fijne doe- en kijktips) Dit boek kan je helpen te werken aan het lijf dat bij je past (en nog drie fijne doe- en kijktips)

Zou je je in 2018 nog net iets lekkerder willen voelen in je lichaam, maar heb je geen zin in een dieetboek? Dan is ‘Geluksfactor 10’ misschien iets voor jou. In dit boek van Carolina van Dorenmalen gaat het niet om de kilo’s, maar om je geluk. Wat heb je nodig om het lichaam te krijgen dat bij jou past, daar gaat het over.

Wil je de garderobe van je kind verduurzamen? Dit is een slimme én leuke manier

Als je ouder bent, weet je hoe razendsnel jonge kinderen uit hun kleren groeien. Ook Puck Middelkoop en Emma Zee waren er verbaasd over: het gaat zo snel dat er soms kleding volledig ongebruikt blijft liggen. Zonde, natuurlijk, en daarom bedachten ze Hulaaloop, een kledingabonnement waarbij je kleding die te klein geworden is kunt inwisselen voor een maatje groter.

Dit boek kan je een kickstart geven om te werken aan het lichaam dat bij je past

Als je je in het nieuwe jaar net iets lekkerder zou willen voelen in je lijf, is het boek Geluksfactor 10 van Carolina van Dorenmalen een aanrader voor je. Nadat ze jarenlang had gejojood met haar gewicht zorgde een combinatie van bewustwording, gezonde voeding en sport ervoor dat ze 15 kilo afviel. In haar boek helpt ze je te ontdekken wat jij belangrijk vindt voor je gezondheid. Niet de kilo’s, maar je geluk staat daarbij centraal. Geluksfactor 10 is dus geen dieetboek, maar een boek dat inzoomt op allerlei aspecten van je leven en je met heel veel praktische tips helpt je doelen te bereiken.

Geluksfactor 10 van Carolina van Dorenmalen verschijnt op 1 januari bij Carrera Culinair.

Benieuwd waarom we eten zoals we eten? Ontdek het in dit programma

Hoe kan het dat alle mensen op de wereld vijf basissmaken proeven? En wat definieert ‘zoet’ en ‘bitter’? Journalist Joël Broekaert is gefascineerd door smaken. Hij gaat op ontdekkingsreis langs landen met de meest verschillende eetgewoonten. Hij gaat zure mieren proeven in Denemarken, op jacht naar honing in Afrika en zoekt uit waarom Japanners zo gek zijn op umami. Als je houdt van eten en benieuwd bent waarom we eten zoals we eten, moet je dit zeker gaan zien.

De 5 smaken van Joël is op 2 januari te zien om 21.15 uur.

Altijd al eens een split willen maken? Volgens deze yogadocent leer je dat zo

 Op de basisschool heb je ‘m vast wel eens geprobeerd, misschien was je er zelfs goed in (of keek je juist jaloers toe hoe je vriendinnetje ‘m maakte): de split. Denk je nu: ‘die tijd is geweest?’ Think again! Volgens de Japanse yogadocent Eiko kan iedereen de split doen. Jong, oud, lenig of stijf. Met elke dag vijf minuten oefenen leer je het in een week of vier. Toen we lazen hoe goed de split eigenlijk is voor je lijf waren we om: je wordt er niet alleen flexibeler van, maar krijgt ook een betere bloedsomloop en een strakkere buik. Mooie uitdaging voor 2018, toch?

Doe de split in 4 weken van Eiko verschijnt op 2 januari bij Kosmos Uitgevers.

Elke donderdag vind je op Happinez.nl de leukste evenementen en redactiefavorieten.

Volgend artikel
Een heerlijk boek over fijn wonen in een klein huis, en nog 3 januari-tips
Een heerlijk boek over fijn wonen in een klein huis, en nog 3 januari-tips