Terug naar overzicht

Dit is wat je vingers je over jezelf vertellen

Categorie
Dit is wat je vingers je over jezelf vertellen

Handlezen, dat klinkt misschien als iets wat alleen mensen met een bijzondere gave kunnen. Of in ieder geval mensen die er een uitgebreide opleiding voor gevolgd hebben. Maar wist je dat je het zelf ook kunt leren? Dit kun je alvast aflezen aan je vingers.

Handlezeres Ellen Duim, die in mei op het Happinez Festival workshops handlezen geeft, legt in ‘Het Handleesboek’ uitvoerig uit hoe je zelf je handen kunt lezen. ‘De techniek kan iedereen leren,’ zegt Ellen. ‘Maar het allerbelangrijkste is dat je nieuwsgierig bent en open staat om te blijven leren.’ Je kunt een beginnetje maken door de vingers van je hand te bestuderen.

Zo lees je de vingers van je hand

Meet de breedte van de hand, op de hoogte van de hartlijn. Dat is de lijn die ergens onder de wijs- of middelvinger begint, en dwars over de hand richting de buitenkant van de palm gaat. De middelvinger moet idealiter even lang zijn als de hand breed is. Is hij korter, dan is hij ‘onderontwikkeld’. Is hij langer, dan is hij ‘overontwikkeld’. Een gemiddelde wijs- en ringvinger komen tot het midden van het bovenste kootje van de middelvinger. Een gemiddelde pink komt tot aan het bovenste kootje van de ringvinger en een gemiddelde duim tot aan het midden van het onderste kootje van de wijsvinger.

Duim

De duim noemt Ellen ‘de heerser van de hand.’ Daaraan lees je af hoe het met je wilskracht en doorzettingsvermogen staat. Ben je een geschikte leider of word je liever geleid? Als de duim kort is en dicht bij de hand staat, ben je voorzichtig en huiselijk ingesteld. Een lange krachtige duim wijst erop dat je je autoriteit graag laat gelden.

Wijsvinger

De wijsvinger staat voor hoe je je manifesteert naar buiten toe. Een lange wijsvinger geeft ambitie aan, een té lange vinger (langer dan het midden van het bovenste kootje van de middelvinger) betekent trots en prestige. Een korte of kromme wijsvinger wijst op gebrek aan zelfvertrouwen, angst om zelfstandig beslissingen te nemen en te hoge verwachtingen.

Middelvinger

De middelvinger geeft structuur in ons leven. Een té lange middelvinger wijst op eenzaamheid, zuinigheid, star zijn. Een korte op impulsiviteit en het ontlopen van verantwoordelijkheden. Leunt het topje van de middelvinger naar de ringvinger, dan heb je de neiging belangrijke zaken voor je uit te schuiven.

Ringvinger

Bij de ringvinger draait het om creativiteit en vuurkracht, eigenwaarde en relaties. Een korte ringvinger wijst op verlegenheid, je hebt moeite met het uiten van warmte en enthousiasme. Een lange ringvinger wijst op veel vuur, groot enthousiasme en grote creativiteit. Een extreem lange ringvinger zie je vaak bij mensen die beroepsmatig in de belangstelling staat, zoals acteurs, dansers en zangers. Een kromme ringvinger? Dan is er sprake van té hoge verwachtingen die tot teleurstelling kunnen leiden.

Pink

Bij de pink is communicatie het kernwoord. Een korte pink wijst op verlegenheid, de talenten worden moeilijk naar buiten gebracht. Lang wijst op zelfvertrouwen, je bent geestig en snel in denken. Een kromme pink: je gaat een leugentje om bestwil niet uit de weg en hebt behoefte aan harmonie. Staat de pink af van de rest van de vingers, dan wijst dat op grote eigenzinnigheid.

Handlezen op het Happinez Festival

Op het Happinez Festival vind je drie yurts, waar een non-stop programma van workshops, cirkels en rituelen plaatsvindt. De workshop van handlezeres Ellen Duim is daar een van. Ellen is een autoriteit op dit gebied en bezit een enorme hoeveelheid kennis. Wist je bijvoorbeeld dat op het moment dat je veranderingen doorvoert in je leven, je handen ook veranderen? Wat er in je handen geschreven staat, is het boek van je leven, een blauwdruk van je bestaan. Volgens Ellen kan iedereen de techniek van handlezen leren. Maar daarvoor moet je eerst jezelf leren kennen – want pas als je jezelf kent, kun je echt de ontmoeting met iemand anders aangaan.

Door anderen gelezen