Terug naar overzicht

Action board: waarom je hiermee je droomleven kunt gaan leiden

Categorie
Action board: waarom je hiermee je droomleven kunt gaan leiden

Tara Swart (45) is neurowetenschapper en psychiater. Tegenwoordig coacht ze wereldwijd leiders bij het versterken van hun geestelijke weerstand, het vergroten van hun denkkracht en het verminderen van stress. Daarnaast is ze een veelgevraagd spreker. Onlangs verscheen haar boek ‘De Bron’ bij uitgeverij LEV. Tara vertelt ons waarom het maken van een action board je kan helpen om je droomleven te gaan leiden. 

“In populaire boeken over hoe je de wet van de aantrekkingskracht kunt inzetten, zoals ‘The Secret’ wordt de indruk gewekt dat je, als je eenmaal op een rijtje hebt wat je wilt, rustig achterovergeleund kunt wachten totdat alles jouw kant opkomt. Zo werkt het natuurlijk niet. Daarom noem ik mijn mood board liever een action board: het laat zien waarop je actie moet ondernemen om je doelen te bereiken. Je kunt je action board digitaal maken, maar ik prefereer zelf een met een handgemaakte collage van allerlei uit tijdschriften geknipte plaatjes die voor jou iets speciaals zeggen over de doelen die je wilt bereiken. Alleen maar beelden, geen woorden of cijfers, want zo omzeil je het logische deel van je hersenen en ga je meteen naar het visuele en meer onbewust functionerende deel van het brein. Zet je action board naast je bed, zodat het ’t eerste is wat je ziet als je wakker wordt en het laatste voordat je gaat slapen. Zo maak je je brein gevoelig voor die beelden, ga je ze als vanzelf vaker zien in het dagelijks leven en ben je dus alerter op mogelijkheden die zich aandienen.”

Waarom is dat zo cruciaal?

“Het brein heeft meerdere functies en een daarvan is het filteren en ordenen van informatie: wat is belangrijk, wat niet? Ook dat is evolutionair bepaald: het is essentieel om te kunnen overleven. Dat filteren wordt er in deze tijd van informatie-overvloed niet makkelijker op, dus de kans is groot dat we een aantal mogelijkheden om onze doelen te bereiken automatisch wegfilteren. Dat gebeurt niet meer als je ervoor zorgt dat ze binnen handbereik blijven, vooraan in je brein komen te zitten bij wijze van spreken. Daar helpt het action board heel goed bij. Jij stuurt zo het filterproces, jij kiest wat je wilt zien, en daarna ga je dat ook zien, zowel bewust als onbewust.”

Nieuw: online training Manifesteren

In deze nieuwe online Happinez training leer je in 7 lessen bewust te manifesteren, zodat je met de kracht van je energie je diepste verlangens kunt realiseren. Door o.a. te voelen waar je behoefte aan hebt, te ontdekken wat je tegenhoudt, maar ook door je open te stellen voor het nieuwe, te leren ontvangen én te vertrouwen op het universum.

Deze training start in september en kun je vanuit huis in je eigen tempo volgen via telefoon, tablet of computer. Schrijf je nu alvast in.

Tekst: Liddie Austin 

Meer Happinez?

Door anderen gelezen