Wat als je zelfvertrouwen zoekt bij een ander?

Fotografie Tekst: Geertje Couwenbergh
Wat als je zelfvertrouwen zoekt bij een ander? Wat als je zelfvertrouwen zoekt bij een ander? Wat als je zelfvertrouwen zoekt bij een ander?

Zelfvertrouwen groeit op de aarde van de relatie met jezelf.

Onthoud dat je zelfvertrouwen maar op één manier ontwikkelt: door jezelf te vertrouwen waar je nu bent. Als wie je nu bent. Niet door je keuzes te baseren door wie je vindt dat je moet zijn. Of wie je had kunnen zijn.

Daarom groeit zelfvertrouwen ook op de aarde van de belangrijkste relatie van je leven: die met jezelf. Als die fris en onderhouden en rijk is, verduidelijkt ze alle andere relaties in je leven. Die relaties worden dan minder Landjepik – en meer een uitwisseling van wat je beiden te bieden hebt.

En hoe diep je verlangen naar samenzijn met iemand ook is, ik kan me niet voorstellen dat er niet een nog dieper verlangen onder zit. Namelijk het vertrouwen dat je oké bent, genoeg, volledig, zelfs zonder hem. Misschien is dat verlangen zo diep begraven of weinig bezocht dat het haast niet meer groeit, maar toch raad ik je aan om dit verlangen water te geven.

Geef jezelf dingen om voor te leven en alles wat aan jou verbonden is zal ermee opbloeien.

Volgend artikel
Wat doe je als je vriend het uitmaakt via de app?
Wat doe je als je vriend het uitmaakt via de app?